11.4 C
Athens
25 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΥψηλοί τόνοι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών

Υψηλοί τόνοι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών

- Advertisement -

Δημοτικό Συμβούλιο ΑχαρνέςΜε μικροεντάσεις αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με παρόντες – ίσως για πρώτη φορά – σχεδόν όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Με το…καλημέρα της συνεδρίασης, ο απερχόμενος δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης καλωσόρισε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, δηλώνοντας ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης και με τους δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει, θα αγωνιστεί για τα συμφέροντα του τόπου, όπως κάνει τα τελευταία 4 χρόνια.

«Παραδίδουμε ένα νοικοκυρεμένο δήμο οικονομικά και τακτοποιημένο εργασιακά», τόνισε ο κ. Φωτιάδης θέλοντας, έτσι, να δώσει ένα τέλος στις φήμες που σέρνονται το τελευταίο διάστημα, δεξιά και αριστερά. Δηλώνοντας έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, ο Παναγιώτης Φωτιάδης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του απέναντι στη δημοτικό σύμβουλο Σοφία Χριστοπούλου – η οποία, στη νέα Διοίκηση, θα εκτελεί χρέη Αναπληρώτριας Αντιδημάρχου Οικονομικών – και η οποία ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε ο Δήμος, αυτά τα χρόνια. «Τα έχω πει πολλές φορές σε αυτήν εδώ την αίθουσα αλλά εσύ ήρθες αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο. Ήταν όλα στην έκθεση των ορκωτών λογιστών», απάντησε ο κ. Φωτιάδης.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ήταν η αποδοχή της δωρεάς από την ΙΛΕΑ για να καλυφθούν τα έξοδα για αμοιβή των μουσειολόγων και την εγκατάσταση της μονάδας κεντρικού κλιματισμού με το ποσό των 24.000€, επειδή στις 31/12/2010 λήγει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και του δήμου Αχαρνών. «Αν λήξει η σύμβαση αυτή και δεν έχει ληφθεί απόφαση, οι άνθρωποι θα μείνουν ξεκρέμαστοι και απλήρωτοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΙΛΕΑ Γιώργος Φυτάς.

Τα επόμενα θέματα που αφορούσαν στη μεταφορά δυο υπαλλήλων, από την πρώην Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης στον Δήμο ως πλεονάζοντος προσωπικού, ήταν αυτά που άναψαν τα αίματα. Η αντίδραση αφορούσε στο γιατί να θεωρηθούν αυτοί οι υπάλληλοι πλεονάζον προσωπικό και όχι υπάλληλοι αορίστου χρόνου και ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ Θεόφιλος Αφουξενίδης ανέλαβε να εξηγήσει, με βάση τους υπάρχοντες νόμους, γιατί δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η πρόταση ψηφίστηκε με υπέρ από 18 δημοτικούς συμβούλους και 2 λευκά από τις Μαρία Χαριτίδη και Αθηνά Σειτανίδη.

Η Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη απέκτησε το κτίριό της

Στο κτίριο που ενοικιάζει ο Δήμος Αχαρνών επί της οδού Αγίας Τριάδος, πρόκειται να στεγαστεί η Μ.Κ.Ο Αχαρναϊκή Αλληλεγγύη μετά από την παραχώρηση του χώρου από τον Δήμο. Ο Παναγιώτης Φωτιάδης χαρακτήρισε υποχρέωση του Δήμου να στεγάσει τα γραφεία μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, πρόταση που βρήκε σύμφωνο και τον νέο δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, ο οποίος, όμως, διαφώνησε ως προς τον χώρο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης Άγγελος Παγώνας έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο της Μ.Κ.Ο, τους λίγους μήνες από την ίδρυσή της. «Αυτή τη στιγμή σιτίζουμε 150 άτομα καθημερινά, έχουμε προσφέρει 20 σχολικές υποτροφίες και έχουμε καλύψει άπορες οικογένειες με χορηγίες από γιατρούς για ιατρική περίθαλψη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τελικά, η πρόταση μεταφοράς των γραφείων ψηφίστηκε ομόφωνα επισφραγίζοντας μια πρώτη αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουν οι άνθρωποι της Αχαρναϊκής Αλληλεγγύης να στηρίξουν τους συνδημότες τους, σε μια εποχή δύσκολη.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -