KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Προσπάθειες να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Κοινοτικό κτίριο Θρακομακεδόνων

22/02/2016 07:34
Ανανεώθηκε 22/02/2016 07:42
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στην έκδοση της αναγκαίας Υπουργικής Απόφασης χρηματοδότησης του έργου από οποιαδήποτε πηγή όπως και την ακύρωση- ανάκληση της απόφασης απένταξης και ακύρωση του καταλογισμού ποσού που έχει καταβληθεί μέχρι τώρα στον δικαιούχο φορέα, ζητά ο δήμος Αχαρνών ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το Κοινοτικό κτίριο στους Θρακομακεδόνες. Το κτίριο που είναι έτοιμο κατά 80% «κόλλησε» στις αναθεωρήσεις, στην έκθεση επιτόπιας επαλήθευσης και κυρίως στην απένταξη του έργου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, με την προϋπόθεση-σύμφωνα με τη σύμβαση- να χει ολοκληρωθεί εντός ενός έτους. Ωστόσο η τότε δημοτική αρχή, του πάλαιο ποτέ δήμου Θρακομακεδόνων, δεν ολοκλήρωσε ποτέ το έργο το οποίο έφτασε μέχρι το 80% των εργασιών και μετά έμεινε στάσιμο. Μεσολάβησαν, εννιά χρόνια, μέχρι σήμερα χωρίς να υπάρξει ουσιαστική πρόοδο στο έργο, ενώ η μοναδική-σοβαρή-εξέλιξη ήταν η απόφαση του υπουργού εσωτερικών (27 Αυγούστου 2015)να προταθεί το έργο προς απένταξη.

Να σημειωθεί πως το έργο,όπως προαναφέρθηκε, έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος και είναι άψογο από τεχνικής απόψεως . Επιπλέον, ο ανάδοχος είναι πρόθυμος να συνεχίσει το έργο και πέραν της οριακής προθεσμίας. Επιπροσθέτως, όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες, η απένταξη είναι η πλέον ατελέσφορη λύση δεδομένου ότι ο δήμος Αχαρνών δεν θα έχει καμία δυνατότητα επιστροφής των ήδη καταβληθέντων και καταλογισθέντων ποσών, το έργο δεν θα μπορεί να αποπερατωθεί και υπάρχει κίνδυνος λόγω χρόνου να καταστραφεί σεχδόων στο σύνολό του.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κινητικότητα σχετικά με το θέμα καθώς ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός το είχε περιλάβει στην ατζέντα του, στη συνάντηση που είχε στα μέσα Ιανουαρίου, με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον οποίο και ζήτησε να παρέμβει για την αποπεράτωση του κτιρίου. Επιπλέον , ο αντιδήμαρχος Θρακομακεδόνων Αναστάσιος Χίος ο οποίος γνωρίζει σε βάθος το θέμα τονίζει είναι παράλογο ένα τέτοιο έργο, τελειωμένο στο μεγαλύτερο κομμάτι του ν΄απενταχθεί ενώ υπάρχει η δυνατότητα μέσω ενός προγράμματος-Γέφυρα να βρεθεί η χρηματοδότηση.

Όσον αφορά στους Εφοπλιστές που θα χρηματοδοτούσαν το μεγαλύτερο τμήμα εμφανίζονται πρόθυμοι να συμβάλλουν αρκεί να πάρουν διαβεβαιώσεις ότι ο εργολάβος βρίσκεται σε θέση να ολοκληρώσει το έργο.

Σημειώνεται ότι ο δήμος, από την πλευρά του, έχει τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία σε θέματα δημοσιότητας και διαφάνειας κατά τη διαγνωστική διαδικασία.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: