KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Δημοτικό Κοινωνικό Φροντιστήριο,Ίδρυση νέων σχολείων και φύλαξη των υπαρχόντων απασχόλησαν το ΔΣ για την Παιδεία στις Αχαρνές

01/11/2016 13:55
Ανανεώθηκε 01/11/2016 17:00
4 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Εκκρεμότητες ετών αλλά και νέα θέματα, όπως η ανάγκη λειτουργίας Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ανέδειξε η Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών στο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα την Παιδεία. Η πρόεδρός της Γιώτα Γιαννάκου ανέπτυξε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας την ανάγκη συσπείρωσης όλων των πλευρών.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ζητώντας από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια  από τα αρμόδια Υπουργεία για τα σχολεία και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση των οξυμένων προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Ίδρυση νέων σχολείων

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση βρίσκεται το 21ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, στην περιοχή της Μπόσκιζας. Το έγγραφο που χρειαζόταν, από την πλευρά του δήμου, για να προχωρήσει η διαδικασία έχει ,πλέον,τακτοποιηθεί. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ,όμως, η κατασκευή των 18ου,19ου και 9ου δημοτικών. Τα τρία σχολεία είχε επισκεφθεί κλιμάκιο της ΚΤΥΠ Α.Ε, στις αρχές του χρόνου, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια εξέλιξη με το θέμα τους. Η κα Γιαννάκου επισήμανε την αναγκαιότητα  ίδρυσης και νέων σχολείων  λόγω αύξησης του πληθυσμού της πόλης. Τα περισσότερα ΓΕΛ του Δήμου ασφυκτιούν από μαθητές και αναγκάζονται να αιτούνται από τις Σχ. Επιτροπές την παραχώρηση κοντέινερς τα οποία χρησιμοποιούνται  ως σχολικές αίθουσες

Επισκευές – συντηρήσεις σχολικών κτιρίων

Η Ένωση Γονέων έριξε στο «τραπέζι» την πρόταση να δημιουργηθεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων όπου θα ελέγχει τα σχολικά κτήρια και θα εντοπίζει τις ανάγκες των επισκευών και συντηρήσεων  ώστε να γίνονται έγκαιρα και  οι αντίστοιχες εργασίες. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το χρόνο έναρξης των εργασιών στα σχολεία που έχουν ενταχθεί στη μελέτη χρηματοδότησης από την Περιφέρεια ποσού 1.300.000 ευρώ, όπως και για το πρόγραμμα για τα  φωτοβολταϊκά στα σχολεία

Φύλαξη σχολείων – ασφάλεια παιδιών

Ένα ακανθώδες θέμα είναι αυτό της φύλαξης των σχολείων. Η Ένωση Γονέων ζητά:

  1. Να υπάρχει 24ωρη φύλαξη όλων των σχολείων. Οι προαύλιοι χώροι να παραμένουν ανοιχτοί και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, γιατί με δεδομένη την έλλειψη χώρων άθλησης στον δήμο μας, τα παιδιά  πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα προαύλια ώστε να  παίζουν και να αθλούνται ελεύθερα και με ασφάλεια.
  1. Να υπάρχουν, όπου απαιτείται, σχολικοί τροχονόμοι – φανάρια στους δρόμους – προσπελάσιμα πεζοδρόμια – μονοδρομήσεις κλπ  ώστε να είναι ασφαλέστερη η μετάβαση στο σχολείο
  1. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς για να προστατευτεί το σχολείο, το οποίο ας σημειωθεί αποτελεί εύκολο στόχο, από τους εμπόρους ναρκωτικών.
  1. Άμεση λύση του προβλήματος με την εγκληματικότητα έξω από την είσοδο του 1ο ΓΕΛ. Το σοβαρότατο  θέμα που έχει ανακύψει με τις επαναλαμβανόμενες κλοπές  έχει γνωστοποιηθεί  από καιρό στη Δημοτική Αρχή
  1. Να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο Δήμου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία.

Θέματα παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο άρχισε να λειτουργεί με ωράριο 9.00 – 12.15 χωρίς βιβλία  και  χωρίς καμία ενημέρωση για  το πρόγραμμα των  μαθημάτων. Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν πέσει στο κενό και οι γονείς αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι. Σημειώνεται ότι φέτος το σχολείο άλλαξε μορφή καθώς ιδρύθηκε Α’ Λυκειακή Τάξη προσαρτημένη στo Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο

Επιπλέον, η Ένωση Γονέων έθεσε το θέμα των συγχωνεύσεων, ζητώντας να υπάρχει εγρήγορση για αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού προγραμματισμού, από τη πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, για συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων.

Αναγκαίος είναι και ο προγραμματισμός από τη πλευρά της ΔΕΠ για μελέτη εκ βάθρων και από την αρχή της χωροταξικής κατανομής των σχολείων και των δυο βαθμίδων και αντίστοιχη  εισήγηση προς τις Δ/νσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας  Εκπαίδευσης . Στο  τέλος κάθε χρονιάς παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στις εγγραφές των παιδιών με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται γονείς και  παιδιά.

Δημοτικό Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ιδιαίτερο κεφάλαιο, για την Ένωση Γονέων, είναι η λειτουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Όπως είπε η κα Γιαννάκου είναι απαραίτητο να λειτουργεί μια τέτοια δομή σ΄έναν δήμο όπου τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν τις οικογένειες  και οι γονείς αδυνατούν  να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Τέλος, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστριών για τις σχολικές μονάδες του δήμου καθώς και εξασφάλιση επαρκούς θέρμανσης  για όλες τις σχολικές  μονάδες χωρίς προβλήματα και ελλείψεις  καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

 

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: