KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Δάνειο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών ζητούν οι Αχαρνές

13/08/2010 18:55
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Λίγο πριν εκπνεύσει ο Ιούλιος και ξεκινήσουν οι θερινές διακοπές για τα μέλη του, το δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη λήψη δανείου 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την αποπληρωμή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

«Πρέπει να προχωρήσουμε στη σύναψη δανείου, όχι για να κάνουμε προεκλογικά αλλά για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις σε ΙΚΑ, ΔΕΤΕΔΑ και παιδικούς σταθμούς. Θέλουμε το δάνειο για να πληρώσουμε υποχρεώσεις του δήμου από παρελθόντα έτη» τόνισε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι το δάνειο δεν έχει σχέση με υποχρεώσεις της σημερινής δημοτικής Αρχής.

Έντονες επικρίσεις διατύπωσε η αντιπολίτευση ενώ ο Σπύρος Στριφτός, αν και διαφώνησε, δήλωσε ότι θα το ψηφίσει, προκειμένου να μην δώσει άλλοθι για να φανεί ότι κινείται εναντίον των εργαζομένων. Ο Θάνος Τραβασάρος υποστήριξε ότι έχει χαθεί ο έλεγχος από την διοίκηση, ο Γιώργος Λέκκας υπογράμμισε πως όταν μια διοίκηση φτάνει σε σημείο να δανείζεται για να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και μισθούς, δεν έχει πάει καλά.

Σε ανακοίνωση του, εξάλλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Για την πόλη μας» Σωτήρης Ντούρος, επικαλούμενος το έγγραφο της βεβαίωσης που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΔΕΝΔΑ, υποστηρίζει ότι οι οφειλές προς το ΙΚΑ αφορούν κατά 95% την παρούσα δημοτική αρχή και όχι μόνον τις προηγούμενες ενώ, βάση υπουργικής απόφασης, οι οφειλές προς την ΔΟΥ μπορούσαν να ρυθμιστούν μέχρι 30 του Ιούνη με τη μείωση των πρόσθετων τελών, έως και 80%. Ο κ. Ντούρος υποστηρίζει ότι οι πραγματικοί λόγοι λήψης του δανείου είναι η κάλυψη της κακής διαχείρισης των προέδρων των Νομικών Προσώπων, η απαλλαγή της ευθύνης αυτών από τις κυρώσεις της κακής διαχείρισης καθώς και η ανάλωση του σε στόχους προεκλογικής βιτρίνας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: