11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΠαράνομες οι ενέργειες της πρώην Δημοτικής Αρχής Άνω Λιοσίων για τους 41...

Παράνομες οι ενέργειες της πρώην Δημοτικής Αρχής Άνω Λιοσίων για τους 41 από τους 43

- Advertisement -

ΣυμβασιούχοιΚαταπέλτης για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η πρώην Δημοτική Αρχή των Άνω Λιοσίων , προκειμένου να εμφανίσει 41 από τα 43 άτομα ως εργαζομένους σε δημοτικές επιχειρήσεις και να τα «περάσει» μέσω ΦΕΚ σε προσωποπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου του Δήμου, είναι η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Στο πολυσέλιδο πόρισμα – φωτιά καταλογίζεται στην πρώην Διοίκηση του Δήμου σωρεία παράτυπων έως και παράνομων ενεργειών ενώ, επιπλέον, παραπέμπονται τρεις αιρετοί για αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών και καλείται ο εισαγγελέας να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στο πόρισμα, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του αφορά στις περιπτώσεις προσπάθειας μονιμοποίησης 43 και 119 ατόμων από το παράθυρο, γίνεται αναφορά και στην μεταφορά των 382 ατόμων από τις δυο λυθείσες δημοτικές επιχειρήσεις στο Δήμο Άνω Λιοσίων. Από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές προκύπτει ότι κάποιοι από τους 382 εργαζόμενους δεν πληρούν τις προυποθέσεις ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ατόμων που δεν απασχολούνταν στις δημοτικές επιχειρήσεις μέχρι τις 31/12/2005.

Αναφερόμενοι στο θέμα της μεταφοράς των 43 ατόμων, οι ελεγκτές σημειώνουν ότι μόνο τα δυο από τα 43 άτομα (δικηγόροι) προκύπτει ότι απασχολούνταν στις δημοτικές επιχειρήσεις και μεταφέρθηκαν νομίμως στο Δήμο. Για τους υπόλοιπους 41 τονίζουν ότι:

 Στις υποτιθέμενες συμβάσεις που είχαν με τη ΔΕ.Α.ΔΑΛ δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή τους.

 Στον προυπολογισμό δαπανών ανθρώπινου δυναμικού για το 2005 της ΔΕ.Α.ΔΑΛ. δεν υπάρχουν τα ονόματά τους και συνεπώς δεν προκύπτει η απασχόλησή τους.

 Ένα άτομο απασχολούνταν στην επιχείρηση με απόδειξη παροχής υπηρεσιών όμως και όχι με απόδειξη δαπάνης, όπως λανθασμένα αναφερόταν.

 20 άτομα από τα 41, την ίδια εποχή που φέρονται οι συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, απασχολούνταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου σε άλλους φορείς ή και στην ίδια την επιχείρηση.

 Το μοναδικό στοιχείο που ελήφθη υπόψη από το Δήμο Άνω Λιοσίων κατά την μεταφορά των 43 ατόμων ήταν βεβαίωση του πρώην προέδρου του Δ.Σ της ΔΕ.Α.ΔΑΛ στις 30/9/2009 χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε μνεία σε παλιές συμβάσεις και χωρίς αυτές να υπάρχουν στους φακέλους των συκεκριμένων ατόμων.

 16 άτομα ουδέποτε μισθοδοτήθηκαν, ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ ή περιελήφθησαν στους πίνακες προσωπικού.

 19 άτομα μισθοδοτούνταν, ασφαλίζονταν στο ΙΚΑ και περιλαμβάνονταν στους πίνακες προσωπικού μετά το 2005 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Με βάση τα παραπάνω (και άλλα πολλά που βρίσκονται στη διάθεση της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ) οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης αμφισβητούν κατηγορηματικά τις συμβάσεις που φέρεται να είχαν οι 41 με την επιχείρηση, τον πραγματικό χρόνο που πρωτοκολλήθηκαν οι αποφάσεις του τότε προέδρου του Δ.Σ της ΔΕΑΔΑΛ (26/4/2004 έως 24/3/2006), τον πραγματικό χρόνο σύνταξης των αποφάσεων αυτών καθώς και τον χρόνο λήψης των αποφάσεων, οι οποίες φαίνεται ότι καταρτίστηκαν και υπογράφηκαν σε μεταγενέστερη ημερομηνία!

Σημαντικά στοιχεία είναι το γεγονός ότι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δέχονται μεν ότι τέθηκε το θέμα σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου αλλά δεν προσκομίστηκε καμία κατάσταση με τα ονόματα των 43, καθώς και το γεγονός ότι με βάση τα πρακτικά, σε καμία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου το 2005 δεν είχε ληφθεί απόφαση για μετατροπή των συμβάσεων των 41 ατόμων σε αορίστου χρόνου!

Στην έκθεση των ελεγκτών γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι στα πρακτικά κάποιων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ, υπάρχουν συμπληρωματικά χειρόγραφα σημειώματα για μεταφορά εργαζομένων (με υποτιθέμενες αποφάσεις που λαμβάνονταν έκτακτα και δια περιφοράς) τα οποία υπογράφει μόνο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου!

Επίσης, στο πόρισμα γίνεται αναφορά και στο θέμα της μεταφοράς 119 ατόμων σε εκτός Δήμου υπηρεσίες – καθώς βρέθηκε απόφαση στο φάκελο συγκεκριμένου ατόμου – σημειώνονται ότι «επιχειρήθηκε με τρόπο αδιαφανή η μεταφορά των εν λόγω ατόμων που ενδεχομένως δεν πληρούσαν τις νόμιμες προυποθέσεις».

 

Διαβάστε τα στοιχεία – φωτιά του πορίσματος στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ της επόμενης Τετάρτης

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -