11.4 C
Athens
24 Μαρτίου 2023
spot_img
ΑρχικήΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΧΑΡΝΕΣΣτον αέρα…το 1ο ΚΑΠΗ Αχαρνών

Στον αέρα…το 1ο ΚΑΠΗ Αχαρνών

- Advertisement -

ΚαπηΜε έξωση απειλείται το 1ο ΚΑΠΗ και η διοίκηση του Νομικού Προσώπου από το κτίριο της οδού Παπαφλέσσσα, καθώς δεν έχουν καταβληθεί τα μισθώματα στους ιδιοκτήτες του κτιρίου από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου κινήθηκαν δικαστικά και προχώρησαν σε αγωγή ενώ αρνήθηκαν να εισπράξουν το ενοίκιο του Αυγούστου, διεκδικώντας το σύνολο των χρημάτων τους. Σύμφωνα με ανθρώπους της διοίκησης, όλες οι προσπάθειες προσέγγισης και εξεύρεσης λύσης έπεσαν στο κενό, με αποτέλεσμα σήμερα να φαντάζει ορατό το ενδεχόμενο της έξωσης, το επόμενο διάστημα, μπορεί και τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το ενοίκιο για το κτίριο επιφάνειας 400 τ.μ μετά την έκπτωση που προβλέπει ο νόμος, είχε πέσει στα 2400 ευρώ τον μήνα, ποσό που, σύμφωνα με κύκλους της κτηματομεσιτικής αγοράς είναι χαμηλό, σε σχέση με την αντικειμενική αξία του ακινήτου και με τους χώρους που χρησιμοποιούνται. «Τα μισθώματα έχουν καταβληθεί κανονικά μέχρι τον Ιούλιο. Από εκεί και πέρα είχαμε κάποια οικονομικά ζητήματα αλλά και πάλι, τον Δεκέμβρη, επιχειρήσαμε να δώσουμε ένα ενοίκιο αλλά η πλευρά των ιδιοκτητών δεν το δέχθηκε, ώστε να μην γίνει άρση της αγωγής», εξηγεί ο απερχόμενος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κώστας Κούτας.

Από μετακόμιση σε μετακόμιση…

Το 1ο ΚΑΠΗ είναι από τα παλαιότερα ΚΑΠΗ που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πρόκειται, μάλιστα, για το δεύτερο ΚΑΠΗ που άνοιξε τις πόρτες του, το 1983, επί Ντίνου Βρεττού. Στην πολυτάραχη ιστορία του έχει μείνει πολλές φορές χωρίς στέγη με ότι, αυτό, σημαίνει για τους ηλικιωμένους. Στο κτίριο της οδού Παπαφλέσσα μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 μετά από σχετικό διαγωνισμό. Ένα κτίριο 400 τ.μ, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία των πολυάριθμων δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ αλλά και των υπηρεσιών της διοίκησης.

Το ισόγειο του κτιρίου, επιφάνειας 200 τ.μ. χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση του κτιρίου, φιλοξενεί την κοινωνική υπηρεσία όπως και εργαστήριο χειροτεχνίας, ζωγραφικής και την χορωδία. Στον 1ο όροφο στεγάζεται η διοίκηση του Νομικού Προσώπου, το ιατρείο και το φυσικοθεραπευτήριο που διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και φυσικοθεραπευτή. ο οποίος έχει, ήδη, διαμορφώσει πρόγραμμα για τους επόμενους τρεις μήνες. Να σημειωθεί, ότι το 1ο ΚΑΠΗ εξυπηρετεί εβδομαδιαίως 300 μέλη, ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη πλησιάζουν τις 2500.

Στην περίπτωση έξωσης του ΚΑΠΗ και του Νομικού Προσώπου, οι «παρενέργειες» θα είναι πολυεπίπεδες .Θα συνοδευτεί από μια σειρά αλλαγών σε οικονομικά ζητήματα (αλλαγή έδρας, μετατροπές, κλπ) αλλά και διοικητικά (μετακομίσεις, αποθήκευσης πραγμάτων, ξήλωμα εγκαταστάσεων κ.λ.π) Επίσης, θα δημιουργηθεί οξύ θέμα με τους ηλικιωμένους οι οποίοι θα χάσουν τον χώρο τους, τις δραστηριότητές τους, τις ρουτίνες τους.

Τι λέει η νέα Δημοτική Αρχή

Η δημοτική αρχή δηλώνει ενήμερη σχετικά με το θέμα και έχει κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να εξευρεθεί λύση. Όπως τόνισε στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ο γεν. γραμματέας του Δήμου Νίκος Κρημνιανιώτης, ο δήμος βρίσκεται σε συζητήσεις και αναζητά εναλλακτικές λύσεις, ώστε να ικανοποιηθεί και η πλευρά των ιδιοκτητών και το 1ο ΚΑΠΗ να μην χάσει τον χώρο του. Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν άμεσα, εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τους ιδιοκτήτες, είναι άμεσα εκτελεστέα.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το doxthi.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις.

- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

- Advertisment -