11.4 C
Athens
17 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΓιώργος Αθανασιάδης: «Από το 1984 δεν έχει γίνει στο Δήμο Αχαρνών μεγάλο...

Γιώργος Αθανασιάδης: «Από το 1984 δεν έχει γίνει στο Δήμο Αχαρνών μεγάλο αθλητικό έργο»

- Advertisement -
- Advertisement -

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αχαρνών (Α.Ο.Δ.Α), ο Γιώργος Αθανασιάδης, ήλπιζε πως με τις αθλητικές του περγαμηνές (παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης και προπονητής της ομοσπονδίας πάλης) θα κατάφερνε να φέρει την «άνοιξη» στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι 4 χρόνια μετά έχει καταφέρει πολλά, διπλασιάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων στα προγράμματα του Α.Ο.Δ.Α και εξασφαλίζοντας το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή και διαρκή λειτουργία του. Όπως ομολογεί, όμως, ο ίδιος υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν…

- Advertisement -
- Advertisement -

Συνέντευξη στην Άννα Χοχλάκη

Ποιες είναι οι διαφορές του Α.Ο.Δ.Α που παραλάβατε, με τον σημερινό Α.Ο.Δ.Α;

Ο Αθλητικός Οργανισμός ιδρύθηκε το 1999 από τον τότε δήμαρχο Δημήτρη Παπανίκα. Έκτοτε και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μου λειτουργούσε χωρίς σταθερούς υπαλλήλους αλλά «δανειζόταν» υπαλλήλους από τις Δημοτικές επιχειρήσεις. Όταν εξελέγη η νέα Δημοτική αρχή προχώρησε στην ενοποίηση του Α.Ο.Δ.Α με το δημοτικό γυμναστήριο και οι υπάλληλοί του πέρασαν στον Οργανισμό. Με το νέο διοικητικό συμβούλιο καταρτίσαμε καινούργιο οργανόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο, στελεχώσαμε τα γραφεία μας με 16 μόνιμους υπαλλήλους, 20 ωρομίσθιους γυμναστές και 24 με σύμβαση έργου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση αθλητικών χώρων.

Πιστεύετε ότι οι ανάγκες του ΑΟΔΑ καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό;

Υπάρχουν, ακόμα, κενές θέσεις οι οποίες στο μέλλον θα συμπληρωθούν. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του Οργανισμού ενώ με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» ελπίζουμε ότι θα ενισχυθεί περισσότερο. Θα λέγατε ότι ο Α.Ο.Δ.Α έχει λύσει τα προβλήματά του; Τα προβλήματα δεν λύνονται, από τη μια στιγμή στην άλλη. Στον Α.Ο.Δ.Α, δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος επικεφαλής. Ούτε προϊστάμενος, ούτε διευθυντής .Τις δουλειές αυτές τις έχω αναλάβει εγώ. Δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει και να εκτελέσει τις εντολές μου και το τι θέλω να κάνω.

Το έργο που συντελείται στους κόλπους του Α.Ο.Δ.Α αναδεικνύεται σε όλη του την έκταση;

Όχι, στον βαθμό που θα έπρεπε. Από την προσπάθεια που κάνουμε προς τα έξω βγαίνει μόνο το 50-60%.Οι λόγοι είναι πολλοί. Ένας εξ αυτών είναι η έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού εγκαταστάσεων. Ο αρχικός υπολογισμός ήταν να κατασκευάσουμε 2 γυμναστήρια,1 στάδιο και 1 κολυμβητήριο. Όμως η έλλειψη χρημάτων και η αδιαφορία της πολιτείας έχουν αφήσει, έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, με ένα κλειστό γυμναστήριο (Χολίδειο) και δύο ακόμα σχολικά γυμναστήρια που ανήκουν στον ΟΣΚ. Το τελευταίο μεγάλο έργο που έγινε στον Δήμο Αχαρνών ήταν το Χολίδειο, το 1984. Από τότε μας παράτησαν στην τύχη μας. Με αυτά τα δεδομένα προχωράμε και στα προγράμματά μας. Αν υπήρχε ένα, ακόμη, κλειστό γυμναστήριο τότε θα είχαμε περισσότερο κόσμο να ασχολείται με τον αθλητισμό.

Ποιος φταίει γι΄ αυτή την κατάσταση;

Τρία, μόλις, γυμναστήρια σε έναν δήμο 150 χιλιάδων κατοίκων; Εμείς κάναμε προσπάθειες μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι οποίες δεν οδήγησαν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως, γνωρίζετε, ο Δήμος Αχαρνών έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι έτσι δεν επιχειρήσαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας στην κατασκευή κάποιου γηπέδου.

Οι συναντήσεις με τη γενική γραμματεία συνεχίζονται;

Έχουμε κάνει μια συνάντηση με τη νέα διοίκηση αλλά συζητήσαμε μόνο για τα προγράμματα καθώς οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τις εγκαταστάσεις είναι οι κ.κ Γερουλάνος και Νικητιάδης.

Και με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού τι γίνεται; Γιατί δεν έχουν παραδοθεί ακόμα, στον Δήμο;

Πρόκειται για αμαρτωλή ιστορία. Και τη λέω αμαρτωλή, γιατί έξι χρόνια μετά τους αγώνες, οι εγκαταστάσεις δεν έχουν παραδοθεί στον Δήμο. Όπως, ήδη, ξέρετε είχαμε συμφωνήσει να παραχωρηθούν έναντι του συμβολικού ποσού των 70.000 ευρώ ετησίως, κάτι που για αδιευκρίνιστους λόγους δεν συνέβη. Μόνο ορισμένοι σύλλογοι του Ολυμπιακού χωριού χρησιμοποιούν τους χώρους των εγκαταστάσεων χωρίς, ωστόσο, να γίνεται η απαραίτητη συντήρηση. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι θέμα χρόνου να παρουσιαστούν προβλήματα.

Οι δημότες μπορούν να πηγαίνουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, εάν θέλουν;

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς. Άλλες φορές μπορούν, άλλες πάλι όχι.

Όπως μας έχουν ενημερώσει οι κάτοικοι, στην Λαθέα ετοιμαζόταν ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

Ακούστε, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση βρήκαμε μια κατασκευή, κάπως παράξενη, που έμοιαζε περισσότερο με αρχιτεκτονικό έκτρωμα. Πληροφορηθήκαμε ότι το είχε χρηματοδοτήσει η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής με 40.000 με σκοπό να φτιάξει ένα γήπεδο μπάσκετ. Αυτό που είδαμε ήταν ένα στέγαστρο, μέσα σε ένα χωράφι. Φροντίσαμε να βγάλουμε την άδεια, ώστε να κατασκευάσουμε ένα γήπεδο μπάσκετ. Την άδεια, τελικώς, την πήραμε αλλά χρειαζόμαστε 400 χιλιάδες ευρώ για να κατασκευάσουμε το έργο και όπως, προείπα, λεφτά δεν υπάρχουν.

Και η Νομαρχία δεν θέλησε να τελειώσει κάτι το οποίο ξεκίνησε;

Η Nομαρχία υποστηρίζει πως έδωσε αυτά που μπορούσε. Εμείς, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούμε να την υποχρεώσουμε για περισσότερα .

Και όσον αφορά στην κατάσταση των υποδομών στον υπόλοιπο δήμο;

Κάθε χρόνο γίνεται συντήρηση από τον Αθλητικό Οργανισμό και διαθέτουμε τους ανάλογους φύλακες για τη συντήρηση και την προστασία των εγκαταστάσεών μας. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα αλλά προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -