KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΦΥΛΗ

Εποικοδομητική συζήτηση στο 3ο γυμνάσιο Άνω Λιοσίων με την αντιπεριφέρεια για την παραβατικότητα

31/03/2016 17:47
Ανανεώθηκε 31/03/2016 18:07
3 '
3ο γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, τσιγγάνοι, ρομά, συζήτηση, αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Βασιλείου, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Χωρίς να πάρουν σαφείς απαντήσεις σχετικά με την υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει ο δήμος Φυλής σε μαθητές, γονείς και καθηγητές στο 3ο γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, ούτε καν για το αν θα προχωρήσει η διαδικασία απογραφής των τσιγγάνων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ενημέρωσής τους, ύστερα από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το «μάρμαρο» – που δεν του αναλογεί – κλήθηκε να πληρώσει ο κ. Βασιλείου, αφού ελάχιστοι ήταν οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, κουρασμένοι από τις «επιταγές» χωρίς αντίκρισμα που τους «κόβουν» σε κάθε ευκαιρία οι ιθύνοντες. Όσοι ήταν αντιμετώπισαν, πάντως, με ήπιους τόνους και πολιτικό πολιτισμό τη συζήτηση.

«Δεν πήγαμε να μιλήσουμε αλλά να ακούσουμε και, ως σύλλογος, δεν περιμέναμε από την αντιπεριφέρεια να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα μας. Αυτό το περιμένουμε και το απαιτούμε από τον, κυρίως αρμόδιο, το δήμο Φυλής» τονίζει η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 3ου γυμνασίου Καλλιόπη Ταμπουράκη.

Ο Γιάννης Βασιλείου ανέλυσε στους γονείς τις ενέργειες που έχει κάνει, μέχρι στιγμής, η αντιπεριφέρεια στο θέμα της ένταξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των Ρομά, το οποίο θεωρεί ως το μοναδικό μέτρο που θα αποδώσει, μακροπρόθεσμα μεν αλλά ουσιαστικά. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως είναι στην ευχέρεια του δήμου Φυλής να υλοποιήσει το πρόγραμμα για την απογραφή των τσιγγάνων (όπως γίνεται στο δήμο Μεγάρων), κάτι που άλλωστε αποτελεί απαίτηση όλων των κατοίκων, προκειμένου να γνωρίζουν πόσοι είναι πραγματικοί δημότες. Ωστόσο, ούτε και σε αυτό υπήρξε σαφή απάντηση από τους εκπροσώπους του δήμου Φυλής σχετικά με την υλοποίησή του.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του συλλόγου γονέων ζήτησαν να ενταχθεί και το 3ο γυμνάσιο στο πρόγραμμα που υλοποιεί η αντιπεριφέρεια με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στα σχολεία ενώ επεσήμαναν ότι η σχολική χρονιά βρίσκεται στο τέλος της και ακόμα περιμένουν από τη δημοτική αρχή Φυλής να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για λήψη προληπτικών μέτρων ασφάλειας στα παιδιά.

«Ως  γονείς του 3ου γυμνασίου απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς της πολιτείας και ζητάμε να μας βοηθήσουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Αν ήμασταν εμείς που αποφασίζαμε, θα είχαν γίνει όλα χθες. Ζητάμε από το δήμο και αντιπεριφέρεια να υλοποιήσουν δράσεις και προγράμματα άμεσα για την περιοχή και ειδικότερα για το σχολείο μας. Η εγκληματικότητα αυξάνεται και δε βλέπουμε να λαμβάνονται μέτρα. Η μόνη που έχει άμεσα ανταποκριθεί είναι η αστυνομία και οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε δημόσια γι αυτό» σημείωσε η κα Ταμπουράκη και διερωτήθηκε: «Τι θα γίνει όμως; Θα απαιτούμε όλοι δίπλα μας έναν αστυνομικό για να προχωρήσουμε στο δρόμο; Πρέπει να βρεθεί η ρίζα της παθογένειας άμεσα».

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: