11.4 C
Athens
29 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΛηξιπρόθεσμα χρέη και δάνεια, πονοκέφαλος για το Δήμο Αχαρνών

Ληξιπρόθεσμα χρέη και δάνεια, πονοκέφαλος για το Δήμο Αχαρνών

- Advertisement -

Δάνεια«Ραβασάκια» με τις οφειλές τους θα αρχίσουν να λαμβάνουν απο την ερχόμενη Δευτέρα, επιχειρήσεις και δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον δήμο Αχαρνών. Το ύψος των χρεών, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθανάσιος Φυτάς, ανέρχεται στα έξι (6) εκατομμύρια ευρώ.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η κίνηση αυτή του Δήμου Αχαρνών έχει σαν στόχο να τονώσει τα πενιχρά, ούτως ή άλλως, έσοδα του Δήμου αλλά και να βάλει σε μία τάξη τα οφειλόμενα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένο πλάνο αποπληρωμής και διευθέτησης του θέματος ενώ επιπλέον αγκάθι στην όλη ιστορία είναι και το ότι τα συγκεκριμένα χρέη δεν εμπίπτουν σε καθεστώς ρύθμισης. Επίσης, τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου απασχολεί και το θέμα της αποπληρωμής των δανείων. Ο κ. Φυτάς τόνισε πως, αν και τα επιτόκια είναι χαμηλά, εν τούτοις η αποπληρωμή αποτελεί βρόγχο για τον δήμο. Γι΄ αυτό το λόγο βρίσκονται σε διαπραγματευσεις με τα τραπεζικά Ιδρύματα τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, προκειμένου να συμφωνηθεί η επιμήκυνσή της αποπληρωμής τους.

Σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Λαζάρου τόνισε ότι σύντομα πρόκειται να δημιουργηθεί στο δήμο πενταψήφιο νούμερο, όπου οι δημότες θα μπορούν να αναφέρουν οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στην περιοχή τους (καμένες λάμπες, λακκούβες) και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Επίσης, σε ερώτηση για το καθεστώς που επικρατεί με την καθαριότητα στην περιοχή της Αυλίζας, ο κ. Λαζάρου είπε χαρακτηριστικά πως αν πάει απορριμματοφόρο χωρίς συνοδεία Δημοτικής Αστυνομίας για την αποκομιδή των απορριμμάτων το πετροβολούν.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Χρύσανθος Κόνταρης είπε πως θα αναβαθμιστεί το portal του Δήμου για να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του Δήμου. Όσον αφορά στους Θρακομακεδόνες, ο κ. Κόνταρης ανέφερε ότι έχει διαταχθεί έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών για συγκεκριμένα έργα που πραγματοποιήθηκαν και συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με τις Τεχνικές υπηρεσίες και τον Παναγιώτη Κορνιλάκη έχουν προχωρήσει οι συνδέσεις στον αγωγό που έχει κατασκευαστεί, πλην όμως το έργο δεν έχει ακόμα παραδοθεί.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΑΡΩΓΗΣ, ο πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΑ Παναγιώτης Γκίκας, υπογράμμισε ότι ολοκληρώθηκε ο ΑΣΕΠ κα πως οι πρώτοι επιλαχόντες παρουσιαστηκαν ενώ θα επαναπροκηρυχθεί η θέση του ειδικου Παοδαγωγού. Όσον αφορά στον ξενώνα της «ΑΡΩΓΗΣ», σημείωσε ότι προχωρούν οι εργασίες αλλά με λίγο αργό ρυθμό λόγω οικονομικών αγκυλώσεων ενω εξέφρασε την πεποίθηση πως θα ξεπεραστεί και το πρόβλημα με ΕΥΔΑΠ, η οποία δεν συνδέει το νερό επειδή της χρωστά ο Δήμος. Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επίσης και στην ΚΕΠΕΔΑ υπογραμμίζοντας ότι οι οφειλές της ανέρχονται σε 1.158.099,81 ευρώ ενώ τα έσοδά της δεν υπερβαίνουν τις 232.000 ευρώ.

Όσον αφορά στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος τόνισε πως σχεδιάζεται η ενεργοποίηση των εργολάβων, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα και υπογράμμισε πως οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση με τον κατάλληλο προγραμματισμό, να παραχθεί έργο με λιγότερο κόστος. Ως παράδειγμα ανέφερε τον έλεγχο που θα γίνει στην Πάρνηθος για την βελτίωση της προσβασιμότητας (κράσπεδα, πεζοδρόμια κ.λ.π.) Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο και βελτιώνεται η καθημερινότητα του πολίτη και δεν επιβαρύνεται ο Δήμος με υψηλό κόστος. Επίσης, έκανε γνωστό, πως θα επανεξεταστεί σε ορισμένο βαθμό το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, γιατί απουσιάζουν δύο βασικές μελέτες ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει και ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -