11.4 C
Athens
25 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΤέσσερα χρόνια… “περιοδεύων θίασος” το Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ!

Τέσσερα χρόνια… “περιοδεύων θίασος” το Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ!

- Advertisement -

Παράπονα ΧοροθέατροΣυνάντηση με τον αντιδήμαρχο Oικονομικών των Άνω Λιοσίων Δημήτρη Καμπόλη σε μια προσπάθεια να διευθετηθούν τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα οποία απευθύνονταν, μέχρι πρότινος, σε «αυτιά κλειστά», είχαν οι γονείς των μαθητών του χοροθεάτρου ΑΜΥΝΑ. Ο κ. Καμπόλης πήρε πάντω του όλες τις ευθύνες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι δάσκαλοι των παιδιών, αν και το χοροθέατρο βρίσκεται στο χώρο ευθύνης του πολιτιστικού κέντρου, το οποίο έχει δικό του διοικητικό συμβούλιο.

- Advertisement -
- Advertisement -

Πρώτο και βασικό θέμα, είναι η στέγαση του χοροθεάτρου καθώς το κτίριο βρίσκεται σε μια έρημη περιοχή, δίπλα σε τσιγγάνους και ναρκομανείς και είναι πρόβλημα να πηγαίνουν μικρά παιδιά. Επιπλέον, οι γονείς κατήγγειλαν πως η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ελένη Χανιωτάκη τους είπε ότι δεν θα βάλει πετρέλαιο στο κτίριο αφού δεν είναι του δήμου και έτσι τα παιδιά έκαναν μάθημα μέσα στο κρύο.

Ένα ακόμα ουσιαστικό θέμα, στο οποίο ζήτησαν απαντήσεις οι γονείς, είναι σχετικά με τις μηνιαίες συνδρομές που πληρώνουν, καθώς τα χρήματα είναι πολλά και το χοροθέατρο μπορεί να βγάλει τα έξοδά του. Άλλωστε, όπως τόνισαν, το οικονομικό ζήτημα ήταν το εμπόδιο στο να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις το χοροθέατρο, αφού ο αντιδήμαρχος οικονομικών είχε αρνηθεί να πληρώσει στολές για την παράσταση, λέγοντας πως. «δεν έβγαζε τα έξοδά του».

Επιπλέον, οι γονείς ζήτησαν μετακίνηση των παιδιών στη Στέγη Ποντίων, φρούρηση, γραμματειακή υποστήριξη, καρέκλες για την αναμονή, τηλέφωνο και κλιματισμό. Επίσης, οι δάσκαλοι ζήτησαν έναν ή δύο βοηθούς για να μπορέσουν να καλύψουν τον μεγάλο αριθμό των νέων αιτήσεων. «Αντιλαμβανόμαστε τα όποια προβλήματα αλλά πρόκειται για μικρά παιδιά και εμείς ζητάμε τα αυτονόητα. Τέσσερα χρόνια τώρα, είμαστε σαν περιοδεύων θίασος από εδώ και από εκεί, χωρίς σταθερό σημείο αναφοράς και χωρίς τα απαραίτητα» τόνισε ο χοροδιδάσκαλος Ορέστης Δημητρίου.

Απαντώντας στις καταιγιστικές καταγγελίες των γονέων, ο αντιδήμαρχος οικονομικών υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει στο εξής την ευθύνη των οικονομικών του χοροθεάτρου, τους ενημέρωσε πως ο μόνος χώρος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι η Στέγη Ποντίων διότι ο δήμος δεν έχει κάποιο χώρο ανάλογο ενώ υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει μέσα στην εβδομάδα να καλύψει όσα περισσότερα αιτήματα μπορεί.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -