11.4 C
Athens
12 Αυγούστου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΓεμάτος αντιφάσεις για τη στάση του στο ΧΥΤΑ Φυλής ο Χρήστος Παππούς....

Γεμάτος αντιφάσεις για τη στάση του στο ΧΥΤΑ Φυλής ο Χρήστος Παππούς. «Στριμώχθηκε» άγρια από την αντιπολίτευση (βίντεο)

- Advertisement -

Είπε στη Βουλή ότι ο δήμος έχει καταθέσει Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων και μάλιστα έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, υποστήριξε ότι έχει ψηφίσει εκσυχρονισμό και όχι επέκταση του εργοστασίου ανακύκλωσης και χαρακτήρισε “ευαγγέλιο” το ψήφισμα που είχε πάρει (κατά πλειοψηφία) το δημοτικό συμβούλιο και στο οποίο δυο όρους τους έχει ήδη καταπατήσει με τη ψήφο του στον ΕΔΣΝΑ. Δείτε τι απάντησε στο Δημήτρη Μπουραΐμη όταν του είπε να κλείσει αύριο τη χωματερή, αφού σε 2 χρόνια δε θα έχει χώρο να διαχειρίζεται ούτε τα δικά του απορρίμματα.

Απροετοίμαστος να απαντήσει επί της ουσίας γύρω από την στάση του στο θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής ο Χρήστος Παππούς έπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια του άγριου «πρέσινγκ» που του επεφύλαξε η αντιπολίτευση. Έχοντας κατά νου ένα ακόμα επικοινωνιακό show σε σχέση με τις ιδιοκτησίες του δήμου στο ΧΥΤΑ και τα… ενοικιοστάσια από το 1924 (στα οποία αναφέρθηκε χωρίς λόγο αφού κανείς δεν έθεσε θέμα ιδιοκτησιών) και να μιλήσει για αρουραίους και σκουπιδέμπορους, ο  δήμαρχος Φυλής δεν αντιλήφθηκε καν ότι η πολιτική του «ναι σε όλα» που λέει στον ΕΔΣΝΑ όχι μόνο του έχει αφαιρέσει την έξωθεν καλή μαρτυρία αλλά γυρίζει πλέον εναντίον του.

- Advertisement -

Η πρώτη διάψευση του κ. Παππού ήρθε από τη Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής και τον Κώστα Λουμιώτη, ο οποίος, όπως είπε, τον άκουσε «με έκπληξη να λέει στη Βουλή ότι ο δήμος έχει καταθέσει Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων και μάλιστα έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο!» Διερωτήθηκε, μάλιστα, πότε συνέβη αυτό, που υπάρχουν τα πράσινα σημεία και με ποιο τρόπο ο δήμος θα ανακυκλώνει το 52% των απορριμμάτων όπως υποχρεούται και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή χειρίζεται το θέμα των σκουπιδιών ερήμην της κοινωνίας και των δημοτικών συμβούλων.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

 

Απαντώντας ο κ. Παππούς αποκάλυψε (για πρώτη φορά) ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε Τοπικό σχέδιο διαχείρισης και ισχυρίστηκε ότι το δικό του σχέδιο είναι το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φυλής, το οποίο χαρακτήρισε «ευαγγέλιο».

 

 

Λίγο νωρίτερα, ο Χρήστος Παππούς είχε αναγνώσει το συγκεκριμένο ψήφισμα (το «ευαγγέλιο» όπως το ονόμασε ), μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η μη επέκταση της δυναμικότητας του εργοστασίου ανακύκλωσης και η άμεση απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τόσο την επέκταση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ στους 450 χιλιάδες τόνους, όσο και την ανανέωση της σύμβασης του αποτεφρωτήρα για 3+3 χρόνια, τα έχει υπερψηφίσει ο δήμαρχος Φυλής στον ΕΔΣΝΑ, γεγονός που του επεσήμανε ο κ. Λουμιώτης.

 

 

Το θέμα του χρονοδιαγράμματος απομάκρυνσης της χωματερής, εφόσον ο ίδιος διατείνεται ότι σε 1,5 με 2 χρόνια ο ΧΥΤΑ θα κλείσει, έθεσε στο δήμαρχο Φυλής ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Παπαϊωάννου. Διερωτήθηκε, μάλιστα, που θα πάνε τα σκουπίδια εφόσον δεν υπάρχουν νέες χωροθετήσεις. Από την πλευρά του ο κ. Παππούς επέμεινε ότι δεν είναι ο ίδιος που θα κλείσει το ΧΥΤΑ αλλά ο κορεσμός του καθώς σε 2 χρόνια δε θα χωρά να πέσει ούτε ένα σκουπίδι. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Χρήστος Παππούς έχει ψηφίσει σε όλα τα όργανα τον περιφερειακό σχεδιασμό και τις αναθεωρήσεις του, στον οποίο δε περιλαμβάνονται νέες χωροθετήσεις ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

 

 

Τέλος, στις συνεχείς αιτιάσεις του κ. Παππού ότι ο ΧΥΤΑ θα κλείσει σε 1,2 με 2 χρόνια, ο Δημήτρης Μπουραΐμης αναρωτήθηκε γιατί η διοίκηση του δήμου δεν προχωρά αύριο στο κλείσιμό της, εφόσον μετά από 2 χρόνια δε θα υπάρχει χώρος ούτε για να διαχειρίζεται, όπως λέει, τα δικά της απορρίμματα. Η απάντηση του Χρήστου Παππου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -