KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Τετραήμερο ταξιδάκι αναψυχής με… φόντο τα απορρίμματα για το γ.γ. δήμου Φυλής

15/03/2016 18:18
Ανανεώθηκε 15/03/2016 18:20
2 '
ΚΕΔΚΕ, συνέδριο, Αλεξανδρούπολη, διαχείριση απορριμμάτων
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μετρημένες στα δάκτυλα του… μισού χεριού είναι οι περιπτώσεις που η διοίκηση του δήμου Φυλής συμμετέχει σε συζητήσεις, εκδηλώσεις ή ημερίδες που πραγματοποιούνται στην Αθήνα σχετικές με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι χαρακτηριστική η απουσία της ακόμα και από σημαντικές συνεδριάσεις (όπως του Περιφερειακού συμβουλίου και του ΕΔΣΝΑ) κατά τις οποίες συζητείται το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ενώ είναι σχεδόν… μόνιμη η απουσία του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού από την Ε.Ε του Ενιαίου Συνδέσμου, της οποίας είναι μέλος.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Προφανώς και δε μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η επιλογή της μη παρουσίας της δημοτικής αρχής, ούτε και συνάδει με τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Παππού που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι επιθυμεί την απομάκρυνση της χωματερής από το δήμο. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός πως, κατά πληροφορίες, είναι ο ένας από τους δυο δήμους της Αττικής (και ο μοναδικός στη Δυτική Αττική) που δεν κατέθεσε τοπικό Σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων.

Παρά ταύτα, ο δήμος που μοιάζει αδιάφορος για το κεφάλαιο «απορρίμματα» (όταν δεν είναι απαραίτητο να υπολογιστούν σε ευρώ) βρήκε… το ενδιαφέρον να στείλει το γενικό γραμματέα  Αργύρη Αργυρόπουλο να παραστεί στο ειδικό θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα «Τα Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων».

Ήταν, μάλιστα, τόσο σημαντικές οι εργασίες του συνεδρίου για το δήμο Φυλής που ο Αργυρόπουλος δεν εξάντλησε απλώς το περιθώριο παραμονής του στη φιλόξενη Αλεξανδρούπολη (το συνέδριο ήταν διήμερο) αλλά έμεινε και άλλες δυο ημέρες (τέσσερις στο σύνολο ) για να εμπεδώσει προφανώς στη σιγαλιά του Θρακιώτικου περιβάλλοντος, όσα διημείφθησαν σε αυτό.

Η… λυπητερή από το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» που συνδύασε ο εκπρόσωπος του δήμου Φυλής ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο (αναδρομικά) προς έγκριση και ανήλθε στο ταπεινό ποσό των 653 ευρώ (για 4 ημέρες – 3 διανυκτερεύσεις).

Ποσό που αρνήθηκε, πάντως, να ψηφίσει ο επικεφαλής της ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να μην παραβρίσκεται ούτε καν στις συνεδριάσεις της Περιφέρειας Αττικής για τα απορρίμματα και να στέλνει το γενικό γραμματέα να παραστεί σε συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: