11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΣτα Άνω Λιόσια η έδρα του νέου Δήμου, δηλώνει ο Δημήτρης Μπουραίμης

Στα Άνω Λιόσια η έδρα του νέου Δήμου, δηλώνει ο Δημήτρης Μπουραίμης

- Advertisement -

«Το ποτάμι δεν σταματά μέχρι να βγει στη θάλασσα. Αυτό το ποτάμι το κάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Στάλα – στάλα. Όλοι μαζί μπορούμε, να ξεκινήσουμε μια νέα αρχή, χωρίς αποκλεισμούς. Όλοι μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, με την συμμετοχή…»

- Advertisement -
- Advertisement -

Στην πολύπαθη περιοχή του Άγιου Ιωάννη των Άνω Λιοσίων, τα λόγια του υποψηφίου Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραίμη, γέμισαν αισιοδοξία τους κατοίκους – ο ίδιος άλλωστε τόνισε ότι επέλεξε συμβολικά αυτή την συνοικία για την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς από εκεί θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Νόμου 2508 που αφορά στη βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη. «Είναι υποχρέωση της πολιτείας όπου υπάρχει υποβάθμιση, να προχωρήσει η ανάπλαση. Από εδώ θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου. Το ρέμα θα αποτελέσει πόλο προσέλκυσης για ότι ομορφότερο μπορεί να δώσει η φύση αλλά και αγωγός ποιοτικού κλίματος για όλη την περιοχή» τόνισε ο κ. Μπουραίμης.

Κυρίαρχο στοιχείο στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου αποτέλεσε το αίσθημα ασφάλειας που επιβάλλεται να νιώθουν οι πολίτες και στην ανάγκη για απογκετοποίηση, καθώς «δεν μπορεί να υπάρξει ένα διαφορετικό αύριο για το νέο Δήμο αν δεν διαλυθούν τα γκέτο με κάθε κόστος και με κάθε νόμιμο μέσο». Υπογράμμισε, ότι μέχρι τώρα η συνήθης πολιτική, ήταν η διατήρηση του κοινωνικού αποκλεισμού για να γίνεται εύκολη η εξαγορά ψήφων, ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από το χαλί και δεσμεύτηκε για ασφάλεια και μηδενική ανοχή στο έγκλημα.

Μιλώντας, κυρίως, εκτός κειμένου, ο Δημήτρης Μπουραίμης χαρακτήρισε ως περίεργα διλήμματα φοβικού χαρακτήρα, τις φήμες ότι η έδρα του Δήμου θα είναι στη Φυλή. «Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να σπείρουν τον πανικό. Με παρομοιάζουν σαν τον κακό άνθρωπο που θα πάρω το δήμο από τα Λιόσια και θα τον πάω στη Φυλή. Αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Ο Δήμος Φυλής είναι ο Δήμος Άνω Λιοσίων, η έδρα του Δήμου είναι και θα παραμείνει στα Λιόσια, όλες οι υπηρεσίες θα υπάρχουν στα Άνω Λιόσια. Είμαστε όλοι Λιοσιώτες…» ξεκαθάρισε, εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτήρισε σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί στα Άνω Λιόσια, κάνοντας λόγο για μεγάλες κατακτήσεις και τεράστια υποδομή. Χαρακτήρισε δε, ως το επόμενο μεγάλο στοίχημα το να αποκτήσει η περιοχή ταυτότητα, αυτοδυναμία, ανανέωση, καθώς «το διαχειριστικό θέμα του Δήμου πρέπει να τόσο απλό, όσο η διαχείριση του σπιτιού μας…».

Ιδιαίτερα καυστικός υπήρξε στα θέματα περιβάλλοντος, καθώς στο νέο Δήμο ανήκει το 70% της Πάρνηθας. «Μπορούμε να διαχειριστούμε το δάσος όπως έκαναν οι πρόγονοί μας επί εκατοντάδες χρόνια, χωρίς ενδιάμεσους. Οι φορείς διαχείρισης, όπως εκπροσωπούνται σήμερα, δεν μας εκφράζουν» υπογράμμισε και προανήγγειλε κατάργηση του ΣΥΝ.ΠΑ. «Θέλουμε ένα ζωντανό δάσος, ανοιχτό στον άνθρωπο. Δεν θέλουμε να σκοτώνονται ελάφια…»

10 αρχές – 10 δεσμεύσεις

1) Κάθε Δημότης θα είναι ένας άμεσος συνεργάτης του Δημάρχου.

2) Η νέα δημοτική αρχή θα χτίσει τον νέο Δήμο. Βάζουμε τα θεμέλια για το κοινό μας σπίτι. Αν τα θεμέλια είναι γερά, τότε το κοινό μας σπίτι θα αλλάξει τις ζωές μας.

3) Η νέα οικονομία θα προέλθει από την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την διαμόρφωση ενός υψηλού επιπέδου τουριστικού προϊόντος και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

4) Μηδενική ανοχή στην παρανομία αλλά και μηδενική ανοχή στη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

5) Διώχνουμε τα σκοτάδια του γκέτο και φτιάχνουμε μια πόλη όπου κυριαρχεί η ελπίδα και το φως.

6)Εκδίδουμε την ηλεκτρονική κάρτα δημότη, προωθούμε τα μεγάλα έργα υποδομής (όπως οπτικές ίνες κλπ), προσφέρουμε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλες τις πλατείες και τα δημόσια κτήρια του νέου Δήμου.

7) Επιλέγουμε νέες επιθετικές πολιτικές για να αυξήσουμε την αξία της γης, με στόχο να μείνουμε εδώ όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή.

8) Δίνουμε έμφαση στην παροχή δημοτικών υπηρεσιών υγείας και υποστήριξης όσων έχουν ανάγκη. Διατηρούμε και επεκτείνουμε προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο σπίτι».

9) Λειτουργούμε ένα Δήμο με διαφάνεια, που δεν θα ακούγεται για οικονομικά σκάνδαλα και ατασθαλίες.

10) Δημιουργούμε ένα Δήμο, στον οποίο θα αξίζει να ζούμε…

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -