11.4 C
Athens
24 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΈληξαν οι συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς Άνω Λιοσίων

Έληξαν οι συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς Άνω Λιοσίων

- Advertisement -

Εργαζόμενες παιδικοί ΛιόσιαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης, σε εργαζόμενες των παιδικών σταθμών, οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει και δεν έχουν πληρωθεί, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί στο δημαρχείο Φυλής, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Άνω Λιοσίων, της Λαϊκής Επιτροπής Φυλής και της Λαικής Συσπείρωσης Φυλής. Οι εργαζόμενες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη και να πάρουν, από τον ίδιο, επίσημες απαντήσεις.

- Advertisement -
- Advertisement -

Οι εργαζόμενες, αυτή την στιγμή, δεν βρίσκονται στις θέσεις τους, καθώς δεν καλύπτονται από καμία σύμβαση, με αποτέλεσμα οι 6 παιδικοί σταθμοί του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων να λειτουργούν μόνο με το μόνιμο προσωπικό – από 2 έως και 8 υπαλλήλους σε κάθε σταθμό – και μόνο μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι. Αίτημά τους είναι η ανανέωση των συμβάσεών τους, κάτι που καθιστά δύσκολο το γεγονός ότι στις προηγούμενες συμβάσεις, οι 70 εργαζόμενες υπέγραψαν ως συνεργάτες του δημάρχου για τρεις μήνες (!).

Ερωτηθείς σχετικά από τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Στάθης Βλάχος, τόνισε ότι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, του είχε πει πως, «πρόκειται για συμβάσεις στα όρια της νομιμότητας». Το ποσό με το οποίο θα αμείβονταν ήταν 3.600€, πληρώνοντας 20% από αυτά τα λεφτά στην εφορία, χωρίς καμία ασφάλιση.

Κατά την συνάντησή τους με το δήμαρχο – συνάντηση που δεν ήταν προγραμματισμένη – ο κ. Μπουραΐμης επεσήμανε ότι κανείς δεν τους απέλυσε αλλά όταν λήγουν οι συμβάσεις, δεν μπορούν πλέον να ανανεωθούν. Πρόσθεσε δε, πως διαφωνεί κάθετα με τις παροδικές συμβάσεις σε παιδικούς σταθμούς και θα κάνει τις αρμόδιες ενέργειες για να είναι η τελευταία χρονιά που συμβαίνει αυτό. Σε ερώτηση εργαζόμενης, σχετικά με την προεκλογική του τοποθέτηση περί διαπιστωτικής πράξης, ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε πως η διαπιστωτική πράξη έχει ήδη ξεκινήσει και εκεί θα καταγράφεται ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονταν στους παιδικούς σταθμούς, κάτω από συγκεκριμένο καθεστώς και η σύμβαση τους έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2010.

«Δεν μπορεί να γίνει κάτι γι’ αυτό» υπογράμμισε, ξεκαθάρισε όμως ότι τα χρήματα τους θα τα πάρουν κανονικά και μάλιστα μέσω από τη διαδικασία του επιτρόπου και όχι μέσα από την παρα-διαδικασία, η οποία γινόταν μέχρι τώρα. «Λόγω της προεκλογικής περιόδου, δεν επιτρέπεται να παίρνονται αποφάσεις για ανανέωση συμβάσεων, εκτός αν είναι έκτακτες και γι’ αυτό δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες για το έκτακτο προσωπικό που χρειάζεται ο δήμος» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι, μέσα από συγκεκριμένες και επίμονες ενέργειες, εξασφαλίστηκε τελικά η, εκ νέου, υπογραφή δίμηνων συμβάσεων για προσωπικό στους παιδικούς σταθμούς. Για το λόγο αυτό, αναμένεται προκήρυξη με βάσει τις προτάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, εφόσον είναι γνωστές οι ανάγκες των παιδικών σταθμών.

Επιπλέον, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί νέο Νομικό Πρόσωπο ή θα παραμείνει το ίδιο, αν και όπως σχολίασε, δεν φαίνεται να λειτουργεί άψογα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι πρόκειται να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός που θα ασχοληθεί με τους παιδικούς σταθμούς και με ειδικές προϋποθέσεις, όπου θα πριμοδοτούνται λόγω εντοπιότητας, οι κάτοικοι του δήμου Φυλής, μέσω ΑΣΕΠ, για να προσλαμβάνονται μόνιμα. «Προτεραιότητα μας στις δίμηνες συμβάσεις θα έχετε εσείς κατά 99% και στην συνέχεια μέσω ΑΣΕΠ λόγω της προϋπηρεσίας σας αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε σε κανέναν να κάνει αίτηση για να προσληφθεί» τόνισε, προσθέτοντας πως ο δήμος θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστούν.

Οι εργαζόμενες ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τα ασφαλιστικά μέτρα που πρόκειται να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα και, κατά τα οποία, ο δήμος θα πρέπει να τις πληρώνει μέχρι την κανονική δικάσιμο. Ο κ. Μπουραΐμης επεσήμανε πως δεν έχει λόγo να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, εξέφρασε όμως τον προβληματισμό του, αν θα μπορεί οικονομικά ο δήμος να ανταπεξέλθει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Στάθης Βλάχος εξέφρασε την πάγια αντίθετη θέση του Σωματείου σε θέσεις εργασίας δίμηνων, τριμήνων και οχτάμηνων συμβάσεων, τις οποίες και καταγγέλλει. Οι εργαζόμενες έδειξαν, πάντως, να καλύπτονται από τις απαντήσεις του Δημάρχου, εκφράζοντας αγωνία για το μέλλον τους και ρωτώντας διαρκώς πότε θα γίνει η προκήρυξη για τα δίμηνα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -