KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στην αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής ο βοηθός Συνηγόρος του Πολίτη για θέματα Ρομά

13/06/2016 15:32
1 '
βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη, αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, αντιπεριφερειαρχης, Γιαννης Βασιλειου, θεματα Ρομα, συσκεψη
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Επίσκεψη στην αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ. Γ. Μόσχος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα της κοινωνικής ένταξης των Ρομά και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, ενόψει της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που προβλέπει την πιλοτική λειτουργία Γραφείου Στήριξης σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη με επιστημονικό προσωπικό από τους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων του παιδιού και σχέσεων κράτους- πολίτη, συνάντησε διαμεσολαβητές Ρομά από την περιοχή Ασπροπύργου και εκπροσώπους Συλλόγων, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου,  επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενεργοποίησης των ίδιων των τσιγγάνων και της στήριξής τους για την επίτευξη αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης. Προς αυτή την κατεύθυνση, επείγει η  ταχεία προώθηση παρεμβάσεων από-γκετοποίησης σε χωρικές ενότητες της Δυτικής Αττικής μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις αναβάθμισης και λειτουργίας δημόσιων και κοινωφελών χώρων έτσι ώστε να επανενταχθούν ομάδες εφηβικής και νεανικής ηλικίας στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Η σχολική ένταξη των τσιγγανοπαίδων και η δια βίου μάθηση των ενηλίκων είναι δυο βασικά εργαλεία για τη μάθηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων και εν τέλει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: