11.4 C
Athens
27 Ιανουαρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΑνταλλακτικά: Όλα αλλάζουν… και στο αυτοκίνητό μας

Ανταλλακτικά: Όλα αλλάζουν… και στο αυτοκίνητό μας

- Advertisement -

Επειδή το αυτοκίνητό μας δεν είναι… μονοκόμματο αλλά αποτελεί ένα άθροισμα επιμέρους τμημάτων με τις δικές του ιδιαιτερότητες το καθένα, καλό είναι να φροντίζουμε νωρίς ό,τι χαλάει ή φθείρεται προκειμένου να δώσουμε ζωή στο όχημα και περισσότερες ώρες οδηγικής ευχαρίστησης στον εαυτό μας.

- Advertisement -


Το «ουδείς αναντικατάστατος» είναι ένας κανόνας που ισχύει σε μεγάλο βαθμό στο αυτοκίνητο, αφού αν κάποιο τμήμα του χαλάσει ή η λειτουργικότητά του καταστεί επισφαλής θα πρέπει να απευθυνθούμε στην πηγή και να το αντικαταστήσουμε. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη βιομηχανία, παράλληλη με την αυτοκινητοβιομηχανία, που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τους πελάτες που τα χρειάζονται.
Σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να αλλαχτούν σχεδόν τα πάντα, από τα πιο δευτερεύοντα μέχρι και τα πιο βασικά και ουσιώδη μέρη του οχήματος. Εσωτερικά κομμάτια, όπως το τιμόνι ή τα πεντάλ, αλλά και εξωτερικά, όπως οι υαλοκαθαριστήρες και οι καθρέφτες, μπορούν να αντικατασταθούν. Υπάρχει όμως και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που, παρ’ ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν ανταλλακτικά με τη στενή έννοια του όρου, ωστόσο διευκολύνουν τη χρήση του οχήματος και εξασφαλίζουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Τέτοια είναι π.χ. κάποια λάδια, κεριά και αλοιφές για την αντιμετώπιση γρατζουνιών, σκίαστρα για τον ήλιο, τρίγωνα, γρύλοι και πολλά άλλα.

- Advertisement -
- Advertisement -


Όλα αυτά τα προϊόντα διατίθενται από τα καταστήματα των αντιπροσωπειών των αυτοκινήτων αλλά και διαδικτυακά, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία του πελάτη σε κατάστημα. Αν πάντως θέλει κάποιος άμεση επαφή με τα ανταλλακτικά, μπορεί να επισκεφτεί τις συγκεκριμένες εταιρείες εμπορίας αυτών των προϊόντων. Εκεί υπάρχουν πεπειραμένοι υπάλληλοι που θα του υποδείξουν ποια κομμάτια ταιριάζουν στο αυτοκίνητό του και θα του προτείνουν οικονομικές λύσεις. Μπορεί μάλιστα να πάρει το ανταλλακτικό επί τόπου ή να ζητήσει να του σταλεί ταχυδρομικά ή να του το φέρει υπάλληλος της εταιρείας, με μια ελάχιστη χρέωση ή και δωρεάν.
Εκείνοι πάλι που είναι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και παίζουν τους υπολογιστές στα δάχτυλα, ειδικά οι πιο νέοι, διαπιστώνουν πως οι εταιρίες που εμπορεύονται ανταλλακτικά διαθέτουν καλαίσθητες και ενημερωμένες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, από τις οποίες μπορεί να ενημερωθεί τι παίζει στην αγορά αλλά και να αγοράσει online το κομμάτι που θέλει.


Και αυτό είναι κάτι πολύ εύκολο για τους μυημένους, αφού με λίγα «κλικ» μπορεί κανείς να διαλέξει αυτό που επιθυμεί θέτοντας κριτήρια και παραμέτρους στις σχετικές φόρμες, όπως είναι η μάρκα του αυτοκινήτου του, το είδος του ανταλλακτικού, σε ποια «οικογένεια» ανήκει (π.χ. φρένα, μπαταρίες, μηχανικά μέρη κ.ά.) και βέβαια πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει. Οι εταιρείες του κλάδου δέχονται κάρτες και κάνουν συχνά προσφορές και εκπτώσεις στα προϊόντα τους, ενώ αναλαμβάνουν να στείλουν τα προϊόντα τους στο σπίτι του αγοραστή. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα αλλαγής ώστε ο πελάτης να μην αισθάνεται δεσμευμένος για την αγορά και πως παίρνει… γουρούνι στο σακί.


Η εξασφάλιση ποιοτικών ανταλλακτικών αυτοκίνητου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο οδηγός για να διαφυλάξει την καλή του κατάσταση και συνεπακόλουθα τη δική του ασφάλεια στον δρόμο. Γι’ αυτό και η εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία ανταλλακτικών που διακρίνεται από γνώση, εμπειρία και επαγγελματισμό είναι απαραίτητη.      

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -