Ο κ. Κρημνιανιώτης έδωσε έμφαση στην ανεργία στις γυναίκες, τονίζοντας πως είναι διπλάσια σε ποσοστά απ΄ ότι στους άντρες και ότι αμείβονται με λιγότερα λεφτά από έναν άντρα ενώ καλύπτουν χαμηλότερα αμειβόμενες θέσεις και μεγάλο ποσοστό θέσεων μερικής απασχόλησης. Παρουσιάζοντας τρόπους για τη βελτίωση της κοινωνικής ζωής των γυναικών, χαρακτήρισε βασικό και δύσκολο το θέμα της βίας κατά των γυναικών και τόνισε την αναγκαιότητα λειτουργίας Τοπικών Κέντρων Υγείας. Ακόμη, επεσήμανε την ανάγκη τόσο για ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και για στρατηγικές δια βίου μάθησης, όσο και για την ενσωμάτωση δράσεων υπέρ των γυναικών, καθώς και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τομέα που οι γυναίκες τα έχουν καταφέρει πολύ καλά.
Στο τέλος της ομιλίας του, ο Νίκος Κρημνιανιώτης κατέθεσε μία πρόταση που, όπως υπογράμμισε, θα έχει καλύτερη απόδοση αν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου και αφορά στη Δημιουργία Τράπεζας Χρόνου BANCA TEMPO, μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής ιδέας, όπου εθελοντές από όλους τους τομείς προσφέρουν ΧΡΟΝΟ και ΓΝΩΣΗ σε συμπολίτες τους που χρειάζονται.
Επίσης, τοποθετήθηκαν η πρόεδρος της ΕΓΕ Αχαρνών Λίτσα Αλεξάνδρου-Πανά με θέμα ‘Τα προβλήματα των γυναικών σήμερα’, η Μάτα Καλουδάκη μέλος του Κέντρου Έρευνας Γυναικών με θέμα ‘Βία κατά των γυναικών’ και η συντονίστρια του Έργου HOMO TRAFFICKΕNS με θέμα τη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων Ευγενία Ζαρόκωστα.