11.4 C
Athens
24 Σεπτεμβρίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΑπολογισμός για τη διοίκηση του Παναγιώτη Φωτιάδη

Απολογισμός για τη διοίκηση του Παναγιώτη Φωτιάδη

spot_img
- Advertisement -

Με σημαία του τη διαφάνεια που επικρατεί, πλέον, στα οικονομικά του δήμου ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης πραγματοποίησε, τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων στην κεντρική πλατεία του Δήμου. Ειλικρινής, σκληρός, επικριτικός και με μεγάλη δόση αυτοκριτικής, ο κ. Φωτιάδης ανέβασε αρκετές φορές τους τόνους, επιχειρώντας παράλληλα να στήσει γέφυρες επικοινωνίας με τους Θρακομακεδόνες, στους κατοίκους των οποίων εγγυήθηκε ότι ο χαρακτήρας της περιοχής θα μείνει αμετάβλητος, με γνώμονα την ποιότητα ζωής.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Παναγιώτης Φωτιάδης διευκρίνισε ότι προτεραιότητα της διοίκησής του, από την πρώτη στιγμή, ήταν η διαφάνεια σε όλους τους τομείς και ιδίως στα οικονομικά που εμφάνιζαν μεγάλα ελλείμματα, γι΄ αυτό και πάντα αναφερόταν σε γυάλινους τοίχους, προκειμένου ο πολίτης αυτού του τόπου, να μπορεί να γνωρίζει. «Οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε ήταν ξεκάθαρες από την αρχή. Διενεργήθηκε διαχειριστικός έλεγχος, όπου βρέθηκε ότι διακινήθηκαν χρήματα χωρίς χρηματικά εντάλματα, συνάφθηκαν δάνεια που δεν γνώριζε η ταμειακή υπηρεσία και χωρίς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από ταμειακούς λογαριασμούς που δεν γνώριζε η ταμειακή υπηρεσία», σημείωσε. Όσον αφορά στο σκέλος των οικονομικών, τόνισε ότι την τελευταία τριετία υπάρχει αύξηση των τακτικών εσόδων της τάξης του 50% με ετήσιο ρυθμό αύξησης 17%, ενώ παρατηρείται εξορθολογισμός των δαπανών.

Αναφερόμενος σε ξεχωριστούς τομείς της διοίκησης, επεσήμανε ότι:

Εργασιακά

Από το 2007 μέχρι σήμερα στον Δήμο Αχαρνών έχουν περάσει 616 άτομα που εργάζονταν, υπό καθεστώς ομηρίας, στις Δημοτικές επιχειρήσεις ενώ σήμερα εργάζονται και πληρώνονται από τον Δήμο. Εργασιακά προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, κυρίως, εξαιτίας των εμποδίων που έχει συναντήσει ο Δήμος και που οφείλονται στην πτώχευση της ΚΕΔΑ, λόγω μεθοδευμένων ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης.

Δάνεια

Ο Δήμος Αχαρνών με την παρούσα διοίκηση έχει πάρει δύο δάνεια τα οποία προορίζονταν για αποπληρωμή δεδουλευμένων από την προηγούμενη διοίκηση καθώς και πληρωμή απαλλοτριώσεων που εκκρεμούσαν για σχεδόν 20 χρόνια.

Τεχνικά έργα

Ο Δήμος διεκδικεί αναπτυξιακά έργα μέσω του ΕΣΠΑ ενώ οι Αχαρνές θα γίνουν το Συγκοινωνιακό Κέντρο όλης της Αττικής. «Ξέρω ότι περιμένατε περισσότερα έργα, σε πλατείες, δρόμους, πάρκα, παιδικές χαρές. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε την αφετηρία. Γιατί σε έναν αγώνα δρόμου δεν μπορείς να τερματίσεις πρώτος, έχοντας ξεκινήσει 10 γύρους πίσω από τους υπόλοιπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παιδικοί σταθμοί

Δρομολογήθηκε η ανάπλαση των αύλειων χώρων των ήδη υφιστάμενων παιδικών σταθμών καθώς και η κατασκευή 4 νέων παιδικών σταθμών. Στην Αγ. Παρασκευή ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός παιδικού σταθμού, στον Αγ. Αθανάσιο αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας για έναν παιδικό σταθμό με χρηματοδότηση από τη Βουλή των Ελλήνων. Για τις περιοχές Κόκκινου Μύλου και Αγριλέζας οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και τα έργα θα ξεκινήσουν φέτος. Φέτος, για πρώτη φορά, οι παιδικοί σταθμοί συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα αυξάνοντας τα ετήσια έσοδά τους κατά 570.000 €.

Καθαριότητα-Χώροι πρασίνου

Ο στόλος και εξοπλισμός διπλασιάστηκαν, αγοράστηκαν σύγχρονα οχήματα, βυτιοφόρα και ανατρεπόμενα οχήματα με αρπάγη ενώ τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι ανακύκλωσης και απορριμμάτων. Ο Δήμος είναι σε θέση να εξυπηρετήσει με το δικό του εξοπλισμό τις ανάγκες αποκομιδής μπαζών, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο πάνω από 1,5 εκατομμύριο € ετησίως που δίδονταν σε σχετικές εργολαβίες παλαιότερα. Επίσης, αποκτήθηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα από χορηγίες ενώ οργανώθηκε τμήμα Πολιτικής Προστασίας με δύναμη 15 ανδρών.

Κοινωνική αλληλεγγύη

Το έργο της δημοτικής Αστυνομίας ενισχύεται με την πρόσληψη ακόμη 15 άρτια εκπαιδευμένων αστυνομικών ενώ υπάρχει συνεχής και εντατική συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Ελληνική Αστυνομία. Δημιουργείται ομπρέλα προστασίας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσα από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου.

ΚΑΠΗ

Οργανώθηκαν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εργαζόμενοι στις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», προσφέρουν κατ’ οίκον υπηρεσίες σε ηλικιωμένους ενώ τα Ιατρεία των ΚΑΠΗ συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε όλους τους τομείς ιατρικής πρόληψης. Με την ενοποίηση του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών, όπως και των ΚΑΠΗ και τον Αθλητικό Οργανισμό, μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα και εξοικονομήθηκαν πόροι.

Πολιτισμός

Τα καλλιτεχνικά τμήματα που λειτουργούν από την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Εκπαίδευσης προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους πολλές δυνατότητες καλλιτεχνικής έκφρασης. Το ωδείο, η φιλαρμονική, οι ομάδες μπαλέτου, μοντέρνων και παραδοσιακών χορών, η θεατρική ομάδα, το τμήμα κεραμικής και ζωγραφικής παρουσιάζουν ένα πολύπλευρο έργο πολιτιστικής αναβάθμισης. Η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου μπορεί να γίνει υπόθεση όλων μας, χάρη στη συνεργασία που έχουμε με τον οργανισμό Διάζωμα.

Αθλητισμός

Λειτουργούν προγράμματα άθλησης για όλους, διοργανώνονται σχολικά τουρνουά ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και τζούντο, εκδρομές αθλητικού περιεχομένου, πεζοπορίες, αγώνες δρόμου. Στο πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Πόλη», που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2007, συμμετέχουν φέτος περισσότερα από 400 παιδιά. Επίσης, ο Αθλητικός Οργανισμός πρόσφερε τη δυνατότητα σε περισσότερα από 150 παιδιά να περάσουν τις διακοπές τους σε παιδικές κατασκηνώσεις. Εντός του 2009, τέθηκε σε λειτουργία ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος με όργανα γυμναστικής στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Χολίδειο». Συντηρήθηκαν οι ήδη υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και τοποθετήθηκε χορτοτάπητας σε δύο γήπεδα, στην Αγ. Άννα και στο Καποτά.

«Επιζητώ τη δίκαιη κριτική σας για την αξιολόγηση του έργου μας. Επιζητώ τη συμμετοχή σας στην κοινή πορεία, που έχει ήδη ξεκινήσει για ένα καλύτερο μέλλον. Ζητώ τη στήριξή σας για να διεκδικήσω και πάλι την επανεκλογή μου στο Δήμο Αχαρνών» κατέληξε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Φωτιάδης.

Κατηγορώ της αντιπολίτευσης

Χείμαρρος κατά της διοίκησης του Δήμου, ήταν οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που πήραν τον λόγο.

Σπύρος Στριφτός

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για ανυπαρξία έργων, για τη δημοτική συγκοινωνία που δεν λειτούργησε και για την ακύρωση της συμφωνίας για το 3ο νεκροταφείο. Επίσης, υποστήριξε ότι η σημερινή διοίκηση διέλυσε την τοπική αγορά ενώ επιχείρησε να υπεραμυνθεί των επιλογών της δικής του θητείας. Έκανε δε λόγο για βάναυση επίθεση προς το πρόσωπό του.

Γιώργος Λέκκας

Με την επισήμανση ότι ο Δήμος Αχαρνών δεν έχει ανάγκη από σωτήρες αλλά από ταγούς, ο Γιώργος Λέκκας τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων της πόλης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μίλησε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο για θέματα που θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει, όπως οι αγωγοί όμβριων υδάτων ενώ τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να είναι συμπαγής, θαρραλέα και στελεχωμένη από διορατικούς ανθρώπους.

Γιάννης Κασσαβός

Επικρίσεις στη νυν δημοτική αρχή, η οποία βαφτίζει ως έργο την καθημερινή λειτουργία του Δήμου διατύπωσε ο Γιάννης Κασσαβός ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του κατέλαβαν τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο. Έκανε, επίσης, λόγο για ανεπαρκή συντήρηση των σχολείων, παταγώδη αποτυχία στη διεκδίκηση των έργων και αφερεγγυότητα στις δεσμεύεις. Κατέληξε δε, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να δρομολογηθεί μια νέα πορεία στις Αχαρνές.

Βασίλης Τοπαλιανίδης

Αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα του δήμου, στους απλήρωτους εργαζομένους, στην ανυπαρξία ανάπτυξης και στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, με τον οποίο πάνω από 35.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.

Νίκος Κολετζάκης

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε στον αγώνα, o οποίος έχει γίνει αυτά τα 3,5 χρόνια για νοικοκύρεμα. «Όποιος διαπιστώσει, ότι η παρούσα διοίκηση έχει δαπανήσει άσκοπα έστω και ένα ευρώ, εγώ θα βγω δημόσια και θα αυτομαστιγωθώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάτοικοι

Σε προβλήματα που ζητούν λύσεις όπως η Δημοτική συγκοινωνία, το Ολυμπιακό χωριό, τα σχολεία, τους απλήρωτους εργαζομένους, την μεταφορά του ΙΚΑ, τον Προαστιακό, το Στρατόπεδο, τους χώρους πρασίνου κ.λ.π. αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους, όσοι κάτοικοι πήραν το λόγο.

- Advertisement -


spot_img
spot_img

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -