11.4 C
Athens
24 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΉρθαμε να σπάσουμε το κατεστημένο…, δηλώνει ο Σωτήρης Ντούρος

Ήρθαμε να σπάσουμε το κατεστημένο…, δηλώνει ο Σωτήρης Ντούρος

- Advertisement -

Με την επισήμανση ότι οι άνθρωποι που θα κληθούν να περάσουν στο σταυροδρόμι της επόμενης μέρας του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θα πρέπει να είναι ισχυροί και καθαροί χαρακτήρες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος παρουσίασε στους δημοσιογράφους του τοπικού Τύπου, τον στενό πυρήνα της παράταξής του «Για την πόλη μας». Ευχήθηκε δε, να υπάρχει μια γόνιμη και δημιουργική συνεργασία μαζί τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

Ο Σωτήρης Ντούρος ανέπτυξε τα θετικά στοιχεία που περιλαμβάνει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική διοικητική μεταρρύθμιση και τόνισε ότι αυτά που παίρνουν στην ευθύνη τους οι Δήμοι αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση και απαιτούν σταθερούς χαρακτήρες. Ο κ. Ντούρος χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι προηγούμενες διοικήσεις προσλάμβαναν κόσμο αλόγιστα στο Δήμο για ψηφοθηρικούς λόγους, φορτώνοντας την πόλη με επιπλέον οικονομικά βάρη. «Δεν έχουμε σκοπό να πάρουμε βρεγμένη σανίδα και να διώξουμε τον κόσμο αλλά δεν είναι δυνατόν σε όλα τα δημοτικά συμβούλια να τίθενται μόνο θέματα πληρωμής των εργαζομένων. Δεν μπορεί μια πόλη διακοσίων χιλιάδων κατοίκων, να ασχολείται μονίμως με 200 εργαζομένους» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

Πρόσθεσε δε, ότι εκείνο που χρειάζεται είναι αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και αλλαγή νοοτροπίας. Ο Σωτήρης Ντούρος επεσήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει να γίνει καλός και αρεστός αλλά αντικειμενικός, καθώς η οποιαδήποτε διοίκηση του Δήμου δεν πρέπει να «χαϊδεύει αυτιά». «Όταν λήγει η σύμβαση κάποιου, λήγει. Διατίθεται κανένας να παρανομήσει για να τον κρατήσει;» αναρωτήθηκε και τόνισε ότι η παράταξή του μπαίνει στον αγώνα για να σπάσει το κατεστημένο. Χαρακτήρισε, επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό ο Δήμος Αχαρνών να αποκτήσει Οργανισμό προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει ορθολογικά, υποστήριξε ότι ο Δήμος αυτή τη στιγμή δεν έχει πρόγραμμα και όραμα και υπογράμμισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν σκοπό να κάνουν τις Αχαρνές πιο ανθρώπινη πόλη.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Ντούρος υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, ούτε αλληλοσεβασμός μεταξύ των υπαλλήλων ενώ επέκρινε το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί η περιουσία του Δήμου. «Πάμε να σπάσουμε αυγά και όχι να κάνουμε μια απλή διαχείριση στο Δήμο, γιατί θα έχουμε αποτύχει. Το πιο εύκολο στην κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή ο Δήμος, είναι να κερδίσεις τις εκλογές. Η επόμενη μέρα είναι το δύσκολο και να πείσουμε τον κόσμο ότι το καλό είναι το κοινό καλό και όχι το ατομικό» τόνισε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έκανε προγραμματικές συμβάσεις με τον ΟΣΚ για να φτιαχτούν σχολεία ήταν ο Δήμος Αχαρνών, επί των ημερών του, όπως και το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ έδωσε λεφτά για να γίνει το έργο των πρωτευόντων αγωγών – γεγονός για το οποίο είχε βοηθήσει και η αντιπολίτευση.

Τέλος, ο κ. Ντούρος τόνισε ότι πέρα από τη κοινωνική χρειάζεται και η πολιτική συναίνεση ενώ ερωτηθείς για το αν θα επιδιώξει να πάρει χρίσμα, ο κ. Ντούρος είπε ότι δεν το χρειάζεται. «Ο καθένας μας ανήκει σε ένα κόμμα αλλά από εμάς τουλάχιστον κανείς δεν θέλει να είναι κομματάρχης. Τα κόμματα έχουν να κάνουν το πολύ σοβαρό έργο του να σώσουν την Ελλάδα. Ας αφήσουν εμάς, λοιπόν, να σώσουμε τη πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη σύντομη τοποθέτησή του, ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Τάσος Μουστακάτος τόνισε ότι όραμα της παράταξης «Για την Πόλη μας» είναι η πλήρης εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και η αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου Αχαρνών, η οποία είναι σημαντικό μέγεθος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Θρακομακεδόνων Τάσος Οικονομόπουλος και Χρύσανθος Κόνταρης, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο Σωτήρη Ντούρο και ζήτησαν από όλους τους υποψηφίους να σκύψουν στα προβλήματα των Θρακομακεδόνων.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -