KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Η γεωπολιτική ανάλυση της ελληνικής επανάστασης από τους Αρκάδες Φυλής

27/03/2012 15:15
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

arkades epanastasiΜια λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση, γεμάτη από σημαντικές πληροφορίες για πτυχές της ιστορίας, διοργάνωσε ο σύλλογος Αρκάδων Φυλής, με την συμπαράσταση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού δήμου Φυλής, «Η Πάρνηθα». Μέσα σε λίγο χρόνο και, χωρίς να κουράσουν τους παρευρισκόμενους, οι Αρκάδες άδραξαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν λεβέντικους χορούς, να συνδέσουν με εύστοχο τρόπο το χθες με το σήμερα και να παρουσιάσουν τα γεγονότα δίχως το εντυπωσιακό περιτύλιγμα με το οποίο τα ντύνουν συνήθως οι κάθε λογής «ειδήμονες», αλλά με μόνο οδηγό την αγάπη για την ιστορία και τον πολιτισμό, του αυτοδίδακτου γραμματέα του συλλόγου, Γιώργου Πραχαλιά…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στον σύντομο χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου διαπίστωσε την ύπαρξη κενού μνήμης στα σχολεία και χαρακτήρισε ως καθήκον όλων να διδαχθούν οι νέοι άνθρωποι την ιστορία του τόπου. «Αν δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας, δεν θα μπορέσουμε να πάμε βήμα παραπέρα» υπογράμμισε και εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της αντιπεριφέρειας στους συλλόγους σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Την γεωπολιτική ανάλυση της επανάστασης του 1821 με ταυτόχρονη αναγωγή στο σήμερα, έκανε ο γραμματέας του συλλόγου και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών Γιώργος Πραχαλιάς, ο οποίος αφιέρωσε την εκδήλωση στην τιμή και την υπερηφάνεια των Ελλήνων και των κατοίκων της Φυλής, οι οποίοι, σε μια κρίσιμη στιγμή της επανάστασης, ανέλαβαν να φυλούν τα στενά της Χασιάς για να μην μπορέσουν οι Τούρκοι να φύγουν από την Αττικο-Βοιωτία.

Ο κ. Πραχαλιάς ανέλυσε τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε περιοχή καθώς και την δράση των πρωταγωνιστών τους ενώ υπογράμμισε ότι κάθε κράτος στηρίζεται σε συγκεκριμένους παράγοντες: την πολιτική και οικονομική ικανότητα, την κοινωνική συνοχή, το πνευματικό επίπεδο και την στρατιωτική ικανότητα.

«Στην περίπτωση της ελληνικής επανάστασης, όλοι αυτοί οι παράγοντες κινήθηκαν παράλληλα, δημιουργώντας ακριβώς εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονταν για να μην αποτύχει η επανάσταση. Γι΄ αυτό οι ξένες δυνάμεις προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την παράλληλη κίνηση, την περιστροφή, επιχειρώντας να πλήξουν την εθνική συνοχή» σημείωσε και κατέληξε: «Αν μας διδάσκει κάτι η επανάσταση είναι ότι δεν πρέπει να χάσουμε την εθνική μας συνοχή. Γιατί ο ελληνισμός όχι απλώς προορίζεται να ζήσει αλλά να μεγαλουργήσει».

 

Λεζάντες: 1. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων Γιώργος Τσιουμπρής 2. Σταυρούλα Δήμου 3. Βασίλης Ταταρόπουλος, Σταυρούλα Δήμου, Δημήτρης Μπουραίμης, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης 4. Γιώργος Πραχαλιάς 5. Δημήτρης Μπουραίμης, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, Θεοδόσης Δρόλιας 6. Κώστας Παπαιωάννου 7. Σταυρούλα Αγγέλου 8. Αρκετός ο κόσμος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση 9. Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του Αχιλλέα Νταγιάντα 10. Το μέλος του συλλόγου Αρκάδων Θόδωρος Νικολάου 11. Ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας 12. Ο πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Βασίλης Θεοδωρόπουλος με την πρόεδρο του συλλόγου Πελοποννησίων Αχαρνών Πόπη Φαμελίτου

arkades epanastasi1 arkades epanastasi2 arkades epanastasi3
arkades epanastasi4 arkades epanastasi5 arkades epanastasi6
arkades epanastasi7 arkades epanastasi8 arkades epanastasi9
arkades epanastasi10 arkades epanastasi11 arkades epanastasi12
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: