11.4 C
Athens
6 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΕπαναλειτουργεί το «Σπίτι της Πάλης» στα Άνω Λιόσια

Επαναλειτουργεί το «Σπίτι της Πάλης» στα Άνω Λιόσια

- Advertisement -
- Advertisement -

Σπίτι ΠάληςΣε τροχιά επανεκκίνησης μπαίνει το Ολυμπιακό Γυμναστήριο η αλλιώς το «Σπίτι της Πάλης» στα Άνω Λιόσια. Έξι χρόνια, από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Καραμανλή για μετατροπή του σε Ακαδημία Τεχνών, παραμένει μέχρι σήμερα κλειστό και ανενεργό.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όλα αυτά τα χρόνια τα χρήματα που ξοδεύτηκαν υπερβαίνουν τα επτά εκατομμύρια ευρώ και δόθηκαν για τη συντήρηση και τη φύλαξη του Γυμναστηρίου. Ωστόσο, από την ακινησία και αδράνεια των έξι ετών, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν με πρώτη κίνηση την μεταφορά σε αυτό, των εννέα Ομοσπονδιών μαχητικών αθλημάτων.

Ο Βασίλης Ντάκουρης, που είχε διατελέσει Ολυμπιακός υπεύθυνος του Δήμου Άνω Λιοσίων για τα τρία Ολυμπιακά προπονητήρια και το Ολυμπιακό Γυμναστήριο της πάλης και τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, συνεργάτης σήμερα του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή δίνει στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ το στίγμα της επόμενης ημέρας για το μέλλον του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αξιοποίησής του τους τελευταίους μήνες, με επίκεντρο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα Ολυμπιακά Ακίνητα στα οποία ανήκει και ήδη έχουν μεταφερθεί εννέα Ομοσπονδίες μαχητικών Αθλημάτων. Πυγμαχία. Τε Κβο Ντο, Πάλη , Καράτε, Κικ Μποξινκ , Τζούντο, Παγκράτιο, Ζίου- Ζίτσου και Κουνκ Φου» τονίζει ο κ. Ντάκουρης και προσθέτει: «Το γήπεδο έχει τρία κομμάτια. Το ένα είναι η μεταφορά των εννέα, αθλητικά αναγνωρισμένων, Ομοσπονδιών, των μαχητικών αθλημάτων, με γραφειακούς και προπονητικούς χώρους, για τα παιδιά των εθνικών τους ομάδων και οτιδήποτε άλλο θέλουν να κάνουν. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την σάλα των επτάμισι χιλιάδων θέσεων και τους τεράστιους υποστηρικτικούς χώρους της από γραφεία, τεχνικό εξοπλισμό, εστιατόρια και οτιδήποτε άλλο, για να γίνει οποιοδήποτε Πανευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Πανελλήνιο Πολιτιστικό, αθλητικό γεγονός. Το τρίτο κομμάτι έχει να κάνει με τον τεράστιο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου που, ομοίως έχει εξαγγελθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την αξιοποιησή του σαν ανοιχτός υπαίθριος χώρος για χρήση από τους πολίτες».

Έτσι, αν και η αρχή για την επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου, αποτελεί μια πραγματικότητα, πολλά είναι αυτά που απομένουν να γίνουν προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να καταστεί αρχικά αγωνιστικός πόλος έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και να εξελιχθεί σε πόλος πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ο οποίος θα καλύπτει διαχρονικά όλες τις κοινωνικο-πολιτιστικές ανάγκες του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Φυλής.

Ταυτόχρονα, η πλήρης αξιοποιησή του, μέσα από ένα διοικητικό σχήμα όπου θα συμμετέχει και ο Δήμος, θα αλλάξει και τον χαρακτήρα της περιοχής αφού και η αξία της γης θα ανέβει ενώ οι δράσεις που θα εξελιχθούν, θα φέρουν ανάπτυξη σε ολόκληρο τον Δήμο. Παραδείγματος χάριν, οι αθλητικές εκδηλώσεις των βαρέων και μαχητικών αθλημάτων παγκοσμίου, πανευρωπαϊκού ή πανελλαδικού επιπέδου, είναι σε θέση να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμο, ο οποίος θα επισκεφθεί την περιοχή. Αυτόματα δημιουργούνται ανάγκες εξυπηρέτησης των επισκεπτών σε πολλαπλούς τομείς με ανάλογα αποτελέσματα.

Επίσης, μέσα από το πλέγμα των δράσεων που μπορούν να αναπτυχθούν, ο Δήμος είναι φυσικό να διεκδικήσει προς δικό του όφελος να του παραχωρηθούν συγκεκριμένοι βοηθητικοί χώροι ,από τα 35.000 τ.μ της δομημένης έκτασης, όπου θα φιλοξενεί όλα τα πολιτιστικά, αθλητικά, εικαστικά δρώμενα της περιοχής.

Επιπλέον, ο τεράστιος περιβάλλοντας χώρος είναι σε θέση να καλύψει οποιαδήποτε εκδήλωση ενώ η κατάλληλη διαχείρισή του με τη δημιουργία πάρκου, παιδικών χαρών, αθλοπαιδιών, υπαίθριων γυμναστηρίων, χώρων εστίασης και άλλα θα αποφέρει και έσοδα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του χώρου .

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -