11.4 C
Athens
17 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΠροσωπική υπόθεση χαρακτηρίζει την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, ο ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Φυλής

Προσωπική υπόθεση χαρακτηρίζει την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, ο ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Φυλής

- Advertisement -
- Advertisement -

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων – Φυλής – Ζεφυρίου, προκειμένου να συζητήσει την νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται αλλά και την πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωσή του τόνισε δε, οι όποιες αποφάσεις για τις υποψηφιότητες θα ληφθούν μέσα από ανοιχτές διαδικασίες.

- Advertisement -
- Advertisement -

‘Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση, η Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. κατεδαφίζουν πλήρως το κοινωνικό κράτος και οδηγούν με βεβαιότητα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε κατάσταση φτώχειας.

• καταργούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτική ασφάλιση.

• οδηγούν τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση και αυξάνουν δραματικά την ανεργία, που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους.

• ελαστικοποιούν τους όρους και τις σχέσεις εργασίας και μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε όμηρους της εργοδοσίας.

• ιδιωτικοποιούν και ξεπουλάνε το δημόσιο πλούτο και νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας.

• παραβιάζουν σε πολλά σημεία το Σύνταγμα.

• περιορίζουν επικίνδυνα την εθνική και λαϊκή κυριαρχία Ελλάδα επιλέχθηκε ως πειραματόζωο για την προώθηση μέτρων ανατροπής των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του περασμένου αιώνα.

“Αγαπητοί φίλοι, εκτιμούμε ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική αναπτύχθηκε ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής, με την Αριστερά στην πρώτη σειρά των αγώνων.Οι αγώνες αυτοί σημείωσαν σχετική μόνο επιτυχία, ενώ, ιδιαίτερα μετά το μεγάλο ξέσπασμα της 5ης Μαΐου, παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα οργάνωσης, συντονισμού και μαζικοποίησης.

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε εναλλακτικές προτάσεις για τα κεντρικά και μεγάλα προβλήματα. • το χρέος και την επαναδιαπραγμάτευσή του με συγκεκριμένους όρους, με κριτήριο τα συμφέροντα του λαού. (διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματός του, αποπληρωμή του υπόλοιπου σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και με μη ληστρικούς όρους) • τις εθνικοποιήσεις Τραπεζών, καθώς και Δημόσιων Επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν και τη συγκρότηση δημόσιου πόλου παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με κοινωνικό έλεγχο. • την εφαρμογή μιας αντινεοφιλελεύθερης οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής προς όφελος του λαού. • την κατηγορηματική απόρριψη του μοντέλου της Ε.Ε. που οικοδομείται και τις προτάσεις μας για την «άλλη» Ευρώπη που εμείς οραματιζόμαστε. • για το σοσιαλισμό ως εναλλακτικό όραμα υπέρβασης του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος, που οδηγεί τις κοινωνίες και τον πλανήτη σε μεγάλα αδιέξοδα και στη βαρβαρότητα.

Με βάσει αυτές τις θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ καλει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία να συστρατευτούν για την οικοδόμηση ενός πλατιού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και της ίδιας της κυβέρνησης, την απόρριψη της κηδεμονίας Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ, την προάσπιση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, την προώθηση των εναλλακτικών προτάσεων και τη διάνοιξη ενός νέου δρόμου και προοπτικής για το κίνημα και τη χώρα. τη συμμετοχή στο μέτωπο αυτό όλων των δυνάμεων της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ανένταχτων των δυνάμεων που απομακρύνονται από τα κόμματα του δικομματισμού, διαφωνώντας με την αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και όλων των πολιτών που αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την υποταγή της χώρας στην τρόικα και τις αγορές.

Θεωρούμε ότι οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοέμβρη είναι ευκαιρία συσπείρωσης και κοινής δράσης όλων των δυνάμεων και των πολιτών που αντιστέκονται στην τρόικα, στα μέτρα και τις κυβερνητικές επιλογές και στον «Καλλικράτη». Οι Δημοτικές και Περιφεριακές εκλογές πάντα με σεβασμό στον Αυτοδοιικητικό τους χαρακτήρα μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία μετοπική δράσης και καταδίκης του προγράμματος σταθερότητας με χαρακτήρα δημοψιφήσματος ενάντια στα μέτρα και όχι απλά μιας κοματκής καταγραφής δυνάμεων.

Το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων – Φυλής – Ζεφυρίου το επόμενο διάστημα μέσα από τις πλατιές και ανοικτές διαδικασίες θα πρωτοστατήσει για την συγκρότηση ενός Δημοκρατικού Συνδυασμού για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Οι όποιες πρωτοβουλίες και αποφάσεις έχουν εκδηλωθεί μέχρι τώρα έχουν καθαρά προσωπικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν εκπροσωπούν και δεν αντανακλούν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές συνθήκες.

Τα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν το νέο αυτοδιοικητικό σχήμα θα κριθούν με βάσει την πολιτική τους και την στάση τους απέναντι στο μνημόνιο και στα μέτρα της Τρόικας και των Κυβερνητικών Πολιτικών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΦΥΛΗΣ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -