11.4 C
Athens
2 Οκτωβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΛΛΑΔΑΟ Δημήτρης Τσιουμπρής ομιλητής για τη χωματερή σε συγκέντρωση του ΚΚΕ Δυτικής...

Ο Δημήτρης Τσιουμπρής ομιλητής για τη χωματερή σε συγκέντρωση του ΚΚΕ Δυτικής Αθήνας

- Advertisement -
- Advertisement -

 

- Advertisement -
- Advertisement -

 

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

 

Η χωματερή της Φυλής αποτελεί εδώ και χρόνια ενεργή υγειονομική βόμβα και κρίσιμο παράγοντα υποβάθμισης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη Δυτική Αθήνα και το Θριάσιο. Η κατάσταση συχνά στις περιοχές αυτές είναι ανυπόφορη. Ενώ το κλείσιμο της χωματερής αποτελούσε κεντρική προεκλογική δέσμευση της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής με επικεφαλής την κ. Δούρου, για μια ακόμα φορά παραπέμπεται στις καλένδες.

Την ίδια στιγμή,  διεξάγεται μια  κάλπικη “αντιπαράθεση” ανάμεσα σε στελέχη της tοπικής διοίκησης που ανήκουν  στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ – που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής – να εκχωρήσει κάποιες αρμοδιότητές του στην Περιφέρεια Αττικής. Η «αντιπαράθεση» εξαντλείται σε θέματα διαφάνειας, διαδικαστικών χειρισμών και άλλα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία, που είναι η στρατηγική τους συμφωνία στις βασικές κατευθύνσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: xαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση των κερδών των καπιταλιστών, υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ο καυγάς στην πραγματικότητα γίνεται για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στο μοίρασμα της πίτας της διαχείρισης των απορριμμάτων, που είναι πεδίο σημαντικής κερδοφορίας για τους καπιταλιστές.

Το ΚΚΕ, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των λαϊκών νοικοκυριών της Δυτικής Αθήνας και του Θριάσιου, είχε προβάλλει με κάθε μέσο – από τις αρχές κιόλας τις δεκαετίας του 1980– την ανάγκη για το άμεσο κλείσιμο της χωματερής.

Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους,  στο  λαϊκό  εισόδημα,  μπορεί να διασφαλισθεί μόνο  στο  πλαίσιο  ενός  άλλου,  ριζικά διαφορετικού  δρόμου  ανάπτυξης,  με  λαϊκή  εξουσία  και  οικονομία. Στο πλαίσιο αυτής της εξουσίας και οικονομίας θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, των δημιουργών του πλούτου. Για  να  ανοίξουμε  αυτόν  τον  ελπιδοφόρο  δρόμο  ικανοποίησης  των λαϊκών  αναγκών παλεύουμε  σήμερα  για  τη  βελτίωση  των συνθηκών ζωής των εργαζομένων,  προβάλλοντας ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο αιτημάτων για άμεση  διεκδίκηση  και  πάλη και  στον  τομέα  της  διαχείρισης  των απορριμμάτων με βασικά αιτήματα:

  • Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις
  • ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • ΟΧΙ στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο
  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στις συμβάσεις παραχώρησης .
  • Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΚΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

συγκέντρωση, ΚΚΕ Δυτικής Αθήνας, ΧΩΜΑΤΕΡΉ

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -