KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Ένταση το πρωί στο δήμο Φυλής με οκταμηνίτες που έγιναν… τριμηνίτες

26/04/2016 09:33
Ανανεώθηκε 26/04/2016 14:13
2 '
δημαρχείο Φυλής, Άνω Λιόσια, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το γραφείο του αντιδημάρχου Καθημερινότητας Μιχάλη Οικονομάκη, από εργαζόμενους στις συμβάσεις 8μηνης διάρκειας που ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι θα γίνουν… τριμηνίτες. Πρόκειται για συμβασιούχους που προσελήφθησαν με συμβάσεις 8 μηνών, στα πλαίσια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία είχε κηρυχθεί ο δήμος λόγω των πλημμυρών του Οκτωβρίου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως ενημερώθηκαν, η επίτροπος δεν εγκρίνει την πληρωμή τους για 8 αλλά για 3 μήνες και θα πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε τρίμηνες. Ο πραγματικός λόγος που δεν εγκρίνονται είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι ο χρόνος μετρά από τότε που κηρύχθηκε ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ οι επιτυχόντες κλήθηκαν να εργαστούν πριν, περίπου, τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του δήμου τους ζήτησε να υπογράψουν τρίμηνες συμβάσεις ή διαφορετικά να κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου τη διαδικασία για αυτούς. Επιπλέον, για να τους «χρυσώσει» το χάπι, υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να τους κρατήσει για άλλους πέντε μήνες μετά τη λήξη της τρίμηνης σύμβασης.

Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή, κατηγορώντας την ότι τους εμπαίζει ενώ δήλωσαν ότι προτίθενται να πάνε δικαστικά, καθώς θεώρησαν ότι θα προσλαμβάνονταν για 8 μήνες και προς τούτο διέκοψαν το ταμείο ανεργίας,«χάνοντας» 2 χρόνια ο καθένας. Επίσης, εμφανίστηκαν διατεθειμμένοι να σταματήσουν να προσφέρουν την εργασία τους, μέχρι η διοίκηση του δήμου να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν οι άστοχοι χειρισμοί της.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: