11.4 C
Athens
1 Φεβρουαρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΦως στο (οικονομικό) τούνελ αναζητούν οι εργαζόμενοι της ΚΕΠΕΔΑ

Φως στο (οικονομικό) τούνελ αναζητούν οι εργαζόμενοι της ΚΕΠΕΔΑ

- Advertisement -

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, όταν υπάλληλοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αχαρνών, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 10 μήνες, έκαναν λόγο για εμπαιγμό και πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Μεγάλα είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ενώ κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση, λόγω των οφειλών τους σε τράπεζες. Το θέμα έχει δημιουργηθεί από την άρνηση της επιτρόπου να εγκρίνει την πληρωμή των εργαζομένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ΚΕΠΕΔΑ, μετά την κήρυξη πτώχευσης της ΚΕΔΑ, τον Ιούνιο του 2008. Σύμφωνα με την δική της ερμηνεία, οι δήμοι πρέπει να είναι αυτάρκεις και να εξασφαλίζουν μόνοι τους τα σχετικά κονδύλια τα οποία, σημειωτέον, αυξάνονται καθώς οι υπάλληλοι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ Θεόφιλος Αφουξενίδης κατηγόρησε την επίτροπο για «αλλοίωση» των εγγράφων τα οποία αντάλλαξαν μεταξύ τους, με σκοπό την απόκρυψη του πραγματικού λόγου για τον οποίο αρνείται να εγκρίνει τη πληρωμή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος 3801/2009 είναι σαφέστατα υπέρ τους.

Παίρνοντας το λόγο η Φωτεινή Μπουγιούκα, εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και εκφράζουν το φόβο τους για το μέλλον της επιχείρησης και το δικό τους. Επιπλέον, πρόσθεσε πως η κατάστασή τους έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, δίχως να υπάρχει ουσιαστική συμπαράσταση από κανέναν. Να πραγματοποιηθεί άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας ζήτησαν οι Βασίλης Τοπαλιανίδης και Θάνος Τραβασάρος, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημά τους να προσληφθούν στο δήμο όλοι οι συμβασιούχοι.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης δήλωσε αγανακτισμένος για τη κατάσταση, συνέστησε υπομονή και ξεκαθάρισε ότι ο δήμος τάσσεται υπέρ των εργαζομένων, αδυνατεί όμως να καταβάλλει στο σύνολο του, το ποσό το οποίο οφείλεται. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει κάποιο ποσό από τους πόρους του δήμου, ώστε μέχρι τις 10 Μαίου να έχει καταβληθεί ένα μικρό μέρος των δεδουλευμένων.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην τοποθέτηση της ΠΑΣΥΜ έκανε λόγο για λαϊκισμό, ωστόσο αποδέχθηκε τη πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι, παρουσία δικηγόρου και καναλιών, προτίθενται να μεταβούν στα γραφεία της επιτρόπου και αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο.

Χαρακτηριστικό, πάντως, της κατάστασης είναι ότι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Κολετζάκης αναφέρθηκε στην αντίφαση η οποία υπάρχει με τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, για τους οποίους τα κονδύλια έχουν εγκριθεί και πληρώνονται κανονικά!

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Γιώργος Λέκκας, επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνές – Σύγχρονη Πόλη», ζήτησε οι εργαζόμενοι να δώσουν 10 μέρες ακόμα διορία για να πληρωθούν, διαφορετικά να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην επίτροπο.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -