KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΙΛΙΟΝ

‘Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας, επί τάπητος, σε σύσκεψη στο δήμο Ιλίου

10/03/2016 16:48
2 '
έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σύσκεψη, δήμος Ιλίου, αντιπεριφέρεια δυτικού τομέα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σύσκεψη για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της αντιπεριφέρειας δυτικού Τομέα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στο δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο της Επιτροπής Συντονισμού των συναρμόδιων φορέων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠ.ΕΝ. και οι δήμοι Ιλίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων-Καματερού, προκειμένου να καταγραφούν τα τοπικά προβλήματα, οι ανάγκες αντιπλημμυρικής προστασίας των δήμων, οι προτάσεις έργων και μελετών, οι προτεινόμενες λύσεις καθώς και να υπάρξει μια αμφίπλευρη ενημέρωση, με στόχο την ένταξή τους στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής.

Αναφερόμενος στο Ίλιον ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος τόνισε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της
αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου και σημείωσε ότι  τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίζονται κάθε χρόνο και ιδιαίτερα τα προβλήματα που υπήρξαν τον Οκτώβριο του 2014 και 2015, αφύπνισαν και ευαισθητοποίησαν τόσο την Περιφέρεια, όσο και το αρμόδιο Υπουργείο.

“Όταν μιλάμε για αντιπλημμυρική προστασία, υπάρχει πλέον διαφορετική αντιμετώπιση. Οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες και η δημοπράτηση ώριμων μελετών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι ταχύτερες. Ωστόσο, θα προχωρήσουμε και σε άλλες συναντήσεις και θα πιέσουμε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων” υπογράμμισε.

Εκτός από τον κ. Ζενέτο, στη σύσκεψη ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΓΥ Ιάκωβος Γκανούλης, η διευθύντρια της διεύθυνσης Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος της ΕΓΥ Μαρία Γκίνη, ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Θεοφάνης Παυλίδης, αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΓΥ και του ΑΣΔΑ, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας μελετών.

 

έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σύσκεψη, δήμος Ιλίου, αντιπεριφέρεια δυτικού τομέα

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: