11.4 C
Athens
28 Μαΐου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΥΛΗΘεσμικά "αδύναμη" να σταματήσει τις αγοραπωλησίες από τσιγγάνους δηλώνει η διοίκηση του...

Θεσμικά “αδύναμη” να σταματήσει τις αγοραπωλησίες από τσιγγάνους δηλώνει η διοίκηση του δήμου Φυλής

- Advertisement -

“Άλλοθι” στην κατάργηση του ΤΑΠ και στην εξαίρεση της Φυλής από την πράξη εφαρμογής αναζητά η διοίκηση του δήμου Φυλής στο θέμα της αγοραπωλησίας ακινήτων από τσιγγάνους στο, μέχρι χθες, «παρθένο» μέρος της περιοχής, προκειμένου να αποσοβήσει τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί όχι μόνο στο χωριό αλλά σε όλο το δήμο Φυλής. Παράλληλα, δίνει την εντύπωση ότι φάσκει και αντιφάσκει πλήρως στο θέμα, καθώς από τη μια δηλώνει ότι δεν υπάρχει θεσμικός και νομικός τρόπος για να κινηθεί εναντίον των αγοραπωλησιών και από την άλλη υπόσχεται πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να  τις σταματήσει.

Αδυναμία να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω της κατάργησης του ΤΑΠ το 2004 και του γεγονότος ότι ο παλιός δήμος Φυλής είχε εξαιρεθεί από τις διατάξεις του Ν. 1337/83 (που εμπεριείχε και την πράξη εφαρμογής) εξέφρασε η δημοτική αρχή, στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Φυλής που πραγματοποιήθηκε για αυτό το θέμα. Ωστόσο, μέλη της παραδέχθηκαν ότι εδώ και ένα χρόνο γνωρίζουν ιδιοκτήτη στην περιοχή που θέλησε να πουλήσει το ακίνητό του σε τσιγγάνους (συνεπώς είχαν σχετικές προειδοποιήσεις) καθώς και ότι αιφνιδιάστηκαν στην περίπτωση της κατοικίας Κυριακού στο κέντρο της πόλης, την οποία πρόσφατα απέκτησαν τσιγγάνοι.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ταυτόχρονα, επιχείρησαν προσεκτικά (το μέλος του τοπικού συμβουλίου Στέλιος Νίκας), ακόμα πιο προσεκτικά (ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης) και εντελώς άτσαλα (το μέλος του τοπικού συμβουλίου Φυλής Κώστας Μπρέμπος) να επιρρίψουν ευθύνες στο Δημήτρη Μπουραΐμη, για το γεγονός ότι δεν έχει υπαχθεί η περιοχή στις διατάξεις του Ν.1337/83 και συνεπώς δε μπορεί ο δήμος να ελέγχει τις αγοραπωλησίες. Μάλιστα, οι κ.κ. Καμπόλης και Νίκας τόνισαν ότι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την υπαγωγή της περιοχής στην πράξη εφαρμογής.

Κώστας Μπρέμπος: «Δεν πάτησε τσιγγάνος στη Χασιά, γιατί δεν έτυχε…»

Ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά του Δημήτρη Μπουραΐμη βρήκε το μέλος του τοπικού συμβουλίου Κώστας Μπρέμπος, όμως από κεκτημένη ταχύτητα τα βέλη του πήραν και τον αείμνηστο Νίκο Λιάκο. Για τη σημερινή παρουσία τσιγγάνων στο χωριό χαρακτήρισε υπεύθυνους «εκείνους που δε θωράκισαν την προηγούμενη εικοσαετία τη Χασιά και που δεν έκαναν έργα ανάπτυξης για να έρθει καλός κόσμος στην περιοχή», ωστόσο λίγο αργότερα αναγκάστηκε να… καταπιεί την εικοσαετία και να την κάνει δεκαετία (εφόσον παρούσα ήταν η προέδρος του τοπικού συμβουλίου και κόρη του αείμνηστου δημάρχου Ελένη Λιάκου). Στην υπόμνηση δε, της Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε πατήσει τσιγγάνος στο χωριό, απάντησε ότι δεν είχε πατήσει τσιγγάνος γιατί δεν… έτυχε!

Δημήτρης Καμπόλης: «Πρέπει να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε τις αγοραπωλησίες…»

Στο μεταξύ, δια της… εις άτοπον απαγωγής προσπαθεί, κατά τα φαινόμενα, η διοίκηση του δήμου Φυλής να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει ανακύψει στη Φυλή και να καθησυχάσει τους κατοίκους που βρίσκονται στα «κάγκελα». Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Καμπόλης, έχει απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ελέγξουν από ποιες δράσεις προέρχονται τα χρήματα της αγοράς, αν είναι δηλωμένα, πως αποκτήθηκαν κ.λ.π.

Με τον τρόπο αυτό, η διοίκηση υπολογίζει ότι οι τσιγγάνοι θα σταματήσουν να αγοράζουν ακίνητα. Αν, ωστόσο, η επιχείρηση… αστυνόμος Μπέκας δεν αποδώσει (καθώς δε βρει ευήκοα ώτα) τότε, θα προσπαθήσει να την αντιμετωπίσει με την παλιά (και δοκιμασμένη) μέθοδο… Μπουραΐμη. Προς τούτο και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών άφησε κάθε παράθυρο ανοιχτό. «Πρέπει να βρούμε φόρμουλα να σταματήσουμε τις αγοραπωλησίες. Δεν πρέπει να μπουν τσιγγάνοι στη Χασιά και αν έχουν μπει η διοίκηση Παππού θα το σταματήσει με κάθε τίμημα» επεσήμανε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η νομική υπηρεσία του δήμου θα βλέπει κάθε μήνα τους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο, προκειμένου να μην πιαστούν ξανά «προ εκπλήξεως» οι διοικούντες.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά πρώτης κατοικίας είναι απαλλαγμένη από την υποχρέωση πόθεν έσχες. Μάλιστα, ο Δημήτρης Μπουραΐμης, την προηγούμενη τριετία, είχε ζητήσει – παράλληλα με την απογραφή του τσιγγάνικου πληθυσμού – να εξαιρεθεί ο δήμος Φυλής από την απαλλαγή στο πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -