KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Δικαίωση για τον Αναστάσιο Χίο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

20/08/2016 08:29
2 '
Αναστάσιος Χιος, πολιτική προστασία
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Την προσφυγή του πρώην αντιδημάρχου Αναστάσιου Χίου έναντι της απόφασης του δημάρχου με την οποία τον απάλλασσε από τα καθήκοντά του έκρινε δεκτή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με το σκεπτικό ότι οι λόγοι που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αχαρνών δεν αφορούσαν στην εκτέλεση των καθηκόντων του κ.Χίου,ούτε τις ικανότητές στη θέση του αντιδημάρχου και γι αυτό δεν δικαιολογούσαν την απαλλαγή του προσφεύγοντα από τα καθήκοντά του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφασή του ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβος είχε χρησιμοποιήσει τέσσερις λόγους για να αιτιολογήσει την απόφασή του να παύσει τον πρών αντιδήμαρχο από τη θέση του. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι:

α) Η συνεργασία με τον Δήμαρχο καθίσταται προβληματική με ενδεικτική εκδήλωση την από μέρους του Αντιδημάρχου αποστολή εξωδίκου προσκλήσεως προς τον Δήμαρχο.
β) Δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω Αντιδημάρχου, μη έχουσες σχέση με την ελευθερία έκφρασης γνώμης και ψήφου δημοτικών συμβούλων, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Δημοτικό Κώδικα, βλάπτουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής αδικαιολογήτως και αντιστρατεύονται καίρια σημεία του δημοτικού προγράμματος, βάσει του οποίου υποχρεούται να ενεργεί η Δημοτική Αρχή.
γ) Διαπιστώνεται η έλλειψη συνεργασίας, λόγω διαστάσεως απόψεων, μεταξύ του ανωτέρω Αντιδημάρχου και των λοιπών Αντιδημάρχων του Δήμου, καθώς και Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, καθώς και αποδέκτης τέτοιου είδους περιστατικών κατ’ επανάληψιν γίνεται ο Δήμαρχος.
δ) Τα ανωτέρω δημιουργούν μείζον πρόβλημα στη διοίκηση και λειτουργία της δημοτικής αρχής.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης που στηρίχτηκε στις διατάξεις του αρ. 59 παρ. 5 του ν. 3852/2010 σύμφωνα με τις οποίες”η διάρκεια της θητείας των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμιση ετών, ενώ η ανάκλησή τους είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου”, κανένας από τους τέσσερις λόγους δεν αφορά σε πραγματικά περιστατικά εκτέλεσης καθηκόντων και γι αυτό δεν γίνονται αποδεκτοί.

 

“Συνεπώς, ο λόγος της προσφυγής περί έλλειψης νόμιμης και ειδικής αιτιολογίας πρέπει να γίνει δεκτός, ενώ, γενομένου δεκτού του λόγου αυτού της προσφυγής, παρέλκει η εξέταση των λοιπών λόγων”. Στην απόφαση της Αποκεντρωμένης γίνεται δεκτή η από 15-06-2016 προσφυγή του κ. Αναστασίου Χίου κατά της αριθμ. 876/2016 απόφασης του Δημάρχου Αχαρνών, και ακυρώνεταιαυτήν για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας απόφασης.

Η παρούσα απόφαση μπορεί να προσβληθεί ενώπιον Ειδικής Επιτροπής, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 151 και 152 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄114/08.06.2006) «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων», όπως ισχύουν.

 

68Ε7ΟΡ1Κ-5ΕΩ Ανάκληση αποφασης για αποπομπή αντιδημάρχου 1

https://1.bp.blogspot.com/-2OACdx0Ra5c/V7dyknKYUcI/AAAAAAAAH-U/VU5aef_z9jwLqscBDp7qlY_HVzXqivQrQCLcB/s1600/2.jpg

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: