11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΟι 10 ερωτήσεις της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ,στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Κορνιλάκη

Οι 10 ερωτήσεις της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ,στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Κορνιλάκη

- Advertisement -

Παναγιώτης ΚορνηλάκηςΗ πολυετής γνωριμία του με τον Σωτήρη Ντούρο και η συνειδητοποίηση πως οι μακροχρόνιες σχέσεις αντέχουν στις δυσκολίες που αναπόφευκτα ο χρόνος θα φέρει, τον οδήγησε να μοιραστεί το όραμά του για τις Αχαρνές – από την πρώτη στιγμή. Θεωρεί ότι η πόλη τις τελευταίες τετραετίες έχει εισέλθει σε ένα φαύλο – κύκλο τέλματος και μιζέριας, για τα οποία φέρουν μεγάλες ευθύνες όσοι διοίκησαν και εκτιμά ότι οι Δήμοι έχουν πολλές δυνατότητες ώστε διαρκώς να δημιουργούνται έσοδα για τα ταμεία τους. Ο Παναγιώτης Κορνηλάκης εκφράζει την απόλυτη πεποίθηση ότι για κάθε άνθρωπο η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά από τα παιχνίδια της παιδικής του ηλικίας, χαρακτηρίζει την προεκλογική εκστρατεία ως ένα κομμάτι από θεατρικό έργο και δηλώνει αποφασισμένος να απλώσει το χέρι του για να φέρει ένα βήμα πιο ψηλά τις Αχαρνές…

- Advertisement -
- Advertisement -

1) Πότε και με ποιο τρόπο ανακαλύψατε το ενδιαφέρον για τα κοινά;

Ο άνθρωπος είναι “ζώον” πολιτικόν έγραψε ο Αριστοτέλης. Εγώ θα συμπλήρωνα ότι για να ασχολείται κάποιος άνθρωπος με τα πολιτικά, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ασχολείται με τα κοινά. Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά απ’ τη παιδική μας ηλικία με τις φιλίες, τα παιγνίδια, τις κοινές δραστηριότητες. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι η σπίθα της ενότητας που καίει άσβεστη μεσ’ τη ψυχή μας, και στο κατάλληλο χρόνο γίνεται πιο χειροπιαστή, όπως στη συγκεκριμένη στιγμή της υποψηφιότητας μου.

2) Τι μπορεί να οδηγήσει έναν επιτυχημένο επιχειρηματία στη διοίκηση ενός Δήμου;

Ένας επιτυχημένος άνθρωπος, είτε είναι επιτυχημένος οικογενειάρχης, είτε είναι επιτυχημένος επιστήμονας, είτε είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, έλκεται πάντα απ’ την αγάπη του προς την επιτυχία. Αδυνατεί η αγάπη προς την επιτυχία να συμβαδίσει με την αποτυχημένη διοίκηση ενός Δήμου. Παρ’ ότι η ενασχόληση με τη διοίκηση ενός Δήμου απαιτεί χρόνο, χρήματα, κούραση, δυνατό στομάχι, μα κυρίως σκληρή δουλειά, ο επιτυχημένος άνθρωπος θέλει να κάνει ότι περνά απ’ το χέρι του για να οδηγήσει το Δήμο του ένα βήμα πιο μπροστά, ένα τράβηγμα προς τα επάνω, ένα βήμα πιο ψηλά απ’ τη κινούμενη άμμο της μιζέριας και της αποτυχίας.

3) Διαχρονικά, όσοι διοίκησαν τις Αχαρνές ευθύνονται για…

Ειδικά τις τελευταίες τετραετίες, για την αποτυχία, τον εξευτελισμό, το τέλμα, τη μιζέρια, μα κυρίως την έλλειψη οράματος για το τόπο μας.

4) Αν οι πολίτες μιας χώρας έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν, οι πολίτες ενός Δήμου, τι έχουν;

Κυρίως τους Άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τους αξίζουν, αλλά και τους Άρχοντες που τους κοροϊδεύουν, τους Άρχοντες της διαπλοκής, τους Άρχοντες που συναλλάσσονται κάτω απ’ το τραπέζι. Όμως οι λαοί είτε χωρών είτε πόλεων δεν φέρουν την ευθύνη ακέραιη για την επιλογή των Αρχόντων τους. Οι Άρχοντες θα πρέπει και να δίνουν το παράδειγμα αλλά κυρίως ν’ αποδείξουν ότι τιμούν την ψήφο που τους εκλέγει.

5) Αν η κεντρική πολιτεία σταματούσε να δίνει χρήματα στους Δήμους, πως θα μπορούσαν να συντηρηθούν;

Τι καθιστά έναν επιχειρηματία επιτυχημένο; Προφανώς το κέρδος κατ’ αρχήν, δηλαδή τα έσοδα του να υπερβαίνουν τα έξοδα του και να δημιουργείται πλεόνασμα. Σήμερα οι Δήμοι έχουν πάρα πολλές δυνατότητες ώστε διαρκώς να δημιουργούνται έσοδα για τα ταμεία τους. Χρειάζονται όμως και ικανότητες, χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται μεράκι και όρεξη, χρειάζεται διαφάνεια, χρειάζεται οργάνωση, χρειάζεται φαντασία, χρειάζεται πνεύμα ενότητας και με τους φορείς του Δήμου, αλλά και με το κάθε πολίτη ατομικά, χρειάζεται ευαισθησία, χρειάζεται θυσία, και τότε ο Δήμος μπορεί ακόμη να γίνει και αυτάρκης.

6) Τι σας οδήγησε στην παράταξη του Σωτήρη Ντούρου;

Πρώτα απ’ όλα η γνωριμία μου μαζί του για πολλά χρόνια. Οι μακροχρόνιες σχέσεις αποδεικνύουν ότι αντέχουν στις δυσκολίες που αναπόφευκτα ο χρόνος θα φέρει. Οι μακροχρόνιες όμως σχέσεις διατηρούνται και στηρίζονται σε κοινές θέσεις, κοινές αρχές, κοινές αντιλήψεις, κοινές δραστηριότητες μα κυρίως κοινό όραμα. Όλα αυτά τα κοινά οδηγούν και πάλι στην ενότητα, που μόνο αυτή δημιουργεί, κτίζει, οργανώνει. Ο ατομισμός, η ιδιοτέλεια, η προσωπική μας παρτίδα, η διχόνοια και το προσωπικό όφελος, οδηγούν στο μαρασμό και στη καταστροφή και της μεγάλης μας Πατρίδας αλλά και της τοπικής μας Πατρίδας.

7) Η προεκλογική εκστρατεία μοιάζει με…

Η προεκλογική εκστρατεία είναι ένα κομμάτι από ένα θεωρητικό θεατρικό έργο, το οποίο θα πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος. Και αυτοί οι τρεις πυλώνες είναι εξ’ ίσου δύσκολοι. Στην αρχή που είναι η προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να εκτεθείς στους συμπολίτες σου, θα πρέπει να τους γνωρίσεις και να σε γνωρίσουν, θα πρέπει να τους προσφέρεις ενημέρωση, θα πρέπει να τους μεταλαμπαδέψεις το όραμα σου, θα πρέπει να τους κάνεις συνοδοιπόρους, μα πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τους πείσεις ότι όλα αυτά τα εννοείς, όλα αυτά βγαίνουν απ’ τη ψυχή σου, όλα αυτά είναι αλήθεια. Η μέση και το τέλος της θεωρητικής αυτής θεατρικής παράστασης είναι ότι πρέπει απλά να τα’ αποδείξεις.

8) Έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τρεις ευχές. Ποιες θα ήταν;

Η πρώτη μου ευχή δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την ειρήνη στο πλανήτη μας. Ειρήνη και μεταξύ των λαών, αλλά και ειρήνη των ανθρώπων με αυτά που ο Θεός μας έδωσε δωρεάν και δυστυχώς πάψαμε να εκτιμάμε. Ειρήνη με τον αέρα που αναπνέουμε, ειρήνη με τη γη μας, ειρήνη με τα έμβια όντα που μας περιτριγυρίζουν, ειρήνη με τις θάλασσες μας, ειρήνη με δυο λόγια με το περιβάλλον μας. Το περιβάλλον μας απλώνει το χέρι του, ας το ενώσουμε με το δικό μας. Η δεύτερη δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την ευχή όλοι οι άνθρωποι μακρινοί και κοντινοί μας να είναι υγιείς. Η υγεία είναι η βασική προϋπόθεση της ελπίδας που με τη σειρά της γίνεται έργο, δημιουργία, πρόοδος. Η τρίτη είναι η ευχή μου για δικαιοσύνη παντού και πάντα. Η δικαιοσύνη οδηγεί τους ανθρώπους στο να ξεφύγουν απ’ τη μάστιγα της φτώχειας, που με τη σειρά της οδηγεί μαθηματικά στο θάνατο. Δικαιοσύνη λοιπόν που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για να υπάρξει ζωή, μα κυρίως ζωή με αξιοπρέπεια.

9) Τι σας συμβουλεύει η οικογένειά σας;

Η οικογένεια είναι το μόριο των τοπικών και όχι μόνο κοινωνιών. Εάν είσαι ένα με την οικογένεια σου, τότε είναι συνοδοιπόρος στο αγώνα σου, είναι συνοδοιπόρος στο όραμα σου, υπομένει επομένως και το δρόμο της θυσίας που επέλεξες και δεν συμβουλεύει απλά αλλά συμπαρίσταται.

10) Η αγαπημένη φράση του Παναγιώτη Κορνιλάκη είναι…

Όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα. Όλοι μαζί για ν’ ανθίσει στα χείλη το χαμόγελο της ελπίδας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -