11.4 C
Athens
1 Απριλίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΥψηλοί τόνοι στην συζήτηση για τους Παιδικούς Σταθμούς Αχαρνών

Υψηλοί τόνοι στην συζήτηση για τους Παιδικούς Σταθμούς Αχαρνών

- Advertisement -

Μαρία ΧαριτίδηΑνέβηκαν οι τόνοι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κατά την συζήτηση για το παρελθόν αλλά και το μέλλον των δημοτικών παιδικών σταθμών. Γι’ άλλη μια φορά τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ το κλίμα επιβάρυνε η παρουσία των γονέων οι οποίοι μετέφεραν την- δικαιολογημένη- αγωνία τους για το μέλλον της λειτουργίας τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η απερχόμενη πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μαρία Χαριτίδη εξήγησε ότι οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων, μέσω ΑΣΕΠ, είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο. Ωστόσο η απροθυμία της νέας διοίκησης, όπως ανέφερε, να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις οδήγησε σε καθυστέρηση στην υποβολή της αίτησης (κατατέθηκε στις 27 Ιανουαρίου) με συνέπεια, ήδη, να υπάρχουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των παιδικών.

Απαντώντας, ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και γι’ αυτό έχουν συνεννοηθεί με τις υπαλλήλους να προσφέρουν εθελοντική εργασία μέχρις ότου ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.

Στο, ήδη, βεβαρημένο κλίμα ήρθε να προστεθεί η συζήτηση επί των οικονομικών ζητημάτων των παιδικών σταθμών, όπου στα δύο θέματα που είχαν να κάνουν με τους οικονομικούς απολογισμούς για τα έτη 2008-2009, οι τόνοι ανέβηκαν. Η Μαρία Χαριτίδη εξήγησε ότι η καθυστέρηση στην υποβολή και συζήτηση των οικονομικών απολογισμών δεν οφείλεται στην διοίκηση αλλά σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Προχώρησε δε σε μια λεπτομερή ανάλυση των εσόδων και των εξόδων των δύο οικονομικών ετών κάτι που, όμως, δεν ικανοποίησε τους συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι ζήτησαν να μην ψηφιστούν τα δύο θέματα και να επανέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο, συνοδευόμενα από έκθεση της ταμειακής υπηρεσίας, κάτι το οποίο έχει, ήδη, γίνει. Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Χριστοπούλου πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόσυρση του θέματος και την επαναφορά του με την έκθεση ορκωτού ελεγκτή, κάτι το οποίο, όμως, δεν προβλέπει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, άρθρο 163.

Η κ. Χαριτίδη δεν απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις που τέθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι κατά την διάρκεια της θητείας της δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, αντιθέτως αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες προς όφελος των παιδιών και των δημοτών. «Αν ψάχνετε για κλέφτες και μικροαπατεώνες, ψάξτε αλλού» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, πρόσθεσε πως ως διοίκηση έκανε την αρχή για να μπει μια τάξη στους παιδικούς σταθμούς ενώ, μέσω ΕΣΠΑ, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να γίνουν άλλοι δύο παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Αχαρνών, υπενθυμίζοντας πως αναμένεται η παραλαβή του παιδικού σταθμού στην Αγ. Παρασκευή.

Επιπλέον, ψηφίστηκε ομόφωνα η έγκριση μίσθωσης για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με το ποσό των 190.499€ μετά την μείωση 48.131 ευρώ από το αρχικό ποσό. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννης Κατσανδρής ενημέρωσε το σώμα πως αυτά τα λεφτά προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου αλλά, όπως τόνισε, δεν επαρκούν για να τις καλύψουν.

- Advertisement -


Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -