11.4 C
Athens
26 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΑξιόλογες και εφαρμόσιμες οι προτάσεις για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στις Αχαρνές

Αξιόλογες και εφαρμόσιμες οι προτάσεις για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στις Αχαρνές

- Advertisement -

Τροποποίηση ΓΠΣ ΑχαρνέςΣημαντικές μεταβολές στον συντελεστή δόμησης σε όλες τις περιοχές των Αχαρνών, χωροθέτηση του νέου νεκροταφείου στην περιοχή Λουτρό της Αγίας Σωτήρος, δημιουργία Δημοτικού θεματικού πάρκου στην Αμυγδαλέζα καθώς και δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην ευρύτερη περιοχή προβλέπει η πρόταση του Δήμου Αχαρνών για το νέο Γενικό Πολεοδομικό που παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως αναφέρθηκε, η συγκεκριμένη πρόταση πρόκειται να σταλεί στις υπηρεσίες του Υπουργείου Χωροταξίας προκειμένου να αποφανθούν και να προχωρήσει η έγκριση και η εκτέλεση των προτάσεων. Κατά την παρουσίαση ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιάννης Γάκης εστίασε στις δυσκολίες του εγχειρήματος. «Καμία Δημοτική Αρχή δεν είχε φροντίσει να δημιουργήσει υπόβαθρα και να έρθει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτήν τη φορά τα πράγματα διαφέρουν, δημιουργήσαμε υπόβαθρα που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και στη συνέχεια ολοκληρώσαμε το σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικό στοιχείο του νέου ρυθμιστικού σχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Γάκη είναι ότι περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν γεμάτες αυθαίρετα, θα μπουν επιτέλους σε τάξη εφόσον προβλέπεται ρύθμιση των χρήσεων γης. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους προϊσταμένους του Δήμου κ.κ. Τζάνο και Γεωργακόπουλο οι οποίοι επεξεργάστηκαν τη συνολική πρόταση, οι αλλαγές δεν αφορούν σε περιοχές με εγκεκριμένο ρυμοτομικό και με συγκεκριμένες χρήσεις γης. Αντιθέτως, αφορούν σε περιοχές που πολλά σημεία τους παραμένουν εκτός σχεδίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόταση περιλαμβάνεται :

• στις Πολεοδομικές Ενότητες 22,23,24,25 και 26, να υπάρχουν χρήσεις μόνο βιομηχανικής μικρής και μέσης δόμησης, πρατήρια βενζίνης, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκθεσιακά κέντρα και εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων

• σε τμήμα των πολεοδομικών ενοτήτων 4 και 9 αλλά και στο σύνολο της ενότητας 21 να υπάρχει χρήση οικιστικής κατοικίας.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των Εξωραϊστικών Συλλόγων κατέθεσαν τους προβληματισμούς, τις απορίες και τις προτάσεις τους που, κατά τη γνώμη τους, θα πρέπει να ενσωματωθούν στο Σχέδιο, πριν σταλεί στο Υπουργείο. Ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης τόνισε ότι το Γ.Π.Σ αποτελεί τον μπούσουλα κατεύθυνσης και ανάπτυξης της πόλης, εξαίροντας τη δουλειά των υπηρεσιών, τους τελευταίους 10 μήνες. Παραδέχθηκε, επίσης, ότι κάποιοι θα αισθάνονται αδικημένοι αλλά «δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτά που έρχονται». Συμφώνησε, πάντως, να αποσυρθεί η πρόταση για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Στριφτού καθώς και ο Παρασκευάς Νομικός αποχώρησαν από την ψηφοφορία. Την πρόταση καταψήφισαν οι Θάνος Τραβασάρος, Σπύρος Βρεττός και η Σοφία Χριστοπούλου.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -