KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΖΩΗ

Το Life Coaching στη ζωή μας. Συμβουλές από τη Life Coach Σταυρούλα Χριστοπούλου

25/02/2016 19:41
Ανανεώθηκε 26/02/2016 16:17
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το life coaching αποτελεί μια νέα έννοια και δραστηριότητα για την ελληνική κοινωνία. Ψάχνουμε τις απαντήσεις σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να επωφεληθεί από αυτό και η επαγγελματίας Life Coach, Σταυρούλα Χριστοπούλου μοιράζεται την εμπειρία της με το www.doxthi.gr.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Είστε Life-Coach. Μπορείτε με σύντομο τρόπο να μας εξηγήσετε τι ακριβώς είναι το Life Coaching, πως εφαρμόζεται;
Το life –coaching είναι μία μέθοδος αυτοβελτίωσης αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό η οποία σταδιακά κατακτά έδαφος και στη χώρα μας. Απευθύνεται σε όσους νιώθουν ότι η ζωή τους είναι μονότονη ,χωρίς ενδιαφέρον ,έμπνευση, στόχο! Αφορά σε όσους θα ήθελαν να ζήσουν μία καλύτερη ζωή επαναπροσδιορίζοντας την!

Δηλαδή πως επαναπροσδιορίζετε τους στόχους.Εξηγήστε τη διαδικασία…
Ουσιαστικά ξανασχεδιάζουμε τη ζωή τους βασιζόμενοι στα κριτήρια αυτά που θα τους φέρουν ισορροπία.
Όμως για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα ,φροντίζουμε αρχικά να βάλουμε σε τάξη την σύγχυση που επικρατεί στις σκέψεις τους ,αυτές που τους οδήγησαν σε μία δυσλειτουργική ζωή ή να βιώνουν ανεπάρκεια σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Επομένως καλούμαστε να ξεσκονίσουμε παλιές απωθημένες ιδέες ,σκέψεις ή επιθυμίες.
Στη διαδρομή πετάμε όσες προκαταλήψεις τους κρατούν πίσω ή τους κάνουν στενόμυαλους ή καχύποπτους σε νέα πράγματα.
Ανοίγουμε το μυαλό προς νέες εναλλακτικές λύσεις πάντα όμως σε αρμονία με την εσωτερική  λογική του κάθε ατόμου.

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! Όμως μπορεί κάποιος να φοβάται να κάνει μεγάλες αλλαγές.
Είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον να βοηθάς τους ανθρώπους να βρουν την ζωή που τους ανήκει! Είναι συναρπαστικό και καθόλου βαρετό!
Δεν πρόκειται για ακραίες αλλαγές αλλά για υποστήριξη που σκοπό έχει να μπορέσουν να ξεπερνούν τα άτομα την απροθυμία τους να αποφασίζουν.

Πόσο διαρκεί αυτή η αλλαγή προς το καλύτερο, η εξέλιξή μας και η αναγνώριση των επιθυμιών μας;
Η διάρκεια δεν είναι ίδια για κάθε περίπτωση ,όμως τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες εβδομάδες σε όλους. Χρειάζεται όμως συνεχή προσπάθεια και θέληση για να κατορθώσει κάποιος να εδραιώσει μία γαλήνια και παράλληλα δραστήρια συμπεριφορά.

Ασχολείστε, επίσης, με την αστρολογία. Πως συνδυάζεται με το Life-Coaching;
Ασχολούμαι αποκλειστικά με την ψυχολογική αστρολογία ως εργαλείο κατανόησης του κάθε ατόμου σε βάθος. Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός, με ταλέντα και κλήσεις αλλά με σοφία που πρέπει να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει προκειμένου να νιώσει αυτοεκπλήρωση!
Ότι εκπληρώνει δηλαδή τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εδώ.

Χρειάζονται οι Έλληνες το Life-Coaching ή είναι πολυτέλεια κάποιος να ασχοληθεί με αυτό;

Οι Έλληνες αναγκάστηκαν ν΄αλλάξουν τις πεποιθήσεις τους κάτω από πίεση και πολλές φορές βίαιες καταστάσεις. Είναι λοιπόν ήδη συνειδητοποιημένοι ότι πολλά από αυτά που έβλεπαν ως αναγκαία τους προσέφεραν επιφανειακή αισιοδοξία και πολλοί πλέον είναι πρόθυμοι να ανακαλύψουν την πραγματική πηγή ευτυχίας.
Τον εαυτό τους!

Που μπορούμε να σας βρούμε;
Στο www.flyforyou.gr μπορεί κάποιος να διαβάσει άρθρα μου που θα τον αφυπνίσουν αλλά και στην σελίδα μου στο Facebook με καθημερινές σχετικές αναρτήσεις.
Σύντομα θα έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε μέσω του site μου αλλά και του site σας ένα e-book που θα αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια μας να ευτυχίσουμε.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: