11.4 C
Athens
3 Οκτωβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣ"Όχι" από την αντιπολίτευση του δήμου Αχαρνών στη λήψη δανείου

“Όχι” από την αντιπολίτευση του δήμου Αχαρνών στη λήψη δανείου

- Advertisement -

Την πλήρη αντίθεσή τους στη λογική λήψης δανείου για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου Αχαρνών και να αποπληρωθούν οφειλές εξέφρασαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ της 5ης Απριλίου.

- Advertisement -

Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το σκεπτικό που έθεσε η πλευρά της διοίκησης κι αφορούσε τη διερεύνηση σύναψης δανείου ή αλλιώς ο δήμος θα οδηγηθεί στο Παρατηρητήριο. Παρόμοια συζήτηση, όπως ανέφεραν, είχε γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου όταν συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και τότε είχαν διατυπώσει τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για το σχέδιο που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη, η οποία και το επέστρεψε με βασικότερη επισήμανση την αδυναμία ισοσκελισμού.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι έχασε πολύτιμο χρόνο από τη στιγμή που εγκρίθηκε η ΚΥΑ, τον Ιούλιο 2015,που άλλαζε τα δεδομένα στις εγγραφές του προϋπολογισμού και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να επανεξεταστούν όλοι οι κωδικοί, να μειωθούν δαπάνες και να γίνει εξορθολογισμός ώστε να μη προστεθεί ένα νέο δάνειο στις πλάτες των δημοτών.

 

Σωτήρης Ντούρος (Για την πόλη μας): “Ήρθαμε για προυπολογισμό και προέκυψε η υποχρέωση να εξουσιοδοτήσουμε το δήμαρχο να διερευνήσει τη λήψη δανείου. Αναγνωρίζουμε ότι ο δήμος βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά η ΚΥΑ είναι γνωστή από τον Ιούλιο 2015. Συνεπώς θα μπορούσαν να έχουν γίνει κινήσεις ώστε να μη φτάσουμε σ΄αυτό το σημείο. Τώρα, πρέπει, να κοιτάξουμε πως μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα, τις δαπάνες. Εμείς ως διοίκηση φτάσαμε να κλείσουμε το δήμο για να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Και τότε το κατορθώσαμε”.

Σπύρος Βρεττός (ΑχαρΝΕΩΝ Ελπίδα): “Η ΚΥΑ δεν είναι κάτι καινούργιο. Όσα χρόνια είμαι δημοτικός σύμβουλος γνωρίζω ότι εγκρίνεται μια ΚΥΑ για το πως θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός. Η αλήθεια είναι ότι εδώ κι οκτώ χρόνια εγγραφόταν το ποσό όχι γιατί το θέλαμε αλλά καθ’ υπόδειξη του ορκωτού λογιστή.  Εγώ δεν μπαίνω σε κανένα δίλημμα . Δε συμφωνώ να πάρει δάνειο ο δήμος Αχαρνών.  Είναι προτιμότερο να επανεξετάσουμε τον προϋπολογισμό για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”. Ως παράδειγμα  ο κ.Βρεττός έφερε τον κωδικό για τις απαλλοτριώσεις που από 5εκατομμύρια που είχε προϋπολογιστεί τον Δεκέμβρη κατέβηκε στα 2 εκ.200 χιλιάδες στο νέο σχέδιο προϋπολογισμού, αναρωτώμενος για το πως μειώθηκε το ποσό κατά 3 εκατομμύρια και θέτοντας το ερώτημα αν μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο με άλλους κωδικούς.


 Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (Για την πόλη μας): “Η κουβέντα θυμίζει την ίδια που έγινε τον Δεκέμβριο . Γιατί δεν έγιναν τότε,αυτές, οι ενέργειες;  Τώρα ζητάμε δάνειο για να δημιουργήσουμε καινούργια ελλείμματα, χωρίς να παρουσιάζετε κάποια αναπτυξιακή πρόταση για την πόλη.  Εμείς δε συμφωνούμε με τη λύση του δανείου και ως διοίκηση δεν πήραμε ποτέ δάνειο. Αν ο δήμος , σήμερα, συνεχίζει να λειτουργεί είναι γιατί τότε πήραμε ληξιπρόθεσμα. Η δική μου πρόταση είναι να κοιτάξουμε κωδικό -κωδικό τον  προϋπολογισμό για να μειώσουμε τα έξοδα”.

Σοφία Χριστοπούλου (Αχαρνείς): “Δεν έχουμε δικαίωμα να δεσμεύσουμε το δήμο μ΄ένα, ακόμη,δάνειο, αλλά αποτελεί απορία γιατί παρατηρείται,αυτή, η μεγάλη αδυναμία στην είσπραξη των εσόδων. Ποιοι είναι , αυτοί, που οφείλουν τόσα λεφτά στο δήμο;”

Παναγιώτα Αγγελοπούλου (Λαϊκή Συσπείρωση):” Ενώ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχαμε θίξει το πρόβλημα και κουβεντιάζαμε για τα ίδια πράγματα ήρθαμε τρεις μήνες μετά, χωρίς αποτέλεσμα, να συζητάμε για καινούργιο δάνειο. Δεν πρόκειται να στηρίξουμε τη διαδικασία και την καταγγέλουμε από την αρχή καθώς το “μάρμαρο” θα το πληρώσουν οι κάτοικοι των Αχαρνών”

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -