11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΔιέψευσε... επιβεβαιώνοντας τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο σύλλογος Αρκάδων Φυλής

Διέψευσε… επιβεβαιώνοντας τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο σύλλογος Αρκάδων Φυλής

- Advertisement -

Επιβεβαιώνει… διαψεύδοντας το δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ για την αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” που δεν δόθηκε στο σύλλογο Αρκάδων Φυλής, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Πραχαλιάς.

- Advertisement -

Παρά τον… ευγενή και διπλωματικό τρόπο της ανακοίνωσης, με την οποία προσπάθησε να διαχειριστεί (επισήμως και χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα) την άρνηση της προέδρου Ζωής, ο πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων δε μπόρεσε να διαψεύσει ένα δημοσίευμα που στηρίχθηκε σε αληθείς και ακριβείς πληροφορίες. Ένα δημοσίευμα το οποίο δεν υπονόησε ποτέ ότι οι σχέσεις του συλλόγου (προέδρου ή μελών) με τη διοίκηση του δήμου είναι κακές.

- Advertisement -
- Advertisement -

Δε διέψευσε, για παράδειγμα, ότι δεν ήταν η διοίκηση του δήμου που αρνήθηκε στο σύλλογο Αρκάδων την αίθουσα αλλά η πρόεδρος Ζωή. Καθώς και ότι η δικαιολογία που υπήρξε ήταν ότι δε μπορεί να υποστηρίξει η αίθουσα προβολή οπτικοακουστικού υλικού! Μια σύγχρονη αίθουσα που φιλοξενεί εκδηλώσεις με προβολή βίντεο, slides και ήχου διαρκώς και που φιλοξένησε πριν ένα μήνα!

Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ παραθέτει παρακάτω το δελτίο Τύπου του συλλόγου Αρκάδων που αναφέρεται στο δημοσίευμά της με τίτλο: “Αρνήθηκαν στο σύλλογο Αρκάδων Φυλής την αίθουσα για ιστορική εκδήλωση!” με μια μονάχα υποσημείωση: όσο και αν προσπαθεί – φιλότιμα είναι αλήθεια – ο αγαπητός πρόεδρος του συλλόγου να πείσει ότι είναι καλό που τον ανάγκασαν να καταφύγει σε γειτονικό δήμο για να μπορέσει να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του, ο κόσμος ξέρει, γνωρίζει και κρίνει. Όλους μας…

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση από το σύλλογο Αρκάδων Φυλής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
«Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»
Φυλή, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αναφορικά με πρόσφατο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Δυτική Όχθη», που αφορά στη διάθεση στο Σύλλογο Αρκάδων Άνω Λιοσίων της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης της Φυλής, ο Σύλλογος επιθυμεί να διευκρινίσει τα παρακάτω:

Ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει για το έτος 2016 μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που αποκλειστικό στόχο έχουν να αναδείξουν αφενός μεν την ιδιαίτερη πολιτιστική και πολιτική ιστορία της Αρκαδίας και, αφετέρου, να αναδείξουν και το όνομα της πόλης της Φυλής και των Άνω Λιοσίων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ο Σύλλογος απευθύνθηκε και εξασφάλισε τη συνεργασία τόσο του Δήμου Φυλής, όσο και αρκετών άλλων φορέων της πόλης (π.χ. πολιτιστικοί Σύλλογοι).

Στο παραπάνω πλαίσιο ο Σύλλογος Αρκάδων, κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Φυλής, αιτήθηκε εγγράφως τη διάθεση της αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης της Φυλής για τη διεξαγωγή εκδήλωσης στη μνήμη του Αρκά πολιτικού Γρηγόρη Λαμπράκη, κατά την οποία θα λάβει χώρα και προβολή ανέκδοτου κινηματογραφικού υλικού που αφορά στη ζωή και το έργο του. Προς τούτο ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου ενημερώθηκε αρμοδίως από το Δήμο Φυλής ότι η υπόψη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνική υποδομή για την προβολή του κινηματογραφικού αφιερώματος. Κατόπιν αυτού, και λαμβάνοντας υπόψη ότι ουδεμία άλλη αίθουσα εντός της πόλης της Φυλής δεν έχει ανάλογη τεχνική υποδομή, το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να διεξάγει την παραπάνω εκδήλωση στη μοναδική αίθουσα της ευρύτερης περιοχής που διαθέτει κατάλληλη τεχνική υποδομή για κινηματογραφική προβολή, δηλαδή το κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» που βρίσκεται εγγύς της πόλης της Φυλής, στα όρια με το Δήμο Καματερού-Αγίων Αναργύρων.

Ο Σύλλογος Αρκάδων όχι απλώς δεν θεωρεί αρνητικό το γεγονός ότι η υπόψη εκδήλωση θα διεξαχθεί εκτός ορίων της πόλης, αλλά απεναντίας θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό προβάλλει περισσότερο το ιστορικό όνομα της πόλης των Άνω Λιοσίων, καθόσον το σημείο στο οποίο βρίσκεται το κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» συναντώνται τα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής όπου ανήκουν πλέον τα Άνω Λιόσια, ο Δήμος Καματερού –Αγίων Αναργύρων ο οποίος ονομάζονταν παλαιότερα «Κάτω Λιόσια», καθώς και ο Δήμος Ιλίου ο οποίος ονομάζονταν παλαιότερα «Νέα Λιόσια». Με τον τρόπο αυτό δηλαδή ο Σύλλογος Αρκάδων Άνω Λιοσίων τιμά και το όνομα τη πόλης των Άνω Λιοσίων το οποίο φέρει στην επωνυμία του, υπενθυμίζοντας εμμέσως σε όλους τα ευρύτερα γεωγραφικά όρια του ιστορικού ονόματος «Λιόσια», αλλά θεωρεί ότι τιμά και το Αρκαδικό στοιχείο που είναι έντονο τόσο στην πόλη των Άνω Λιοσίων, όσο και στους δύο άλλους δήμους στα όρια των οποίων υπάρχουν και εκεί αντίστοιχοι Σύλλογοι Αρκάδων.

Τέλος, ο Σύλλογος Αρκάδων επιθυμεί να τονίσει ιδιαιτέρως ότι η μη διεξαγωγή της εκδήλωσης στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Φυλής, επ’ουδενί δεν διαταράσσει την άψογη και υποδειγματική συνεργασία που έχει σε όλα τα επίπεδα με το Δήμο Φυλής, ο Δήμαρχος του οποίου θα προσκληθεί να βραβεύσει τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης, ως Πρώτος Πολίτης της πόλης στην οποία έχει την έδρα του ο Σύλλογος Αρκάδων Άνω Λιοσίων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Γεώργιος Πραχαλιάς

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -