11.4 C
Athens
22 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΟι 10 ερωτήσεις της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ, στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Κατσούρο

Οι 10 ερωτήσεις της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ, στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Κατσούρο

- Advertisement -

Σωτήρης ΚατσούροςΗ επαφή του με τα παιδιά τον γεμίζει χαρά, τον ολοκληρώνει σαν άνθρωπο – γιατί δεν έχουν δόλο, δεν έχουν υστεροβουλία. Ο Σωτήρης Κατσούρος αγαπά τους καθαρούς ανθρώπους και τις καθαρές σχέσεις, όσο και αν εκτιμά ότι δύσκολα τις βρίσκεις πια. Πιστεύει ακράδαντα στη νέα εποχή που φέρνει μαζί του ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ζητά την συμμετοχή του κόσμου στη νέα διαδικασία που ξεκινά για τον τόπο, χαρακτηρίζει μικρόβιο την ενασχόληση με τα κοινά και δηλώνει ότι τον εκφράζει απόλυτα η φράση «το μέλλον δημιουργείται από αυτούς που το προετοιμάζουν…»

- Advertisement -
- Advertisement -

 

1) Ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει…

Βίωμα, μέρος του τρόπου ζωής μου, μικρόβιο. Κι’ όταν καμιά φορά απογοητευμένος Θελήσω να ιανθώ, δεν καταφέρνω να αποβάλω το μικρόβιο της ενασχόλησης με τα κοινά. Ξανακολλάω. Κάτι το ανίατο…

2) Κόμματα και τοπική Αυτοδιοίκηση: υπόγειες διαδρομές ή καθαρή σχέση;

Υπήρχαν κάποτε καθαρές σχέσεις. Σήμερα με την απομάκρυνση των κομματικών ηγεσιών από τα μέλη, έγιναν καθαρά υπόγειες διαδρομές κομματικών γνωριμιών των παραγόντων.

3) Ένας δημοτικός σύμβουλος πρέπει να είναι…

Ανιδιοτελής, ανοιχτόμυαλος (ά-νυχτος στο μυαλό), δημιουργικός, αποτελεσματικός.

4) Βοηθά στην εκλογή, η επαγγελματική πορεία του καθενός;

Στην κοινωνία και των Αχαρνών, υπάρχουν πάμπολλες επαγγελματικές και κοινωνικές διαστρωματώσεις. Από την κάθε μία κοινωνική διαστρωμάτωση διεκδικούν την εκπροσώπηση και οι εκφραστές της. Ο Καλλικρατικός Δήμος θα γίνει το μικρό κράτος της κάθε περιοχής. Η άμεση επαφή των Δημοτών με την τοπική αναπτυξιακή πορεία. Πρέπει να διοικηθεί και θα διοικηθεί, είτε μετέχουμε είτε όχι. Η επιλογή των διοικούντων θα γίνει μόνο από τους μετέχοντες στην εκλογική διαδικασία. Η εκλογική διαδικασία δεν αντιλαμβάνεται τις επιφυλάξεις μας. Γι’ αυτό ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ τους δικούς μας αρεστούς και τους εκλέγουμε. Δεν αφήνουμε τις τύχες μας στα χέρια των άλλων.

5) Η επαφή με τα μικρά παιδιά σας έχει κάνει περισσότερο…

Άνθρωπο… Τα μικρά παιδιά, είναι καθρέφτες. Δεν εκφράζονται ψεύτικα. Αυτόν που θέλουν, αυτόν που αγαπούν, αυτόν που εμπιστεύονται, τον πλησιάζουν, του το εκφράζουν. Έτσι απλά χωρίς υστεροβουλίες και δόλο.

6) Θα κερδίσει ή θα χάσει ο τόπος με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;

Πιστεύω πως οι Δήμοι θα λειτουργούν με μεγαλύτερες δυνατότητες. Θα εξελιχθούν σε πόλεις κράτη. Θα αποκτήσουν περισσότερες αρμοδιότητες σε αποφάσεις που αφορούν τους Δημότες τους. Στους Καλλικρατικούς Δήμους θα δύνανται να σχεδιάζονται και να εκπονούνται προγράμματα γενικότερων αρμοδιοτήτων, στην εκπαίδευση, την ασφάλεια, το περιβάλλον και γενικότερα την άμεση ρύθμιση της διαβίωσής μας. Εξαρτάται λοιπόν άμεσα από τους Δημότες του κάθε Δήμου, από εμάς ποιους θα εμπιστευθούμε, ποιους θα επιλέξουμε να σχεδιάσουν το άμεσο μέλλον μας, σε ποιους θα εναποθέσουμε τύχες και τις ελπίδες μας. Θα διαθέτουν την γνώση, το ήθος, την κοινωνική παιδεία; Δεν φτάνει μόνο ή εμπειρία. Έχουν την διάθεση να κατευθύνουν την γνώση και την δύναμη της εξουσίας προς όφελος της κοινωνίας;

7) Γιατί να ψηφίσει κάποιος την παράταξή σας;

α) Η παράταξη είναι κάτι το νέο. Υπάρχουν υποψήφιοι πολλοί νέοι και νέες, αξιόλογα μέλη της Αχαρναϊκής κοινωνίας που μπορούν οι Δημότες μας να επιλέξουν και να εμπιστευθούν. Τα ομοιώματα μας θα επιλέξουμε και αυτά θα μας αντιπροσωπεύσουν. β) Γιατί ο Γιάννης Κασσαβός είναι πιο διορατικός, πιο οργανωτικός, πιο συνεπής και πιο αποτελεσματικός από τους άλλους υποψήφιους Δημάρχους των Αχαρνών. Τελευταίο, να μη ξεχνιόμαστε… γιατί μετέχω κι’ εγώ. Αν επιλεγώ, μέσα από αυτή την δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών θα μου δοθεί η δυνατότητα, θα μπορέσω να συμβάλω σε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο. Να προσθέσω τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μου σε μια νέα και αναπτυξιακή πορεία των Αχαρνών.

8) Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, αν εκλεγείτε;

Σ’ έναν κατεστραμμένο Δήμο δεν είμαι σίγουρος τι θα συναντήσω. Κατοικούμε σε μια πόλη με απεριόριστες αναπτυξιακές και πολιτιστικές δυνατότητες. Πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να μπούμε ταχύτατα σε διαδικασίες εξέλιξης, ανάπτυξης και δυναμικής ανάδειξης ενός δυναμικού οικονομικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι. Πρέπει να αξιοποιηθεί η στρατηγική θέση και η πολιτιστική κληρονομιά των Αχαρνών και των νέων Αχαρναίων. Το ανεκτίμητο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας. Να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε και να διασφαλίσουμε για την πόλη μας και τις επόμενες γενιές, το μέλλον που μας αξίζει.

9) Η αγαπημένη σας φράση είναι…

Θα σας πω δύο. «το μέλλον δημιουργείται από αυτούς που το προετοιμάζουν» και «την τύχη μας την κάνουμε μόνοι μας» , μέσα στις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες που μας περιβάλλουν.

10) Ποια συμβουλή σας έχει δώσει η οικογένειά σας;

Με γνωρίζουν και με εμπιστεύονται. Γνωρίζουν ότι θα είμαι άσπιλος και μετά από την επιτυχή έκβαση της εκλογικής μάχης. Εύχονται καλή επιτυχία στην εκλογή μου και μετά, στα οράματά μου…

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -