11.4 C
Athens
6 Δεκεμβρίου 2022
spot_img
ΑρχικήHOT STORYΚλίμα αισιοδοξίας στη συνάντηση του Γιάννη Κασσαβού με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού...

Κλίμα αισιοδοξίας στη συνάντηση του Γιάννη Κασσαβού με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Χωριού.Στην τελική ευθεία ΚΕΠ και ΚΑΠΗ

- Advertisement -

Αισιόδοξα είναι τα νέα που κόμισε στη συνάντησή του με εκπροσώπους του Ολυμπιακού Χωριού, ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι η ίδρυση ΚΕΠ,ΚΑΠΗ και Κοινωνικής δομής  βρίσκεται σε τελικό στάδιο,ενώ σύντομα θα υπάρξουν καίριες παρεμβάσεις στα ζητήματα καθαριότητας,αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και της Πράσινης Ζώνης 

- Advertisement -

Ειδικότερα, όσον αφορά στην επίλυση του πάγιου αιτήματος των κατοίκων για την ίδρυση ΚΕΠ, ΚΑΠΗ και Κοινωνικής δομής ο κ.Κασσαβός είπε το θέμα παραχώρησης χώρων είναι σε τελικό στάδιο και μένει η υπογραφή των παραχωρητηρίων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για τα ζητήματα καθημερινότητας που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα,την αποκομιδή των απορριμμάτων κ.α ο δήμαρχος ανέφερε ότι σύντομα η εικόνα όλων των περιοχών του δήμου θ΄αλλάξει προς το καλύτερο καθώς, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, ο δήμος θα ενισχυθεί με προσωπικό καθαριότητας από την πρόσληψη των επιτυχόντων της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ του 2008, ενώ θα υπάρχει ενίσχυση του τεχνικού προσωπικού από τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Παράλληλα, σημαντική θα είναι και η ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων ύστερα από την προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού από τον Δήμο Αχαρνών για την προμήθεια τριών απορριμματοφόρων

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως ανέφερε ο κ. Κασσαβός, ο στόλος που παρέλαβε η δημοτική αρχή το 2014 βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, με πολλά οχήματα να είναι κατεστραμμένα και άλλα να βρίσκονται χρόνια παρατημένα στα συνεργεία. Με την πρόσληψη προσωπικού και την προμήθεια απορριμματοφόρων η Υπηρεσία Καθαριότητας θα γίνει πιο ευέλικτη και κυρίως πιο αποτελεσματική.

Σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους του Ολυμπιακού χωριού, ο o Δήμαρχος μίλησε για τη συνεργασία με το ΔΙΚΕΠΑΖ και την αδιάκοπη προσπάθεια για βελτίωση των υπηρεσιών και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει ταϊστρες,για πρώτη φορά στις Αχαρνές,σε διάφορα σημεία. Αναφορικά με τα στέγαστρα των οικιών είπε ότι με τη βοήθεια της Πολεοδομίας θα αναζητηθούν σύννομες πολεοδομικά λύσεις, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Ένα ακόμα θέμα που θίχτηκε στη διευρυμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ο.Χ ήταν αυτό των λεωφορειακών γραμμών. Ο κ.Κασσαβός τόνισε ότι ο δήμος θα παρέμβει θεσμικά προς τον ΟΑΣΑ για τη δυσλειτουργία των γραμμών 740 και 504 καθώς και για τη δημιουργία τοπικού δρομολογίου που θα ενώνει το Ολυμπιακό Χωριό με το Κέντρο των Αχαρνών.

Τέλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους των κατοίκων να συνδράμουν ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι σχετικά με τα οφέλη του δήμου  από την μεταφορά των εκλογικών δικαιωμάτων τους στον τόπο κατοικίας τους δηλαδή στον Δήμο Αχαρνών.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Στάθης Τοπαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γιώργος Σταύρου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Ελένη Σαχσανίδου, ο νέος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Στέργιος Πεδιαδίτης, ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ κ. Γιώργος Δασκαλάκης, και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καρυδάκης.

olympiako-xwrio03

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -