11.4 C
Athens
24 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΝέα δημοτική παράταξη στις Αχαρνές

Νέα δημοτική παράταξη στις Αχαρνές

- Advertisement -

Στην ίδρυση δημοτικής παράταξης, η οποία προκύπτει από τους υποστηρικτές του «Δικαιόπολις» στις Αχαρνές και της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» στους Θρακομακεδόνες, προχώρησαν κάτοικοι των δυο περιοχών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως τονίζεται η νέα δημοτική παράταξη ευελπιστεί να έχει χρήσιμο ρόλο στη πορεία προς τις δημοτικές εκλογές και, κυρίως, μετά και αποτελείται από, «προοδευτικούς, ενεργούς και προβληματισμένους πολίτες, από έμπειρους συμπολίτες στα θέματα της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο,και από νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκινά από εμάς που υπογράφουμε αυτή την ανακοίνωση, διότι αφενός, θεωρούμε χρέος μας τη συμμετοχή στα κοινά και μέσω της Τ.Α. και αφετέρου δεν μας εκφράζουν οι υπάρχουσες αρχηγικές δημοτικές παρατάξεις.

• Καλούμε σε συμμετοχή και δράση όλους τους τοπικούς φορείς,, τους συλλόγους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες !!

• Καλούμε τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες !!

• Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τις, κατ’ εντολή ΔΝΤ, κυβερνητικές οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές και μέτρα !! Αλλά και από την αδυναμία, και εν πολλοίς, αναποτελεσματικότητα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

• Καλούμε σε συμμετοχή και δράση όλους εσάς τους ενεργούς πολίτες.

√ Να συστήσουμε επιτροπές πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών. Επιτροπές αλληλεγγύης και ανάπτυξης σε τοπικό – συνοικίες και σε θεματικό επίπεδο !! Επιτροπές που στη πορεία προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και μετά και κυρίως μετά θα συμβάλουν με προτάσεις – θέσεις, συμμετοχή, έλεγχο και διεκδικήσεις στην:

– Δημιουργία στο Δήμο, πραγματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους ανέργους, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μικρές επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες, τα πολύ χαμηλά εισοδήματα κ.α.

– Ενίσχυση της τοπικής αγοράς και γενικότερα της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας σε μία πορεία ουσιαστικής τοπικής ανάπτυξης με προεξάρχοντα τον ρόλο της νέας Δημοτικής Αρχής .

– Προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, πρασίνου κ.α. της Πάρνηθας και της ευρύτερης περιοχής με συγκεκριμένα μέτρα και κοινωνικό έλεγχο. Την ουσιαστική αντιμετώπιση της λαίλαπας των ….εργολάβων και μεγαλοκατασκευαστών!!

– Αναβάθμιση – αξιοποίηση υφιστάμενων και δημιουργία νέων υποδομών- έργων, αθλητικών χώρων, πάρκων, πεζοδρόμιων, ποδηλατοδρόμων παιδοχώρων κ.α. που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

– Συγκεκριμένη και διάφανη πολιτική και σχέδιο για τις δημοτικές εκτάσεις όπου μέχρι σήμερα παίζονται κατά καιρούς διάφορα « παιχνίδια». Και κυρίως για τις ξεχασμένες περιοχές, τις ξεχασμένες συνοικίες με προτάσεις και προγράμματα, για μια κοινωνία ανεκτικότητας, συνεκτικότητας, πολυπολιτισμική με αξίες την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά!!

√ Με βάση και τα παραπάνω, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις και τη δυναμική για να γίνει ο νέος « Καλλικράτειος» Δήμος πραγματικό τοπικό κύτταρο δημοκρατίας, συμμετοχής και έκφρασης των πολιτών. Για να έρθει ο νέος Δήμος, η νέα Δημοτική Αρχή κοντά στο πολίτη. Για να μη μείνει ως « απλός διαχειριστής», ούτε να γίνει το « μακρύ χέρι» της εκάστοτε Κυβέρνησης… ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ !! Για πραγματική και ουσιαστική αποκέντρωση των εξουσιών με διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο!

Σε αυτή την τόσο δύσκολη για την Κοινωνία περίοδο, να προχωρήσουμε όλοι μαζί βήμα-βήμα με Αρχές μας: Τη σύνθεση απόψεων, τον σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε πρώην Δήμου, αλλά και κάθε ενότητας ( Ολυμπιακό Χωριό κ.α.). Τη διαμόρφωση προγραμματικών θέσεων, μέσα από διάλογο και με βάση τα προβλήματα της κάθε περιοχής. Η πρωτοβουλία μας και η παράταξη μας ευελπιστεί να γίνει η εναλλακτική απάντηση και η άμυνα της τοπικής κοινωνίας αλλά και να φέρει την πρόταση μίας άλλης τοπικής ανάπτυξης, μιας ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής μας στο Δήμο μας»

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -