KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Aνθολόγιο από τα παιδιά του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων

22/09/2010 20:45
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ένα υπέροχο ανθολόγιο με τίτλο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ – Αληθινές διδακτικές ιστορίες», εξέδωσε το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων, του Δήμου Άνω Λιοσίων. Τα παιδιά του Κέντρου (άτομα με αναπηρία) ορισμένα από τα οποία ήταν εντελώς αναλφάβητα, έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν και κατάφεραν να εκδώσουν το πρώτο ανθολόγιο με δικές τους αληθινές διδακτικές ιστορίες.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το ανθολόγιο, που στήθηκε με ιδιαίτερο μεράκι περιέχει επίσης, υπέροχες εικόνες πολλές από τις οποίες είναι δικές τους ζωγραφιές. Σχετικά με τη σημαντική προσπάθεια των παιδιών, η Καθηγήτρια Πληροφορικής, του Κέντρου, Μαρία Λουϊζα Παπαδάκη ανέφερε ότι οι ιστορίες δεν περιορίζονται μόνο στα λόγια, αλλά χρησιμοποιούνται για να μιλήσουν απ’ ευθείας στην ψυχή όλων μας. Είναι άμεσες, συγκινητικές και άκρως διδακτικές, γιατί έχουν γραφτεί από ανθρώπους, που παρ’ όλα τα προβλήματά τους, δεν παύουν να αγαπούν με πάθος τη ζωή και να ελπίζουν. «Δεν μπορώ παρά να αναφέρω το πόσο προνομιούχος και ευγνώμων νιώθω που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά, που μου παραδίδουν καθημερινά, ιδιαίτερα μαθήματα ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη μικρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο οποίος τα συνεχάρη για την εξαίσια δουλειά τους και υποσχέθηκε πως ο Δήμος θα εξακολουθήσει να στηρίζει τις προσπάθειές και το έργο του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: