KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΑΧΑΡΝΕΣ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αχαρνών για την εγκληματικότητα

22/10/2010 08:24
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σύσκεψη εγκληματικότητα ΑχαρνέςΕντατικοποίηση των επιχειρήσεων, στοχευμένες δράσεις στις περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με την εγκληματικότητα και συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο Δημαρχείο Αχαρνών, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Φωτιάδη.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στη σύσκεψη τέθηκαν εξ αρχής τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αχαρνών και κυρίως αυτό της εγκληματικότητας. Ιδιαίτερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις περιοχές που βιώνουν πιο έντονα τα παραβατικά φαινόμενα, όπως η Αυλίζα και η Χαραυγή. Ο κ. Φωτιάδης άσκησε πιέσεις για καλύτερη αστυνόμευση και περισσότερους ελέγχους ενώ επισήμανε ότι η στενή συνεργασία του Δήμου με τις αστυνομικές αρχές έχει ήδη αποφέρει καρπούς, καθώς η Αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει τις περιπολίες και τους ελέγχους σε σπίτια των εν λόγω περιοχών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει -όπως έκανε και στο παρελθόν- να ενημερώνει της αστυνομία για οποιοδήποτε περιστατικό ή πρόβλημα πέφτει στην αντίληψή της, ώστε να σταματήσει η διακίνηση ουσιών στα διάφορα στέκια και η παραβατικότητα.

Επίσης, ο κ. Φωτιάδης ζήτησε την άμεση λειτουργία του Α.Τ στο νέο κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού καθώς και την αύξηση των περιπολιών κυρίως στα σχολεία του Χωριού Υπενθύμισε δε, ότι ως Δήμαρχος έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε περιοριστούν τα φαινόμενα εγκληματικότητας, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για μια σειρά αδικημάτων παραβατικότητας.

Από την πλευρά του, ο Ταξίαρχος Ευάγγελος Βερνάνδος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια, στο μέτρο του εφικτού, να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, ενώ γίνονται πολλές επιχειρήσεις και συλλήψεις. «Έχουμε δώσει προτεραιότητα στις Αχαρνές παρόλο που υπάρχουν άλλοι Δήμοι, όπως ο Ασπρόπυργος, με εντονότερο πρόβλημα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βερνάνδος, ο οποίος επεσήμανε ότι οι Αχαρνές είναι ο Δήμος που έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ, λόγω των πληθυσμιακών και γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων.

Την ανάγκη να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας επεσήμαναν, από την πλευρά τους, ο πρόεδρος του Δ.Σ της Αυλίζας Δημήτρης Ιωαννίδης όπως και ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Χαραυγής Σπύρος Καπετάνιος. Αμφότεροι ζήτησαν αύξηση των περιπολιών και επάνδρωση του τμήματος με επιπλέον προσωπικό.

Από πλευράς της Αστυνομίας παρευρέθησαν ο Ταξίαρχος Δυτικής Αθήνας Ευάγγελος Βερνάνδος, ο Διευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλιφέρης καθώς και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας στις Αχαρνές κ. Ντουντουνάκης.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: