11.4 C
Athens
2 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΠολιτικές διεργασίες στις Αχαρνές... υπό τη σκιά του Παρατηρητηρίου

Πολιτικές διεργασίες στις Αχαρνές… υπό τη σκιά του Παρατηρητηρίου

- Advertisement -

Επί… ξύλου κρεμάμενος βρίσκεται ο δήμος Αχαρνών καθώς στη μέση της χρονιάς εξακολουθεί να μην έχει προϋπολογισμό, να μη μπορεί να λειτουργήσει και, κυρίως, να βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να μπει σε επιτήρηση, με ότι αυτό σημαίνει για δομές και εργαζόμενους. Στο στρατόπεδο της διοίκησης οι διεργασίες είναι πυρετώδεις, με κύριο στόχο να μην είναι ο Γιάννης Κασσαβός ο πρώτος δήμαρχος που θα σκάσει η… βόμβα στα χέρια του.

- Advertisement -

Την ίδια ώρα, σε αναβρασμό βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό στις Αχαρνές, καθώς η διοίκηση Κασσαβού μοιάζει ανήμπορη να οδηγήσει τις εξελίξεις. Οι κινήσεις που γίνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο είναι αρκετές και κάποιες από αυτές παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

- Advertisement -
- Advertisement -

Μια τέτοια κίνηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μενιδίου – παρουσία κορυφαίων στελεχών – και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν επρόκειτο για συγκέντρωση με κεντρικό περιεχόμενο και ομιλητές βουλευτές ή πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συγκεκριμένη «συνάθροιση» πήραν μέρος η βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι πρώην δήμαρχοι Τάσος Μουστακάτος και Σωτήρης Ντούρος, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δαμάσκος, Τάκης Ντούρος και Νίκος Γκασούκας, οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Βρεττός  και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, το  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μενιδίου Δημήτρης Αλεξίου, ο πολιτευτής Σπύρος Βρεττός και φυσικά  ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Τ.Ο. Απόστολος Ξυλογιάννης και Μπάμπης Υφαντής, αντίστοιχα.

Στο.. μενού της συζήτησης ήταν το δάνειο που επιδιώκει να πάρει η δημοτική αρχή και ο Γιάννης Κασσαβός, προκειμένου να μπορέσει να ισοσκελιστεί και συνεπώς να εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2016. Δάνειο που έχει προκαλέσει θύελλα διαφωνιών μέσα στη δημοτική ομάδα, με απουσίες και εκπαραθυρώσεις στελεχών από θέσεις και αντιμισθίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην αρχή της συζήτησης ο πολιτευτής Σπύρος Βρεττός ζήτησε η συζήτηση να γίνει στα πλαίσια της πολιτικής τους ταυτότητας ως ΠΑΣΟΚ, γεγονός με το οποίο διαφώνησε ο Μιχάλης Βρεττός, προς τούτο και αποχώρησε.

Λεπτομέρειες σχετικά με το τι διημείφθη, που κατέληξαν και τι θα επιδιώξουν οι ομιλητές δεν έχουν γίνει γνωστές, όπως δεν έχει γνωστοποιηθεί και ο τρόπος παρέμβασής τους. Το μόνο που διέρρευσε ήταν ότι θα ζητηθεί συνάντηση με το Γιάννη Κασσαβό, προκειμένου να τους ενημερώσει πλήρως για την κατάσταση.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι σε ανάλογη κίνηση προτίθεται να προχωρήσει και η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Το σίγουρο είναι πως οι πολιτικές κινήσεις καλά κρατούν και αναμένεται να αυξηθούν. Το ερώτημα είναι: θα καταφέρει να έχει φέτος ο δήμος Αχαρνών προϋπολογισμό ή όχι; Θα μπει στο Παρατηρητήριο ή θα βάλει θηλιά στο λαιμό του;

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -