Ο αγώνας δρόμου αποτελεί την τρίτη, κατά σειρά, δραστηριότητα που πραγματοποιεί μέσα σε ένα μήνα ο Σύλλογος, καθώς είχε προηγηθεί έκθεση βιβλίου και εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό τη δημιουργία τράπεζας αίματος. Πέρα από τους μαθητές, δεκάδες ήταν και οι γονείς οι οποίοι ήρθαν για να δουν τα παιδιά τους και να τα χειροκροτήσουν όταν θα διέσχιζαν τη γραμμή του τερματισμού.
Το παρών έδωσαν ο διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου Σωτήρης Πολύδωρας, ο Κυριάκος Χατζηλέρης αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λιοσίων κ.λ.π. Μιλώντας στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παντελής Βάμβουκας τόνισε ότι επιθυμία του Συλλόγου είναι το σχολείο να γίνει ένας πυρήνας, γύρω από τον οποίο θα περιστρέφονται μαθητές, δάσκαλοι και γονείς. «Διοργανώσαμε αυτόν τον αγώνα για να κλείσει ευχάριστα η σχολική χρονιά και παράλληλα να περάσουμε μηνύματα συλλογικότητας, εθελοντισμού και ανιδιοτέλειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από τη πλευρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου Νίκος Χατζητρακόσιας δήλωσε πως η ενέργεια έχει σαν στόχο να λάβουν τα παιδιά μηνύματα υπέρ της καλής φυσικής κατάστασης και του υγιούς μαζικού αθλητισμού.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησε την τροχαία Νέας Ιωνίας, το δήμο αλλά και τη δημοτική αστυνομία για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση. Πάνω από όλους όμως ευχαρίστησε τα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν καθώς και τους γονείς τους που πλαισίωσαν τη πρωτοβουλία αυτή. Ο Σύλλογος, μέσω τέτοιων δραστηριοτήτων, θέλει να διεκδικήσει μια περισσότερο «ανθρώπινη» συνοικία, με χώρους άθλησης, πεζοδρόμους και γιατί όχι, και ποδηλατοδρόμους. Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχει η πρόθεση ο αγώνας δρόμου να γίνει θεσμός και να επαναληφθεί και του χρόνου.