11.4 C
Athens
2 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΣτήριξη στο δήμο Αχαρνών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτό&video)

Στήριξη στο δήμο Αχαρνών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (φωτό&video)

- Advertisement -

Δέκτης πολλών παραπόνων για το πλημμελές ενδιαφέρον της πολιτείας απέναντι τις Αχαρνές έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητοστάκης κατά την επίσκεψή του στην πόλη.

- Advertisement -

Σε μια συμβολική κίνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε πρώτα το Αστυνομικό τμήμα όπου συζήτησε με το διοικητή Γ.Μπουτσαρέλη και στελέχη για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, τα περιστατικά εγκληματικότητας και τις ανάγκες του τμήματος. Στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο Γ.Κασσαβό και συζήτησε με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων,συλλόγων και απλούς πολίτες.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις ο κ.Μητσοτάκης συνοδεία βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του δημάρχου βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος,στελέχη της παράταξης,η τοπική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και επιχειρηματίες για να τον ακούσουν και να του εκθέσουν τα προβλήματα της περιοχής. Προσφωνώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ, ο κ.Κασσαβός,είπε ότι ο δήμος υπολογίζει στη βοήθειά του προκειμένου να προάγονται τα ζητήματα του τόπου. “Όπως θα γνωρίζεται ο δήμος μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας ωστόσο στερούμαστε βασικών υποδομών που διαχρονικά δεν δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν μια σύγχρονη πόλη”,τόνισε. Ο δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στα ανοικτά μέτωπα του δήμου. Στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού, στο οδικό δίκτυο, στα προβλήματα ανεργίας και κυρίως στην εγκληματικότητα όπου-όπως σημείωσε- δεν έχει εφαρμοστεί το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ΣΒΕΕΑ Στάθης Τσελαλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανεργία που μαστίζει την περιοχή και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ ξεπερνά τα 14000 άτομα. Έκανε λόγο για την υψηλή φορολόγηση που “στραγγαλίζει” τις επιχειρήσεις και δεν τους επιτρέπει να δημιουργήσουν και αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στις Αχαρνές. “Αν δεν τακτοποιηθεί αυτό το θέμα δεν θα υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος”. Το μέλος του συλλόγου Κατά της Εγληματικότητας και των Ναρκωτικών του δήμου Αχαρνών, Γιώργος Κουλόγιαννης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί και το μέγεθος της εγκληματικότητας στην περιοχή και ζήτησε την προώθηση της μεταφοράς του Αστυνομικού τμήματος στο σχολείο της Αυλίζας και τη νομοθετική παρέμβαση για το θέμα της ηχορύπανσης που ταλανίζει την πόλη.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το κράτος αλλά μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, εξήγησε, μπορεί να έρθουν και μέσα στην κρίση, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. «Κανείς αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανάπτυξη όταν οι γενικότερες συνθήκες στην πραγματική οικονομία  δεν ευνοούν καμία αναπτυξιακή διαδικασία», συνέχισε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή καθώς είναι 15.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και 7000 μακροχρόνια άνεργοι.

Επιπλέον έθιξε το θέμα της εγκληματικότητας καθώς το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στο συγκεκριμένο δήμο τονίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει με το δήμο τόσο για τη μεταφορά του τμήματος στο κτίριο του σχολείου όσο και για την ενίσχυση της αστυνόμευσης.
Επίσης ,μίλησε και για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και για τη συμφωνία για την παροχή χρήσης των χώρων του Ολυμπιακού Χωριού στοδήμο Αχαρνών, κάτι που – είπε – η κυβέρνηση δεν υλοποίησε και κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση.Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος μίλησε για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες.

Μητσοτάκης Αστυνομικό τμήμα Αχαρνών
Στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών με τον Ν.Καντερέ, το Μιχ. Βρεττό, Θ. Οικονόμου, Γρ.Κωφό και Δ.Τσανικλίδη
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Custom)
Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Κασσαβός, Θανάσης Μπούρας
ΤΣΕΛΑΛΙΔΗΣ-ΚΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Custom)
Στάθης Τσελαλίδης,Γιώργος Κουλόγιαννης
ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ (Custom)
Τα μέλη της Τοπικής της Νέας Δημοκρατίας Γωγώ Δαλακώστα και Λαμπρινός Πλατυπόδης. Το στέλεχος της ΝΔ Θανάσης Αυγερινός
ΜΙΧΑΣ-ΛΑΖΑΡΟΥ-ΒΡΕΤΤΟΣ (Custom)
Γ.Μίχας,Έμμυ Λαζάρου και Σπ.Βρεττός
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Custom)
Ο γενικός γραμματέας του ΣΒΕΕΑ, επιχειρηματίας Γιάννης Μιχαλακόπουλος
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΒΛΑΧΟΥ (Custom)
Στην κεντρική πλατεία της πόλης με την πρόεδρο της Τοπικής Γεωργία Βλάχου και τον γ.γ Γιώργο Χριστακόπουλο
ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΛΑΤΥΠΟΔΗΣ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ (Custom)
Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος, Παναγιώτης Λουμάκος, Λαμπρινός Πλατυπόσης και Θανάσης Αυγερινός
ΛΑΖΑΡΟΥ-ΒΡΕΤΤΟΣ-ΚΟΣΜΙΔΗ (Custom)
Έμμυ Λαζάρου, Σπύρος Βρεττός και Ευρώπη Κοσμίδη

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ (Custom)ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ (Custom)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φωτό: http://www.altsantiri.gr/parapolitika/apo-kolonaki-sto-dimo-acharnon-o-kiriakos/
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -