Τέσσερα χρόνια πριν, ξεκινούσε τον αγώνα για την εκλογή του στο Δήμο Αχαρνών ως ανεξάρτητος – και η αλήθεια είναι πως την περίμενε υπομονετικά. Τέσσερα χρόνια μετά, περίμενε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για να ξεκινήσει τον αγώνα – και η αλήθεια είναι πως την περίμενε νωρίτερα. Ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια, είναι πως ο Παναγιώτης Φωτιάδης άλλα περίμενε και άλλα βρήκε. Μια χρονική συγκυρία δύσκολη, με κάνουλες κλειστές και αυτιά, εν τέλει, απρόθυμα να ακούσουν. Ο ίδιος δηλώνει πάντως αισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια και ξετυλίγει στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ όνειρα, επιδιώξεις και προοπτικές…
Ποια είναι τα συναισθήματά σας από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ; Την περιμένατε νωρίτερα;
Ναι, την περίμενα. Αλλά όπως και να ΄χει αισθάνομαι μια δικαίωση της δουλειάς που έγινε σε ένα δήμο με τεράστια προβλήματα. Γιατί πιστεύετε ότι υπήρξε αυτή η καθυστέρηση; Για διάφορους λόγους αλλά κυρίως νομίζω γιατί υπήρχαν κάποιοι που δεν ήθελαν να δοθεί η στήριξη αυτή και το προσπάθησαν. Χαίρομαι όμως γιατί υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν τη πολιτική μου διαδρομή εδώ και δεκαετίες.
Πριν τέσσερα χρόνια κατεβήκατε ως ανεξάρτητος. Αν δεν παίρνατε το χρίσμα, θα κατεβαίνατε πάλι ανεξάρτητος;
Ασφαλώς. Ένας εν ενεργεία δήμαρχος, που έχει επιτελέσει ένα έργο, δεν μπορεί να αφήσει τον κόσμο έτσι. Είχαμε και έχουμε τη στήριξη του λαού των Αχαρνών. Άλλωστε, δεν υπήρχε περίπτωση να παραδώσω τα όπλα, επειδή κάποιοι με πολεμούσαν. Εγώ στη ζωή μου, κυρία Πιρπινιά, πάντα εκβραχισμό έκανα, ποτέ δεν βρήκα μαλακό χώμα. Έτσι πορεύομαι από το 1974 που ασχολούμαι με την πολιτική.
Είπατε ότι υλοποιήθηκε ένα έργο. Μπορείτε να μας πείτε ποιο είναι αυτό;
Πριν μπω στον Δήμο, η αλήθεια είναι, πως δεν ήξερα τι θα βρω. Ακουγόταν ότι υπάρχουν στον Δήμο, περίπου, επτά εκατομμύρια ευρώ. Το μόνο που βρήκαμε ήταν 69 χιλιάδες ευρώ και 1.100 απλήρωτους εργαζομένους επί επτά μήνες. Μέχρι να βρούμε τρόπο να τους πληρώσουμε, οι μήνες έγιναν έντεκα. Βρήκαμε, επίσης, δεσμευμένους λογαριασμούς από το ΙΚΑ , την εφορία, παρέλαβα έναν δήμο σε κατάσταση τραγική. Σίγουρα δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, αυτό που υποσχεθήκαμε στο σύνολό του. Όμως, ρίξαμε το βάρος σε έργα που δεν φαίνονται, όπως τα όμβρια. Μου έλεγαν, «γιατί ρίχνεις λεφτά εκεί, ο κόσμος δεν τα βλέπει». Αλλά εγώ πιστεύω πως τα όμβρια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα. Να σας θυμίσω ότι, το 2007 μόλις ανέλαβα, ο κόσμος έχασε τις οικοσκευές του, εκατό επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Δε λέω ότι καταφέραμε να μην υπάρχουν νερά στους δρόμους, γιατί επιπλέον, με τη φωτιά της Πάρνηθας, όλα κατεβαίνουν στις Αχαρνές. Όμως δεν χάθηκε ούτε μια οικοσκευή.
Γιατί οι Αχαρνές στερούνται υποδομών που, σε άλλες περιοχές, είναι αυτονόητες;
Κοιτάξτε, δεν θα έλεγα ότι έχουν λύσει όλοι οι δήμοι το θέμα των όμβριων υδάτων. Εμείς συνορεύουμε με τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, οπότε με τις βροχές κατεβαίνουν πολλά νερά, ρέματα έχουν μπαζωθεί ή οικοδομηθεί. Έχει τσιμεντοποιηθεί και η πόλη με την ανάπτυξη που υπάρχει στον Δήμο… Αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί; Προχωρήσαμε στην σύνταξη μελετών αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Σήμερα οι Αχαρνές, είναι ο μοναδικός Δήμος που έχει στρατηγικό σχεδιασμό αποχέτευσης όμβριων υδάτων, με λύσεις τις οποίες έχουμε μόνο εμείς, όπως οι δεξαμενές ανάσχεσης, π.χ στην Αγ. Τριάδα δυο χιλιάδων τόνων. Προβλέπονται, επίσης, στον Κάραβο τριάντα χιλιάδες τόνοι, στην Κολοκοτρώνη και στην Αγ. Άννα. Αυτό όλο το πακέτο στοιχίζει 20.000.000 ευρώ. Είχα κάνει επαφές με τον πρώην Υπουργό Γιώργο Σουφλιά, από τον οποίο ζητούσα να κάνει το συγκεκριμένο έργο πιλοτικό. Δεν έγινε τίποτα και έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε με δικά μας χρήματα ένα έργο, με κόστος στα. 6.000.000 ευρώ. Έγινε στη Λαθέας, στη Δεκελείας με τη Νομαρχία, κάναμε την Πλήθωνος Γεμιστού, σε ορισμένα σημεία φτιάξαμε σχάρες στη διασταύρωση Θρακομακεδόνων και Καραμανλή, Πάρνηθας και Θρακομακεδόνων. Έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ τη Λ. Καραμανλή αλλά πρέπει να τρέξει και η κυβέρνηση γιατί πρέπει να απορροφηθούν τα χρήματα αυτά μέχρι το 2013.
Πολλοί όμως σας κατηγορούν ότι δεν κάνατε πράγματα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Παιδικοί σταθμοί, κυκλοφοριακό, παιδικές χαρές…
Σας είπα από την αρχή ότι δεν κάναμε όλα όσα είχαμε στο πρόγραμμά μας. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για τους παιδικούς σταθμούς. Οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν πολύ καλά, η ποιότητα παροχής υπηρεσιών στα παιδιά μας είναι αισθητά αναβαθμισμένη. Βάλαμε στόχο τη δημιουργία τεσσάρων παιδικών σταθμών στην τετραετία. Κλείσαμε έναν παιδικό σταθμό, τον οποίο θα τον κατασκευάσει η Βουλή, άλλον έναν η Νομαρχία που θα τον λειτουργήσουμε φέτος και ακόμα δύο. Κοιτάξτε, με ιδίους πόρους, παιδικούς σταθμούς δεν μπορεί να κατασκευάσει κανένας. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Για να κάνεις κάτι πρέπει να φορολογήσεις το δημότη επιπλέον, γιατί τα ανταποδοτικά πηγαίνουν στην καθαριότητα και τον φωτισμό. Όσο για τις παιδικές χαρές, σας λέω ότι ντρέπομαι και εγώ ο ίδιος που δεν έχω μια παιδική χαρά, με σύγχρονες προδιαγραφές. Έχουμε είκοσι σχετικές μελέτες. Γίνεται μια προσπάθεια από τον ιδιωτικό τομέα, ήδη ο κ. Βερόπουλος αναλαμβάνει να κατασκευάσει παιδική χαρά στα βόρεια στη Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συνεχίζω τις επαφές με ιδιώτες. Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, υπάρχει μια μελέτη την οποία έχουμε εγκρίνει, αλλά η υλοποίησή της χρειάζεται κάποια εκατομμύρια ευρώ. Πέσαμε και σε περίοδο οικονομικής κρίσης…
Κύριε Δήμαρχε, λέτε ότι δεν υπήρξαν πόροι, δεν σας έδωσαν χρήματα. Σας κατηγορούν, όμως, ότι δεν ήσασταν τόσο διεκδικητικός, όσο θα έπρεπε…
Αυτό θα έπρεπε να το πουν, αν πήγαινα στα Υπουργεία και δεν με δέχονταν. Αυτοί που τα λένε νομίζουν ότι τα προβλήματα λύνονται με το χτύπημα του χεριού στο τραπέζι. Αυτά είναι ξεπερασμένες πολιτικές και εγώ δεν είμαι πολιτικός αυτού του επιπέδου.
Τι δεν πήρατε, λοιπόν;
Δεν πήραμε τις έκτακτες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια. Δυστυχώς, οι Δήμοι χωρίζονται σε «δικούς» και «ξένους». Για παράδειγμα, για το καθαρισμό φρεατίων έβγαλαν στον Δήμο Αχαρνών το ποσό των 2.800 ευρώ ενώ μπορεί ένα χωριουδάκι, να πήρε εξήντα ή εβδομήντα χιλιάδες. Επίσης, δεν έχουν δώσει τους ΚΑΠ του Ολυμπιακού χωριού. Ο Δήμος έχει δέκα χιλιάδες κατοίκους παραπάνω, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε την απογραφή που θα γίνει το 2011. Και τονίζω το εξής: Τους δέκα χιλιάδες κατοίκους τους έφερε η πολιτεία. Δεν ήρθαν από μόνοι τους. Αυτά τα χρήματα τα διεκδικούμε και θα τα πάρουμε.
Ποια ήταν τα χρέη του Δήμου όταν αναλάβετε;
Παρέλαβα δάνεια, 35 εκατομμύρια από Τράπεζες του εξωτερικού, 13 εκατομμύρια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και 8. 750.000 από την τράπεζα Πειραιώς, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Το λέω γιατί η Τράπεζα Πειραιώς είχε πει ότι χρωστάμε αυτό το ποσό ενώ στο Δήμο δεν φαίνονται αυτά τα χρήματα. Επίσης, χρέη υπήρχαν στις τρεις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Η Τεχνική εταιρία είχε 24 εκατομμύρια ευρώ χρέη και 344 εργαζόμενους, η Επιχείρηση Ανάπτυξης 627 εργαζόμενους και 22 εκατομμύρια χρέη και το Νεκροταφείο είχε 117 άτομα και τρεις δικηγόρους έμμισθους. Αυτή την εταιρία την μείωσα στα 30 άτομα – δεν έβγαινε πάλι – και την έκλεισα πρόσφατα με δύο εκατομμύρια χρέη. Συνολικά μαζεύονται πάνω από εκατό εκατομμύρια.
Εσείς πήρατε δάνεια;
Πήρα δύο δάνεια. Δέκα εκατομμύρια στην αρχή για να αποπληρώσω τους μισθούς των εργαζομένων. Επίσης, πήρα αλλά 18.732.000 ευρώ, τα οποία ήταν για τις απαλλοτριώσεις ετών, όπου υπήρχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Είχαν μπλοκάρει λογαριασμούς του Δήμου και δεν μπορούσε να κινηθεί τίποτα. Τα χρήματα οι δικαιούχοι τα πήραν απευθείας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αποπληρώνονται κανονικά;
Μπορώ να πω ότι έχουμε ανταπεξέλθει καλά. Τώρα τελευταία έχουμε στριμωχτεί, στην τελευταία δόση. Έχουν εξυπηρετηθεί τα δάνεια των προκατόχων μου, δεν χρωστάει ο Δήμος, έχουμε ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Είναι χρωστούμενα που δεν μπορείς να τα αφήνεις, διότι μόνο για πρόστιμα πλήρωσα έξι εκατομμύρια ευρώ. Είναι κοροϊδία να φεύγουν έτσι τα χρήματα. Αλλά ειλικρινά σας λέω, ότι ο Δήμος Αχαρνών ήταν στο χείλος του γκρεμού και φέραμε το καράβι πάλι πίσω στη θάλασσα.
Στους εργαζόμενους χρωστάτε χρήματα;
Στους μονίμους όχι. Υπάρχουν κάποια προβλήματα με την πρώην ΚΕΔΑ, νυν ΚΕΠΕΔΑ, όπου ένας προμηθευτής έκανε ασφαλιστικά σε μια επιχείρηση που ασχολείται με τον Πολιτισμό και μας πήγε στη Δικαιοσύνη. Μια κοινωφελής επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να πτωχεύσει. Όλος ο νομικός κόσμος απορεί πως έγινε.
Αυτό που έγινε, πάντως, το καταλογίζουν στα αρνητικά σας. Ότι αφήσατε, δηλαδή, μια επιχείρηση να πτωχεύσει…
Την επιχείρηση την πτώχευσαν τα 22 εκατομμύρια χρέη και οι απλήρωτοι 1100 εργαζόμενοι. Εγώ προσπάθησα να δώσω λύση. Το εύκολο θα ήταν να την κλείσω και να φύγουν όλοι. Δεν το έκανα. Μετατράπηκε σε κοινωφελή, ήρθαν στον Δήμο όσοι είχαν τις προϋποθέσεις και αυτό αφορά όλες τις επιχειρήσεις.
Πόσα άτομα συνολικά έφυγαν από τον Δήμο;
Όταν ανέλαβα ήταν 1920 άτομα σε Δήμο, Νομικά πρόσωπα, Επιχειρήσεις και σήμερα είναι 1034 εργαζόμενοι.
Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε, κ. Δήμαρχε, να μιλάτε για εισαγγελείς, για ταμεία άδεια, για παραστατικά και εντολές που δεν υπήρχαν. Δεν είδαμε όμως να τα πηγαίνετε στη δικαιοσύνη…
Κάνετε λάθος, κυρία Πιρπινιά. Κατ΄ αρχήν, να σας πω ότι εγώ δεν έχω κόντρα με κανένα. Οι ελεγκτές του Δημοσίου και του ΣΔΟΕ συνέταξαν μια έκθεση στην οποία βρίσκονται αυτά που λέω. Συν 10.700.000 ευρώ, τα οποία λείπουν από τα Ταμεία του Δήμου. Δεν είναι κακοδιαχείριση, το τονίζω. Είναι έλλειμμα. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία εγώ πήγα στη Δικαιοσύνη. Από κει και πέρα όντως υπάρχει κωλυσιεργία. Η υπόθεση, όμως, έφτασε στον ανακριτή και γίνονται καταθέσεις. Έχει πάρει τον δρόμο της.
Μιλήσατε προηγουμένως για 1034 εργαζόμενους. Αυτοί μπορούν να πληρωθούν από τους πόρους του Δήμου ή χρειάζονται κι άλλες περικοπές;
Βρισκόμαστε στο στάδιο της ανασυγκρότησης του Δήμου και των επιχειρήσεων. Τώρα και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θα γίνει αξιολόγηση όλου του προσωπικού και κάθε υπηρεσία θα έχει αυτούς που χρειάζεται. Αν κάποια υπηρεσία χωλαίνει σε προσωπικό, θα ενισχυθεί από κάποια άλλη που θα έχει πλεονάζον. Θα γίνουν μετατάξεις εσωτερικές. Από κει και πέρα ο Δήμος μεγαλώνει, προστίθενται και οι Θρακομακεδόνες, υπάρχουν και εκεί εργαζόμενοι, θα γίνει μια κατανομή. Στόχος μου είναι μέχρι τέλος του χρόνου, όλοι οι εργαζόμενοι να πληρώνονται στην ώρα τους. Σας λέω, ειλικρινά, ότι τώρα δεν είμαι ικανοποιημένος. Γιατί να κάνει δύο μήνες κάποιος να πάρει τα λεφτά του;
Αισθάνεστε ότι αναλωθήκατε πολύ με το θέμα των εργαζομένων;
Πάρα πολύ, κυρία Πιρπινιά. Αρκεί να σας πω ότι το 80% της ενασχόλησής μου ήταν για τα προβλήματα που παρέλαβα, είτε ήταν εργαζόμενοι, είτε επιχειρήσεις. Ο κόσμος, όμως, θα μπορούσε να πει ότι αυτό δεν τον αφορά… Μα, αυτό λέει. Θέλετε να σας πω και τι άλλο λέει; Να διώξουμε άλλους πεντακοσίους. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν διαχειρίζομαι χρήματα δικά μου αλλά του Αχαρναικού λαού. Δεν μπορώ να γεμίσω το Δήμο με δυο χιλιάδες εργαζόμενους αλλά ούτε και να αφήσω απροστάτευτους τους ήδη υπάρχοντες.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σε τι θα βοηθήσει τον Δήμο Αχαρνών;
Φέρνει για τη χώρα μας κάτι καινούργιο. Μια νέα αναδιοργάνωση, μια αποκέντρωση…
Να το θέσω διαφορετικά. Τι παραπάνω θα διαχειρίζεται, από άποψη εσόδων, ο Δήμος Αχαρνών;
Τα έσοδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα βασίζονται στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) αλλά κάθε λειτουργία του Δήμου θα κοστολογείται και στη συνέχεια θα δίνονται τα χρήματα. Αυτά θα είναι από την ακίνητη περιουσία, τα τέλη των αυτοκίνητων, το ΦΠΑ κ.λ.π. Αν ένας Δήμος λειτουργεί νοικοκυρεμένα και δεν γίνονται σπατάλες, μπορεί να περισσέψουν χρήματα και να διατεθούν στην ανάπτυξη. Για εμάς, στόχος την επόμενη τετραετία είναι η ανάπτυξη της Αμυγδαλέζας. Ο Δήμος Αχαρνών δεν έχασε από τα ανταποδοτικά. Πάνω από 300.000 τ.μ. ήταν αδήλωτα, τα οποία δηλώθηκαν. Παράλληλα, αναθέσαμε σε νομικούς να χρεωθούν οι ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ για τις υπερτοπικές χρήσεις γης αλλά όλοι αυτοί οι πόροι θα αρχίσουν να έρχονται από την επόμενη τετραετία.
Ο προαστιακός γιατί δεν έχει λειτουργήσει;
Ο Προαστιακός έγινε με ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Το έργο το έκανε η ΕΡΓΟΣΕ και ακόμα δεν τον έχει παραβάλει ο ΟΣΕ. Θέλω να ελπίζω ότι εντός του έτους θα γίνει η παραλαβή.
Στα καθήκοντα ενός δημάρχου είναι να φέρνει και νέους πόρους, πέρα από εκείνους που διεκδικεί από το κράτος. Εσείς κάνατε κάτι τέτοιο;
Χωρίς να αυξήσω τα Δημοτικά τέλη, έχω αυξήσει τα έσοδα μετρώντας όλες τις βιομηχανίες από την αρχή. Μιλάμε για έσοδα κοντά στο εκατομμύριο.
Ναι, αλλά σας κατηγορούν ότι δεν πήρατε Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα έφερναν ανάπτυξη…
Πήραμε το δάνειο των 18 εκατομμυρίων ευρώ, με το σκεπτικό να μείνουν τα χρήματα που θα έπαιρναν οι δικαιούχοι στο Δήμο – όπως κι έγινε – αφού τονώθηκαν οι κατασκευές. Από κει και πέρα, το πρόγραμμα για την πράσινη ανάπτυξη, για παράδειγμα, δεν μας το έδωσαν γιατί υπήρχε η Πάρνηθα κοντά. Αλλά, ξέρετε, εμείς εδώ πάσχουμε στις υποδομές. Θέλουμε αποχέτευση, πλατείες, πάρκα αναψυκτήρια.
Η Αμυγδαλέζα γιατί δεν αξιοποιήθηκε;
Σας είπα πρώτος ότι πρέπει να αξιοποιηθεί. Αλλά με τον τρόπο που πήγε να το κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν κατοχύρωνε τα συμφέροντα του Δήμου και για αυτό ακυρώθηκε. Θα φέρουμε και πάλι το θέμα αλλά με ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον που θα φέρει και πόρους στον Δήμο Αχαρνών.
Ολυμπιακό χωριό. Τι συμβαίνει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις; Όλοι λένε ότι ανήκουν στον Δήμο Αχαρνών, αλλά δεν τις δίνουν…
Η πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής κατοικίας κ. Κοτίδου, ήδη, συντάσσει επιστολή προς τον νέο Υπουργό Υγείας και Αθλητισμού Ανδρέα Λοβέρδο και παραδίδει εκεί τα θέματα αθλητισμού…
Ναι, κ. Δήμαρχε, αλλά αυτό αφορά το τελευταίο διάστημα. Τέσσερα χρόνια τώρα, γιατί δεν έχουν αποδοθεί;
Σας είπα νωρίτερα, ότι το 80% της ενέργειάς μου, το απορρόφησαν τα προβλήματα που παρέλαβα. Και αυτό, ήταν ένα από τα προβλήματα. Αλλά δεν αφορά τη δική μου θητεία, γιατί, κυρία Πιρπινιά, αυτά τα εξασφαλίζεις στην αρχή. Που ήταν η συμμετοχή του προηγούμενου ή του πιο προηγούμενου δημάρχου; Αυτά δεν θα τα χρεωθώ εγώ. Έρχομαι τώρα να μπαλώσω. Όπως και με το Ολυμπιακό χωριό. Που ήταν όλοι αυτοί; Δεν έπρεπε να είχαν συνδέσει οδικά το Ολυμπιακό Χωριό με το Δήμο Αχαρνών; Εκείνο τον καιρό έπαιρνες ότι ήθελες ή αλλιώς μπλόκαρες τη δουλειά. Και πάλι εγώ το έφτασα εκεί που έπρεπε με τον προηγούμενο υπουργό αλλά δεν τα έχουν παραλάβει ακόμα. Ο εργολάβος δεν παρέδωσε στον Οργανισμό.
Η καθημερινότητα του Ολυμπιακού Χωριού εξυπηρετείται από τον Δήμο Αχαρνών. Δεν εισπράττει τίποτε ο Δήμος;
Πέραν των δημοτικών τελών, δεν εισπράττουμε ούτε ένα ευρώ. Για τους δέκα χιλιάδες κατοίκους δεν παίρνουμε ούτε ΣΑΤΑ. Είναι διακόσιες χιλιάδες ευρώ το μήνα. Θα τα ρίχναμε εκεί τα χρήματα.
Γιατί υπήρξε διάσπαση στον χώρο του ΠΑΣΟΚ στις Αχαρνές;
Δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Δέχομαι ότι κάθε άνθρωπος έχει τις φιλοδοξίες του και δεν έχω προσωπικά με κανένα. Θα λειτουργήσω όπως λειτουργώ. Όχι χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Ποιο είναι το όραμά του Παναγιώτη Φωτιάδη για την επόμενη ημέρα;
Δεν έχω σταματήσει να έχω μεγάλα όνειρα μεγάλα για τις Αχαρνές. Προσωπικά επέλεξα να μείνω εδώ, επένδυσα σε αυτόν τον τόπο και το όνειρό μου είναι να πάει μπροστά. Η επόμενη τετραετία θα είναι τετραετία ανατροπών, σε σχέση με τα μεγάλα έργα. Σε μια δεκαετία ο Δήμος Αχαρνών θα διπλασιάσει τους κατοίκους του και εμείς πρέπει από τώρα να το υπολογίσουμε. Μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό που θα περάσουμε αυτόν τον μήνα, προβλέπουμε πολλά πράγματα, βλέπουμε μπροστά είκοσι χρόνια…
Σας εύχομαι το καλύτερο και σας ευχαριστώ για την συνομιλία
Και εγώ σας ευχαριστώ, κυρία Πιρπινιά…