11.4 C
Athens
8 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΣυνάντηση με φορείς των Αχαρνών είχε η Φώφη Γεννηματά. Τι απάντησε στα...

Συνάντηση με φορείς των Αχαρνών είχε η Φώφη Γεννηματά. Τι απάντησε στα ερωτήματά τους (βίντεο)

- Advertisement -

Στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, παρά τις πλημμύρες των δύο τελευταίων ετών που είχαν ως συνέπεια να χαθούν ανθρώπινες ζωές, στον υψηλό δείκτη εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή, στην αυξημένη ανεργία που πλήττει τους κατοίκους της πόλης καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού που, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις δεν έχουν παραχωρηθεί στο δήμο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός στη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

- Advertisement -

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είχαν συγκεντρωθεί, με πρωτοβουλία της δημοτικής και της νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, προκειμένου να εκθέσουν στην κυρία Γεννηματά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να της ζητήσουν να δρομολογήσει την επίλυσή τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Κατά την έναρξη του διαλόγου με τους φορείς, ο  δήμαρχος σχολίασε ότι αν και ιστορική πόλη, οι Αχαρνές δεν έχουν εισπράξει τον σεβασμό που θα έπρεπε ενώ καλωσόρισε στην πόλη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Από την πλευρά της, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης το ΠΑΣΟΚ και ο δημοκρατικός χώρος, αντιμετωπίζοντας σημαντικά διλήμματα, απομονώθηκαν από την κοινωνία και έχασαν την επαφή με τον κόσμο, τόνισε πως όσα προγράμματα και να εκπονήσουν τα κόμματα δε θα έχουν αποτέλεσμα αν δεν απαντούν στα προβλήματα της κοινωνίας και ζήτησε να ακούσει τους φορείς της πόλης.

 

 

Απευθυνόμενη τόσο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οι φορείς ζήτησαν να μπουν στις γειτονιές και να γνωρίσουν τα προβλήματα από κοντά (Λίτσα Αλεξάνδρου – Πανά), να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα της ανεργίας (Πόπη Φαμελίτου), να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση και στους Θρακομακεδόνες (Γιώργος Λιβανός), να κοιτάξουν των θέμα των παραχωρητηρίων στο Ολυμπιακό Χωριό (γ.γ. συλλόγου Προφήτη Ηλία) καθώς και να υπάρξουν υποδομές και συγκοινωνία (Κυριάκος Μαρτίνος, Ολυμπιακό Χωριό).

Αιχμή του δόρατος υπήρξε και πάλι η παραβατικότητα, όπου ζητήθηκε να αναλάβουν οι βουλευτές πρωτοβουλίες για να μη γκετοποιηθεί ο δήμος Αχαρνών και να λυθούν άμεσα προβλήματα όπως η ηχορύπανση (Κουλογιάννης, σύλλογος κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών) ενώ τέθηκαν, επίσης, το πρόβλημα της μετανάστευσης των νέων που αποτελεί πραγματική αιμορραγία για το Μενίδι (Αναστασία Παμουκτσόγλου) καθώς και των κινήτρων για την επίλυση του  δημογραφικού προβλήματος, αφού κάθε χρόνο χάνεται μια ολόκληρη πόλη (Μαρία Ναυροζίδου).

Τέλος, ο πρώην δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος τόνισε ότι το Μενίδι έχει επιλεγεί από την κεντρική διοίκηση για να έχει αυτή την ασύδοτη πορεία, επανέλαβε ότι οι δυο θύλακες εγκληματικότητας είναι οι τσιγγάνοι και το ΚΑΠΟΤΑ και υπογράμμισε ότι η πολιτεία έχει εγκαταλείψει και οικονομικά το δήμο, ο οποίος θα μπορούσε να είχε γλυτώσει το Παρατηρητήριο.

Πολιτική βούληση και σχέδιο δράσης για την εγκληματικότητα

Απαντώντας, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε θεμελιώδες το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια, είπε ότι χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, σχολεία και υπηρεσίες υγείας, παραδέχθηκε ότι κάποιοι βολεύονται να θεωρούν ως «πίσω αυλή» την περιοχή, επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και ζήτησε από την κοινωνία να γίνει μια γροθιά. «Είμαστε εδώ για να δυναμώσουμε τη φωνή σας. Η περιοχή χρειάζεται δυο πράγματα: πολιτική βούληση και σχέδιο δράσης για την εγκληματικότητα. Εμείς θα τα στηρίξουμε αυτά τα δυο έμπρακτα» ανέφερε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε μια σειρά από πρωτοβουλίες.

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -