KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΦΥΛΗ

«Κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του…» διαβεβαιώνει ο Δημήτρης Μπουραίμης

21/10/2010 11:19
4 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μπουραίμης Εκλογικό ΛιόσιαΗ βροχή που έπεφτε καταιγιστικά όλη την ημέρα, σταμάτησε λίγο πριν ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης ανέβει στο βήμα για την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Άνω Λιοσίων. Οι εισηγήσεις που δέχθηκε για αναβολή της εκδήλωσης απορρίφθηκαν από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος δήλωσε αποφασισμένος να μιλήσει στους εκατοντάδες κατοίκους που, αψηφώντας τον καιρό, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων – θα το έκανε ακόμα και με ανοιχτούς τους εννέα ουρανούς…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με φωνή δυνατή και λόγο σταθερό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο πρόβλημα της ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή και γύρω από το οποίο η παράταξή του διαμορφώνει το πρόγραμμά της και σχεδιάζει τις δράσεις της. «Μέχρι πριν λίγο καιρό, το πρόβλημα λυνόταν με τις περίφημες συμβάσεις. Δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες συμπολίτες μας εργάζονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο Δήμο. Ήταν μια μέθοδος ώστε τα αντισταθμιστικά οφέλη από την χωματερή να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή σταμάτησαν να έρχονται τα χρήματα, οπότε άρχισαν τα δάνεια. «Σήμερα ο Δήμος Άνω Λιοσίων είναι ένας χρεοκοπημένος Δήμος. Και κατάντησε χρεοκοπημένος την τελευταία τετραετία, διότι αυτοί που διοικούν θεώρησαν ότι δεν είναι δική τους ευθύνη η συνέχεια του Δήμου και ότι αυτά που χρωστά ο Δήμος, τα χρωστούν άλλοι. Είναι σαν να έρθουμε να πούμε αύριο εμείς ότι δεν χρωστάμε 450 εκατομμύρια στην εφορία, 200 εκατομμύρια στους δημότες, δεν χρωστάμε στους εργαζόμενους, δεν χρωστάμε σε κανέναν. Αλλά εμείς θα αναλάβουμε ολόκληρη την ευθύνη» τόνισε.

Ο Δημήτρης Μπουραίμης χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός οι άνθρωποι που ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση, να λένε ότι μόνο αυτοί αγαπούν τα Λιόσια. «Όταν αγαπάς την περιοχή σου θέλεις να την κάνεις παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα, θέλεις να τη δεις να ευημερεί. Δεν της πας πίσω. Μόνο έτσι μπορείς να πεις ότι την αγαπάς πραγματικά» ανέφερε. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως τερατώδη ψέματα τις φήμες ότι θα κλείσει το δημαρχείο στα Άνω Λιόσια ή ότι θα απολυθούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο και προέβλεψε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο οι πολίτες θα ακούν όλο και πιο μεγάλα ψέματα. «Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς θα παραμείνουμε ήρεμοι. Ήρεμοι, γιατί απέναντι στο φόβο, εμείς αντιπαρατάσσουμε την ελπίδα, απέναντι στη λάσπη, αντιπαρατάσσουμε την αλήθεια, απέναντι στα μεγάλα λόγια, αντιπαρατάσσουμε το έργο μας» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο έργο που έχει γίνει στη Φυλή τα τελευταία χρόνια, το χαρακτήρισε ως την αρχή μόνο, για όσα πρόκειται να γίνουν στο νέο Δήμο. «Πόση είναι η ανεργία στη Χασιά; Τι εγκληματικότητα έχουμε εκεί; Πώς στάθηκε ο δήμος δίπλα στους δημότες την περίοδο της κρίσης;» ρώτησε και πήρε για απάντηση ένα θερμό χειροκρότημα.

Με ιδιαίτερα οξείς εκφράσεις αναφέρθηκε στην περιουσία του Δήμου, η οποία, όπως είπε, ξεπουλιέται. «Είναι πατριωτισμός, είναι αγάπη για τον τόπο σου, να ξεπουλάς την περιουσία του δήμου; Πώς μπορείς να αγαπάς τη γη σου και την ίδια στιγμή να την πουλάς κάτω από το τραπέζι» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή, με δήθεν κατασχέσεις και εικονικές δημοπρατήσεις, η γη που ανήκει σε όλους τους δημότες περνά στα χέρια «κολλητών». Ξεκαθάρισε δε, ότι επί δικής του δημαρχίας δεν πρόκειται να δοθεί ούτε μια βεβαίωση για Τέλος Ακίνητης Περιουσίας σε επιτήδειους μεσάζοντες ή κατηγορίες πληθυσμών που δεν τηρούν τους νόμους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής ξεκαθάρισε ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει την δουλειά του, «αφού δεν θέλουμε ανέργους και ο νέος μεγάλος Δήμος χρειάζεται μεγαλύτερες και αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου ο νέος μεγάλος Δήμος θα χρειαστεί προσωπικό». Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται όπως προβλέπει ο νόμος και στις ημερομηνίες που προβλέπει ο νόμος ενώ κατέστησε σαφές ότι ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι του εκάστοτε δημάρχου, ούτε των υπαλλήλων, ανήκει στους δημότες του και υπάρχει για να τους εξυπηρετεί. «Όταν ο λαός θέλει, δεν τον σταματά τίποτα. Όλοι μαζί προχωράμε για να αλλάξουμε τον τόπο μας, να αλλάξουμε τις ζωές μας. Το ποτάμι της νίκης ξεκινά από εδώ, από εσάς και θα παρασύρει όποιον βρεθεί στο δρόμο του…»

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: