KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Σύρος, Ιταλία και… εκρήξεις για τους μαθητές του 3ου Λυκείου Αχαρνών

20/05/2010 20:47
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει η Α’ και η Β’ τάξη του 3ου Ενιαίου Λυκείου Αχαρνών, παρουσιάστηκαν σε αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ο χώρος ήταν κατάμεστος από μαθητές και καθηγητές ενώ παρόντες ήταν γονείς μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας Κωνσταντίνος Κούτας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Με διαφάνειες, προβολή βίντεο κλιπ αλλά και πειράματα χημείας, οι ιδιαίτερα δραστήριοι μαθητές του 3ου Λυκείου παρουσίασαν τις δραστηριότητες που ανέπτυξαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει το σχολείο, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας Αθηνάς Ρεκλείτη. Η Α’ τάξη του Λυκείου, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και πραγματοποίησε δενδροφύτευση στη περιοχή των Αγίων Σαράντα και σε παρτέρια στο προαύλιο του σχολείου ενώ συμμετείχε και στο καθαρισμό του Ολυμπιακού Χωριού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποίησε εκδρομή στη Σύρο, στη διάρκεια της οποίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν εκτροφείο πέρδικας και ανεμογεννήτριες. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό, η ίδια τάξη συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Τοπική Δημοκρατία και πραγματοποίησε μια προσομοίωση των δημοτικών εκλογών. Τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους παρατάξεις, εκφώνησαν λόγους κι έστησαν κάλπεις. Το… «λυκειακό δημοτικό συμβούλιο» το οποίο προέκυψε από τις εκλογές, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το δήμαρχο Αχαρνών, Παναγιώτη Φωτιάδη και να συνομιλήσει μαζί του για το ρόλο και τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πρόγραμμα «Οίνος & Πολιτισμός», συμμετείχε η Β’ τάξη του Λυκείου. Μαθητές του σχολείου πήραν πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να πραγματοποιήσουν μια επταήμερη εκδρομή στην Ιταλία και να αναζητήσουν πληροφορίες για τον ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας. Στην εκδρομή πήραν μέρος 38 παιδιά, και μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφθηκαν τη Ρώμη, το Βατικανό, τη Πομπηία, τη Νάπολη και το Τίβολι. Έπειτα, μαθητές της Β’ τάξης προχώρησαν σε μια παρουσίαση του οίνου, από τα αρχαία χρόνια έως τις μέρες μας, κάνοντας χρήση διαφανειών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στις επιπτώσεις της κατανάλωσης κρασιού στην υγεία, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά ήταν τα πειράματα χημείας από τον χημικό Αβραάμ Μαυρόπουλο. Με τη χρήση του δοκιμαστικού σωλήνα και των απαραίτητων χημικών συστατικών, δημιούργησε… εκρηκτικές και πολύχρωμες εκπλήξεις, οι οποίες κατέπληξαν και καταχειροκροτήθηκαν από τα παιδιά.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: