11.4 C
Athens
6 Ιουλίου 2022
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΔράσεις για την εγκληματικότητα ζητούν οι πολίτες των Αχαρνών

Δράσεις για την εγκληματικότητα ζητούν οι πολίτες των Αχαρνών

- Advertisement -
- Advertisement -

Εγκληματικότητα ΑχαρνέςΜε αρκετή ένταση και την κοινή διαπίστωση ότι η αστυνομία αδυνατεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον τομέα της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις Αχαρνές το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν τις εκλογές. Το θέμα ήταν ένα και σημαντικό: «Εγκληματικότητα – Ναρκωτικά», θέμα πολύ σοβαρό που έχει ανάγκη από ουσιαστικές λύσεις. Ο κόσμος που παρακολούθησε την συνεδρίαση μετέφερε έντονα την δυσαρέσκεια προς δημοτική αρχή και δημοτικούς συμβούλους αλλά και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

- Advertisement -
- Advertisement -

Με την έναρξη της συζήτησης, ο Σπύρος Στριφτός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί λόγω ίωσης, προσθέτοντας πως σαν παράταξη επικροτούν και υιοθετούν το ψήφισμα κατά λέξη. Για κόμπο που έχει φτάσει το χτένι έκανε λόγο στην ομιλία του ο δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης τονίζοντας πως τα προβλήματα έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις και ο δήμος Αχαρνών με ένα αστυνομικό τμήμα και ένα τμήμα ασφαλείας δεν μπορεί να ελεγχθεί. Ο κ. Φωτιάδης τόνισε πως με πιέσεις κατάφεραν να εξασφαλίσουν δεύτερο αστυνομικό τμήμα το οποίο είναι έτοιμο αλλά διαφωνούν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για οικονομικά θέματα, πρόβλημα στο οποίο ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει.

Κατηγόρησε την αστυνομία ότι δεν διεκδικεί αυτά που τις αναλογούν, όπως προσωπικό και επισήμανε πως θα έπρεπε το ρέμα της Εσχατιάς να είχε κλείσει για να μπορούν και οι αστυνομικοί να κινούνται στις περιοχές και να λαμβάνουν δραστικά μέτρα. Έκπληξη προκάλεσε ο κ. Φωτιάδης, όταν σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε πως οι πληροφορίες μεταφέρονται πολύ εύκολα και δεν μπορεί η αστυνομία να βρει τους στόχους της, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που παραβρίσκονταν.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλίζας, ένας εκ των δύο προέδρων που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, διάβασε την διαμαρτυρία αγανάκτησης που έστειλαν οι Σύλλογοι σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Στο κείμενο αναφέρονται με τον πλέον παραστατικό τρόπο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, δηλαδή τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα, οι δοσοληψίες μπροστά στα μάτια τους, οι καθημερινοί πουροβολισμοί, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η ηχορύπανση όλες τις ώρες. «Ακούγεται σκληρό αλλά αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, το κράτος και η πολιτεία έχουν αποτύχει. Είστε απλά θεατές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση καταστολή και πάταξη της εγκληματικότητας, οργανωμένη πρόληψη και ενημέρωση από την δημοτική αρχή αλλά και έργα ανάπτυξης σε περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως διανοίξεις δρόμων – φωτισμό δημοσίων χώρων και αθλητικά έργα, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στην νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Κλείνοντας, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως αν δεν γίνουν τα λόγια πράξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα αναγκαστούν να κινητοποιηθούν με το κλείσιμο κεντρικών δρόμων, του τελεφερίκ, της Αττικής οδού και του σταθμού του ΟΣΕ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αναγνώρισαν το πρόβλημα, κατηγορώντας τους απόντες αρμοδίους και συμφώνησαν με τις προτάσεις των Συλλόγων για αναβάθμιση της περιοχής με σκοπό την έμμεση απομάκρυνση των κακοποιών στοιχείων. Αρνητική αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η πρόταση του νομαρχιακού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Γρηγοριάδη για ανοιχτό πόλεμο με τους τσιγγάνους, δηλαδή να πάρουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με ξύλο καθώς, «έχω ήδη 200 άτομα πυγμάχους και φίλους σε ετοιμότητα!».

Εξάλλου, στις ομιλίες τους και άλλοι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες καλπάζει η εγκληματικότητα, υποστήριξαν πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέλμα και ζήτησαν λύσεις άμεσα.

Στο δημοτικό συμβούλιο, από την πλευρά της αστυνομίας, παρίστατο ο ταξίαρχος Ευάγγελος Βερνάνδος, ο οποίος παραδέχθηκε πως σαν τμήμα έχει πολλές αδυναμίες λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη πρόσληψης άλλων, με εξαίρεση τους 500 ειδικούς φρουρούς που θα είναι σε ετοιμότητα σε 4-5 μήνες και θα καλύψουν κάποια από τα κενά των αστυνομικών τμημάτων. Ο κ. Βερνάνδος δήλωσε, πάντως, ότι δεν εφησυχάζει και ότι, «παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματα που υπάρχουν έχει γίνει ήδη πάρα πολλοί έλεγχοι και θα συνεχίσουν να γίνονται σε εντατικό βαθμό». Ζήτησε δε από όλους να ενημερώνουν την αστυνομία για οτιδήποτε μαθαίνουν, προκειμένου να υπάρχει άμεση αντίδραση.

Τέλος, ο Παναγιώτης Φωτιάδης κάλεσε τους προέδρους των Συλλόγων να δημιουργήσουν μια επιτροπή και να παραθέσουν τις προτάσεις τους στην αστυνομία και τις λύσεις που έχουν σκεφτεί. Ανακοίνωσε ακόμη πως ο δήμος Αχαρνών θα κάνει μήνυση κατά αγνώστων για το εμπόριο ναρκωτικών και κατέληξε λέγοντας πως, «η συζήτηση δεν εξαντλήθηκε, τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα και θα τα πολεμήσουμε».

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -