KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Η λειτουργία των σχολείων, επί τάπητος, στην γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων

14/12/2011 09:05
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σημα ενωση γονεωνΗ λειτουργία των σχολικών μονάδων στη δημοτική κοινότητα Άνω Λιοσίων, καθώς και τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε σχολείο συζητήθηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Άνω Λιοσίων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνεχιζόμενη έλλειψη βιβλίων, στις μειωμένες οικονομικές επιχορηγήσεις που προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας για το έτος 2012, στη λήψη μέτρων από τη Τεχνική Υπηρεσία για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία, στην ασφάλεια των σχολικών κτιρίων και την αντιμετώπιση των θεμάτων παραβατικότητας, καθώς και την ανάγκη αντιμετώπισης του έντονου προβλήματος σχολικής στέγης με την κατασκευή δύο νέων Δημοτικών Σχολείων και ενός Γυμνασίου – Λυκείου στη περιοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για τις δραστηριότητες του κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας του, τονίζοντας ότι αυτές αφορούν τη διεκδίκηση σύγχρονων σχολικών κτιρίων που να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και υλικοτεχνικές ανάγκες, τη προαγωγή πολιτιστικών και μαζικών αθλητικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές, καθώς και τη στήριξη των αιτημάτων που προβάλλουν οι γονείς μέσα από τη συμμετοχή στα σχολικά συμβούλια και τα όργανα διοίκησης της παιδείας.

Επιπλέον, τονίστηκε με κάθε τρόπο ότι τόσο η Ένωση Γονέων όσο και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων ενεργούν με εθελοντική διάθεση και πέρα από κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα, επιζητώντας να συμβάλλουν στην επίτευξη του κοινού εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και κοινωνικού στόχου για το καλό των παιδιών μας.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Θεοδόσης Δρόλιας, ο οποίος ενημέρωσε τους γονείς για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων. Ο κ. Δρόλιας τόνισε ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία και τις άσχημες οικονομικές συνθήκες, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία, γεγονός που καταδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή στο κομμάτι της Παιδείας.

Επανέλαβε, επίσης, ότι η ενέργεια της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής να δώσει μέρος της επιχορήγησης, προκειμένου να τη διαχειριστεί το κάθε σχολείο ανάλογα με τις ανάγκες του, εντάσσεται στο πλαίσιο της διαφάνειας και της συνέπειας, έννοιες με τις οποίες θέλει να προχωρά η διοίκηση του δήμου Φυλής.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: