11.4 C
Athens
28 Ιανουαρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΝα ψηφιστεί κονδύλι για επέκταση του παιδικού σταθμού ζητά ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων

Να ψηφιστεί κονδύλι για επέκταση του παιδικού σταθμού ζητά ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων

- Advertisement -
- Advertisement -

«Το Οικοδομικό Τετράγωνο 3 θα γίνει αθλητικός χώρος. Θα περάσει πάνω από το πτώμα μου, όποιος επιχειρήσει κάτι άλλο…» Τα λόγια του προέδρου του Συνεταιρισμού Θρακομακεδόνων Αναστάσιου Χίου, στην αρχή ακόμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κάθετα, σαφή και κατανοητά. Και μαζί με το ακανθώδες θέμα της έγκρισης χρημάτων για την επέκταση του παιδικού σταθμού σημάδεψαν, εν πολλοίς,την όλη διαδικασία…

- Advertisement -
- Advertisement -

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης περί λήψης απόφασης για αλλαγής χρήσης του οικοδομικού τετραγώνου 3 έφερε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου κατοίκους, οι οποίοι περίμεναν έκπληκτοι να ακούσουν για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

Την απορία τους ανέλαβε να λύσει ο Δήμαρχος Θέμης Οικονόμου, ο οποίος πρότεινε ο χώρος να γίνει πράσινο, αφού «αθλητικούς χώρους έχει πολλούς ο Δήμος Αχαρνών και τοο Ο.Τ. 3 πρέπει να γίνει πράσινο με χώρους περιπάτου…». Άφησε δε υπόνοιες για τις εταιρίες που ήθελαν να, «εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο».

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αναστάσιος Χίος ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι ο χώρος είναι στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, έχει ήδη χαρακτηριστεί ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων και ότι ο Δήμος δεν έχει δικαιοδοσία να αλλάζει τη χρήση του. Προέτρεψε δε, τη διοίκηση του Δήμου να μην «συζητά σε ξένο αχυρώνα…»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Οικονομόπουλος έθεσε θέμα αναβολής συζήτησης των θεμάτων του οικοδομικού τετραγώνου 3 και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αφού ενημερωθεί ο κόσμος για το τι πρόκειται να γίνει. «Πάνε κάποιοι να καταργήσουν το Οικοδομικό Τετράγωνο 3, να μην αθλούνται τα παιδιά μας. Αγνοείτε σκοπίμως, ότι είμαστε διαχειριστές για λίγους μήνες ακόμα και δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Την αναβολή των θεμάτων για όλα τα ανοιχτά οικοδομικά τετράγωνα και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ζήτησε και η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας Αθηνά Φαραζή ενώ με τη σειρά του και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρύσανθος Κόνταρης επεσήμανε ότι το Ο.Τ 3 είναι ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, εκφράζοντας την απορία του γιατί τίθεται θέμα αλλαγής χρήσης του. Τελικά, το θέμα συζητήθηκε και, όπως αναμενόταν, καταψηφίστηκε.

Αναμόρφωση Προυπολογισμού

Θέμα ανταλλαγής διαξιφισμών ανάμεσα στην αντιδήμαρχο Οικονομικών Ματίνα Μπούκη και την αντιπολίτευση, αποτέλεσε η αναμόρφωση του προυπολογισμού, την οποίο όπως είπε η κ. Μπούκη ζήτησε η Περιφέρεια, προκειμένου να τον εγκρίνει.

Η επιλογή μεταφοράς ποσών σε συγκεκριμένους κωδικούς προκάλεσε την αντίδραση του Χρύσανθου Κόνταρη, ο οποίος ζήτησε επίμονα να μάθει τις ακριβώς ζήτησε η περιφέρεια και με ποιο κριτήριο έγινε αυτή η επιλογή. Ρώτησε επίσης αν η επίτροπος ενέκρινε τη δαπάνη για τα ενοίκια του κτιρίου του ΟΤΕ αλλά απάντηση δεν πήρε.

Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην κ. Μπούκη ήταν η Αθηνά Φαραζή, η οποία την κατηγόρησε ότι αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο σας ως αντιδημάρχου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να καλούνται τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σε έναν μη εγκεκριμένο προυπολογισμό να καλύψουν παρελθούσες δαπάνες.

Άγονοι διαγωνισμοί για καύσιμα

Με την επισήμανση ότι υπάρχει πρόβλημα με τα καύσιμα καθώς έχουν γίνει τρεις διαγωνισμοί και κανείς δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον, ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει απευθείας ανάθεση στο πρατήριο του Μανιάτη στις Αχαρνές, προκειμένου να έχει ο Δήμος καύσιμα να κινηθεί. Το θέμα ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα με την επιφύλαξη της αντιπολίτευσης και με την καταψήφιση του Τάσου Οικονομόπουλου, ο οποίος ζήτησε να αποσταλεί έγγραφο στο Δήμο Αχαρνών, προκειμένου οι Θρακομακεδόνες να έχουν τον ίδιο προμηθευτή και να την ίδια έκπτωση.

Επέκταση παιδικού σταθμού

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση για το θέμα της αποδοχής 800 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, που θα διατεθούν συγκεκριμένα για την επέκταση του παιδικού σταθμού – ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας πρόκληση τέτοιες εποχές να συζητά το δημοτικό συμβούλιο την αποδοχή ενός τόσο μεγάλου ποσού που δεν το χρειάζεται ο παιδικός σταθμός, μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για λεφτά από τον Θησέα.

«Είναι πρόκληση να συζητάμε για ενίσχυση εργολάβων με 800.000 ευρώ αυτήν την περίοδο. Να επιστρέψουμε τα λεφτά. Ο εργολάβος να τελειώσει το έργο με τον υπάρχοντα προυπολογισμό» είπε ο Βασίλης Πήττας. «Πρόκειται για τον ακριβότερο σταθμό που έχει γίνει στη χώρα με ποσό 2.700.000 ευρώ! Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω λεφτά επειδή κάποιος μας τα δίνει από τον Θησέα. Είναι πρόκληση πια σε τέτοιες εποχές» τόνισε ο Τάσος Οικονομόπουλος ενώ ο Χρύσανθος Κόνταρης αναρωτήθηκε αν η πολιτεία πρέπει να πληρώσει 800.000 ευρώ πανωπροίκι, για να τελειώσει ο σταθμός. «Με τα 2.000.000 τελειώνει και πάλι ακριβά είναι για 35 παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θέμης Οικονόμου εξέφρασε την κατάπληξή του που η αντιπολίτευση, «δεν θέλει να τελειώσει ο βρεφονηπιακός σταθμός», υποστήριξε ότι θα γίνει έργο συνεχιζόμενο στον ίδιο χώρο με δημοπρασία και προέβη σε επίσημη ανακοίνωση ότι ο παιδικός σταθμός δεν θα λειτουργήσει επειδή η κυβέρνηση σταμάτησε τις προσλήψεις.

Δεν περνά ο προυπολογισμός!

Ένταση προκλήθηκε, όταν με αφορμή το θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού (θέμα που δεν ψήφιστηκε λόγω έλλειψης πλειοψηφίας), ο Δήμαρχος είπε ότι δεν θα περάσει ο προυπολογισμός του Δήμου. «Να περάσετε στον προυπολογισμό όσα λέει το τεχνικό πρόγραμμα για να μην εκβιαζόμαστε ότι δεν θα πληρωθεί ο κόσμος, επειδή δεν πληρώνουμε τα πανωπροίκια» είπε σε έντονο ύφος ο Χρύσανθος Κόνταρης.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η Αθηνά Φαραζή, η οποία επιτέθηκε με οξύτατους χαρακτηρισμούς στο Δήμαρχο: «Είσαι το αντιπροσωπευτικό πρότυπο των ανθρώπων που έχουν κάνει κατάχρηση εξουσίας και έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα. Είναι σκάνδαλο ότι έχει γίνει επί δικής σου θητείας. Εχεις ευθύνη ότι δεν έχει λειτουργήσει ο σταθμός. Δεν πρέπει να δεχθούμε χρήματα που δεν τα χρειαζόμαστε, επειδή μας τα δίνουν…» επεσήμανε και παρά ταύτα δεν πήρε απάντηση…

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -