KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

«Δεν θέλουμε ωραία λόγια, θέλουμε πράξεις…», λέει ο Σύλλογος του Οικισμού Ξενοδοχουπαλλήλων

16/09/2010 07:38
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η δωρεά μιας παιδικής χαράς από κάτοικο της περιοχής Ξενοδοχοϋπαλλήλων στις Αχαρνές, δείχνει πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Το οικόπεδο επί της οδού Ξενοδοχοϋπαλλήλων είχε μείνει ανεκμετάλλευτο και ο Ισαάκ Ατματζίδης αποφάσισε να το αξιοποιήσει, δίνοντας του ζωή και καλύπτοντας όλα τα έξοδα ο ίδιος. Από την άλλη, χωρίς καμία βοήθεια, με εξαίρεση τον αείμνηστο αντιδήμαρχο Σπύρο Στούρα που είχε ξεκινήσει τη διαδικασία να μπει η περιοχή στο σχέδιο, οι κάτοικοι δίνουν ότι μπορούν για να διατηρηθεί το πράσινο και η καλή ρυμοτομία στην περιοχή…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η συνάντησή μας με τα μέλη του Συλλόγου έγινε το πρωί της Κυριακής, σε μια περιοχή που μοιάζει ξεχασμένη από το χάρτη. Κι όμως, σε αυτή την περιοχή, υπάρχουν ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται δυναμικά και δεν εφησυχάζουν, ζητώντας το καλύτερο για την περιοχή τους.

Αφορμή για τη συνομιλία μας αποτέλεσε η χορηγία για την παιδική χαρά, την οποία έκανε ο Ισαάκ Ατματζίδης, κάτοικος της περιοχής και μέλος του Συλλόγου, θέλοντας να συμβάλλει στην διασκέδαση των μικρών ενοίκων της περιοχής. Ένας απλός κάτοικος που κάλυψε όλα τα έξοδα μόνος του. Την προηγούμενη μέρα από τη συνέντευξη, στην παιδική χαρά είχε πέσει το χώμα και στην συνέχεια θα μπει το ανάλογο πάτωμα ενώ θα αλλάξουν και τα όργανα.

Μια παιδική χαρά έτοιμη, στην οποία ο πρόεδρος του Συλλόγου απευθύνει έκκληση στο δήμο να μπει επειγόντως φωτισμός. Όπως τονίζει, «έρχονται μικρά παιδιά, σκοτεινιάζει νωρίς και θέλουμε την ασφάλεια τους. Εμείς την παιδική χαρά την ανοίγουμε το πρωί στις 9 και την κλείνουμε το βράδυ για να διασφαλίσουμε τα όργανα και την αποφυγή καταστροφής των οργάνων».

Αναφερόμενοι στη δημιουργία του Συλλόγου, τα μέλη του Δ.Σ τόνισε ότι στην αρχή επρόκειτο για έναν οικονομικό συνεταιρισμό, ο οποίος από την στιγμή που κάλυψε τα χρέη και μοίρασε τα οικόπεδα στους κατόχους του, έγινε εξωραϊστικός Σύλλογος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής παραμένει η μη ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, τις διαδικασίες για την οποία είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος Σπύρος Στούρας, αλλά δεν πρόλαβε να τις τελειώσει. «Μετά τον χαμό του, δεν έχει γίνει τίποτα. Μόνο λόγια εισπράττουμε από όλους τους δημάρχους. Όλοι θέλουν να χτίσουν σε μια τόσο ωραία περιοχή και το σκέφτονται αφού δεν είναι στο Σχέδιο» τονίζουν.

Στον οικισμό Ξενοδοχοϋπάλληλων υπάρχουν 330 οικόπεδα και κατοικούν γύρω στις εκατό οικογένειες. Όλα είναι παράνομα χτισμένα και έχουν νομιμοποιηθεί με τον νόμο του Τρίτση. Κάποια σπίτια είναι χωρίς ρεύμα, αν και είναι νόμιμα. Υπάρχει λεωφορειακή γραμμή από το 1992 που εξυπηρετεί τους κατοίκους και λόγω του Ολυμπιακού Χωριού βελτιώθηκε η συγκοινωνία. Λόγω, επίσης, του Ολυμπιακού Χωριού είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους ότι θα ενταχθούν όλες οι όμορες περιφέρειες στο Σχέδιο και μάλιστα δόθηκαν κάποια χρήματα, η τύχη των οποίων, όμως, αγνοείται. Όσο για έργα στην περιοχή είναι κατηγορηματικοί: «δεν υπάρχουν έργα, απλά τα λεφτά φαγωθήκανε…»

Και όλα αυτά σε μια περιοχή, όπου η ρυμοτομία είναι εμφανής, με τετραγωνισμένα οικόπεδα και αρκετό πράσινο. «Εμείς δίνουμε ότι εφόδιο χρειάζεται ο Δήμος για να μπει η περιοχή στο σχέδιο, αλλά που κολλάει δεν γνωρίζω» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου και προσθέτει ότι από το 1992, επί δημαρχίας Μουστακάτου, είχε αρχίσει το Σχέδιο και, «έφτασα 73 ετών, η κόρη μου έχει οικόπεδο και θέλει να χτίσει αλλά δεν μπορεί και αναγκάζεται να πληρώνει ενοίκιο…»

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: